“Zárjátok ki soraitokból..”

„Tisztelt B-közép szurkolók, lelátói srácok!

Nem pusztán az FTC korábbi labdarúgóiként, bajnokaiként, a klub olyan alakjaiként fordulunk most hozzátok, akiknek a nevét annak idején a lelátón szeretettel emlegették, akiket esetleg még csak szüleitek kedveltek, vagy akikért talán már ti is szorítottatok a stadionokban. A Fradi elkötelezett szurkolóiként is jegyezzük ezt a nyílt levelet, abban a tudatban, hogy szeretett klubunk ügyeiben ezúttal a ti felelősségetek túlmutat a miénken.

A múlt szombati FTC-DVSC első osztályú labdarúgó bajnoki mérkőzés szünetében a lelátók alatt olyan szurkolói rendbontás történt, amelyben, sajnos, többen súlyosan megsérültek. Mélységesen elítéljük a történteket, s azt szeretnénk, hogy soha többé ne legyen olyan botrány, amely összefüggésbe hozható a Fradival.

B-közepes srácok! Semmilyen erőszakos cselekedet nem lehet része a lelátói életnek. Több mint három éve nem történt ilyen a stadionunkban, de most, körbenézve szűkebb pátriánkban, olvasva, figyelve a híreket szomorúan kell megállapítanunk, megközelítőleg ötven felelőtlen ember durvasága okán ahelyett, hogy a Fradi család egymásra találásáról, a remek atmoszféráról, a sport, a labdarúgás felemelő ünnepéről szólnának a hírek, szeretett Ferencvárosunkat igyekeznek besározni!

Ne hagyjátok! Ne engedjétek, hogy a mi közösségünk ünnepét elrontsák! Olyan atmoszféra volt tapasztalható a lelátón ezen a mérkőzésen, amelynek mindenki örült és mindenkit motivált. Mi átéltük ezt korábban a pályán, ezért is volt felemelő újra megélni a lelátón, vagy a tévé előtt. Ilyen hangulatért érdemes kijárni a mérkőzésekre, erős, összetartó közösséget alkotni, hinni a másikban, hinni egy felettünk álló értékben, amit úgy hívnak, Ferencvárosi Torna Club.

Nagyon örültünk annak, hogy ti is közleményben igyekeztetek elhatárolódni a tettesektől, hiszen ez is az összetartozás jele. De ezek még csak szavak. Tegyetek is érte! Arra kérünk benneteket, egyértelműen, határozottan, tekintet nélkül bármire és bárkire, tartsatok rendet a köreitekben, ha szükséges, zárjátok ki soraitokból a felelősöket, az erőszaktevőket, a felbujtókat, a haszonlesőket, mindenkit, azokat is, akik kést használtak és azokat is, akik verekedtek!

Ne feledjük ugyanis, fradistának lenni felelősség, de azt sem, hogy a Fradinál soha, senki sem lehet fontosabb. Legyen jó ferencvárosinak lenni, legyen jó a Fradi-családhoz tartozni. S persze legyünk mindenkor felelősek egymásért és a Ferencvárosért!

Budapest-Ferencváros, 2017. november 9.

Az FTC korábbi labdarúgói:
Géczi István, Juhász István, Szűcs Lajos, Szőke István, Branikovits László, Rákosi Gyula, Fenyvesi Máté, Karába János, Friedmanszky Zoltán, Horváth László, Rátkai László, Németh Miklós, Martos Győző, Bálint László, Rab Tibor, Takács László, Ebedli Zoltán, Mucha József, Szokolai László, Vépi Péter, Pogány László, Keller József, Bánki József, Kincses Sándor, Fischer Pál, Dzurják József, Dukon Béla, Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Dejan Milovanovics, Szkukalek Igor, Lisztes Krisztián, Nyilas Elek, Páling Zsolt, Szeiler József, Szenes Sándor, Deszatnik Péter, Balog Zoltán, Albert Flórián, Telek András, Horváth Péter, Szűcs Mihály, Koch Róbert, Máté János, Szántó Gábor, Bojan Lazics, Szergej Kuznyecov, Mátyus János, Strausz László, Pinte Attila”

 • norbi91

  Én Kubatovtól határolodnék el, de örökre. Nála nagyobb kártevőt nem hordott a Föld.

  • Beksi

   Ez oké de mi ok volt arra, hogy az UG betámadta bonyhát a stadionban? Miért nem a ligetben lett felkérdezve? Én ezt még mindig nem értem….

   • S = k × log × W

    Én meg azt nem értem még mindig, hogy egyáltalán hogy mehetett be késsel, bandázsolva, oldalkapun…

    • Beksi

     az lett volna a második kérdésem….

     • S = k × log × W

      Ezzel kell kezdeni, ez a büntetendő cselekmény történt előbb és ha megakadályozták volna, ahogyan azt kell, akkor nincs miről beszélni most.

     • Imi

      Megakadályozni? mit? Hogy bevigye? be tudja vinni.te is be tudod.én is be tudom.ahogyan a tüzet bevuszik ,úgy beviszik azt is.Hogy használja? Azért nem hinném hogy percekig mutogatta a secusnak hogy nézd mi van a kis kezemben.Megtámadták,földre került,elővette az addig titkolt kését és szúrt.Ezt nem lehet megakadályozni.Azt sem ha én beviszem, és egyszer csak a mellettem ülőt lebököm.Az út mindig is járható volt,de elvek mentén él a társadalom jó része és elvből eszembe nem jutna például kést vinni a stadionba.Másoknak eszébe jutott.De ha nem bántják a gyereket,a kés sem kerül elő soha,ebből következően balhé sem lett volna.Ergo az ug a hibás.

     • Orwell_1984

      “Megtámadták,földre került,elővette az addig titkolt kését és szúrt.” A képek tanúsága szerint nem akkor vette elő, amikor földre került…

     • Imi

      Én ezt pontosan nem tudom,csak a hivatalos kommunikációt mondom ,arra építem a gondolatomat.

     • Sztaking

      Bizony.

     • norbi91

      Mikor a kukákkal dobálták már akkor hadonászott a késsel.

     • Imi

      Igazad van,már látom én is.Akkor itt a következő lehetőség.Meglátták a kerengőn valahol ,odaszóltak neki, elindultak felé (érezte hogy nagy bajban lesz) és erre rántott kést.Majd jött a kuka ,elesett lehúzták a lépcsőn és szana szét rugdosták.

     • László Remsei

      Az ugye meg van mindenkinek, hogy tudomás volt arról, hogy jön. GM ezt jelezte is a secu-nak, és kubatovnak is. A Tábor jó előre jelezte, hogy nem tudja garantálni a biztonságát. Akkor miért engedték be. Meg ha nem akarok balhét akkor miért van az embernél 2 darab kés? Vagy Ti mindenhová két késsel jártok? Ugyan…

     • Sztaking

      Viszont jogos önvédelem! Ezzel mostantól mindenki élhet!!!!

     • S = k × log × W

      Ergo az egész rendszer a hibás, ami lehetővé teszi kés bevitelét, a kés pedig még mindig nem piró. Ha nem tudják megakadályozni a kés bevitelét, akkor ezek szerint mindenki vihetne be magával. De most is csak ő tette. Ez ennyi. Fegyvert vitt be, nem pirót. Ennyit a biztonságos stadionról, szkennerről, meg mindenről, az emberek jóindulatára van bízva, hogy mikor mit visznek be. A kiskapun főleg. Mások írták, hogy még a gyerek üdítőjét is megitatták vele, de a potenciális veszélyforrást, Bonyhát nem nézte át senki. Ennyi a sztori.

     • S = k × log × W
     • Sztaking

      Ez az ügyészségnek az érvelését,nagyon kenterbe veri!!! az eddigi legfontosabb kép…

     • Dagiiron

      Ja, akkor szépen szarrá verik és nincs megkéselve két rugdosódó.. Tényleg nincs miről beszélni.. Ja de lenne.. arról, hogy szarrá verték.. Ugyanis a rendőrök szerint nem a késes kezdte a balhét, hanem az őt betámadók..

     • S = k × log × W

      Naná, főleg, hogy késsel be sem engedhetik és akkor nincs kit szarrá verni. Minimális logika.

     • Dagiiron

      MIvel a rendőrség szerint előbb volt a támadás és utána a késelés (mind két embert lábon szúrta, mikor belerúgtak), így a verés megtörtént volna..

     • S = k × log × W

      Nem történt volna meg, ha eleve nincs is bent, mert megfogják a belépéskor a késsel. Minimális logika csapó 2.

     • Dagiiron

      Elárulnád nekem, hogy a csuklyás emberkék közül pontosan ki és milyen alapon formál jogot arra, hogy bárkit is megrendszabályozzon a stadionban? Ugyanis ha ezek az emberek nincsenek tévedésben a szerepüket illetően, akkor tök mindegy kinél van a kés, mert nem lett volna balhé..

     • S = k × log × W

      Nincs olyan, hogy tök mindegy kinél van kés, mert nem vihetsz be kést a stadionba. Viszont Dávid úgy döntött, h. visz be kettőt is. Itt, ezen a ponton kellett volna, hogy véget érjen az egész. A belépésnél és akkor nincs megrendszabályozás sem. Te elárulnád, hogy pontosan milyen alapon formált jogot emberünk arra, hogy potenciálisan gyilkos eszközt vihet be magával? Ő mennyire van szereptévesztésben? Meg azok, akik kinyitották neki a kiskaput?

     • Dagiiron

      Igen, és a következő meccsen nem rendszabályozták volna meg?

     • S = k × log × W

      Akit megfognak azzal, hogy késekkel akar bemenni, annak egy jó darabig nincs következő meccs, gondolom ez tiszta.

     • Dagiiron

      De egyszer letelt volna az eltiltás, gondolom ez is tiszta.. És akik rámentek, azok később is rámentek volna..

     • S = k × log × W

      Feltételezés, hogy jóval később mi lett volna, lehet, hogy addig elkapták volna kint. De ettől még ebben a konkrét esetben semmi keresnivalója nem volt a stadion területén késsel, bandázsban, kiskapun át bejutva. Semmi. Meg akarták ruházni, megvolt a szándék tudjuk, de normálisan kezelve létre sem jön a kontakt, így nem foganatosul az a szándék. Mert így nem mehet be senki és akkor most nem tudnál min rugózni ennyit, mert nem lenne ügy. Ilyen egyszerű.

 • En kücük ırmak

  Korrekt levél

 • Vytautas_csoportkör

  Korrekt

 • syrius83

  “tartsatok rendet a köreitekben, ha szükséges, zárjátok ki soraitokból a felelősöket” – gondolat folytatva: klub és szeku-ra is vonatkoztatható, miután beengedték a késest.

 • shepherd

  Oké, rendben van. Tisztelt Öregfiúk! Kérnék egy nyílt levelet, amelyben felszólítjátok hasonló tiszta viselkedésre a klubot, kérve, hogy zárják ki a szekuból csányimisi és hasonszőrű bandáját, bonyhát meg tiltsák ki. Elhihetik, nem lesz erőszak a stadionban!
  Köszönöm!

  • Buják

   Abszolút jogos!

  • Vytautas_csoportkör

   Szeretnem elhinni, hogy baz emlitett urak nelkul beke, szeretet es harmonia lenne, de nehezen megy.
   Amugy igazad van, a szeku is saros!

 • Orwell_1984

  Kicsit furcsa ez a névsor… Néhány játékos kilóg a legendák közül… Mindegy, ez részletkérdés. Inkább az a bántó, hogy csak az egyik oldalt kérlelik, hogy tegyen rendet maga körül…

 • csibészke

  Én eljutottam arra a szintre, hogy undorodom ettől az egésztől.
  Egy aljas vezetőség, egy buta, primitív olaszliszkázó csőcselékkel, üzletelő- bünözőkkel kokettáló, se embert, se istent nem ismerő táborlakókkal.

  Ameddig ezek az emberek nem takarodnak el a Fradi közeléből addig, ha ki is megyek, pontosan szemben, a lehető legmesszebbi részen fogok helyet foglalni.

  Kiváncsi lennék, hogy a szervezett urak milyen felszereléssel készültek, ami ki sem derült.
  Arra is kiváncsi lennék, hogy mennyi pénzért csinálták a balhét ezek az urak, a dvtk (berkikártya), herta meg a többi ellen, piti filléres g@cik.
  Trágya az összes, mindent szembeköptek amit évekig képviseltünk.
  Mindenki hülyének, lincselő csőcselék tagjának tart, mert közösséget vállaltam velük.
  Nagyon köszönöm az összes viselkedni nem tudó elállatiasodott baromnak!

  Az meg már tényleg mindennek a legajla, hogy a fent felsoroltakat is kikezdik, ezek itt fent többet tettek a Fradiért mint ma akárki, bár nem csodálom, ha Géczi, Karába vagy Ebedli neve nem dereng pár véglénylek.

  • Imi

   Igazad van.szembeköpték az elmúlt évek törekvéseit,eredményeit.Csak úgy maradhat meg a tekintélyük,hogy kizárják soraikból a rendbontókat.De ha ezt megteszik,nem kicsi balhé kerekedik belőle megint szerintem.kubatov eközben pedzegeti a szokásos levelében,hogy esetleg vissza kéne-e állítani a szkennert a kapu mögött?…

 • Imi

  Örülök azért valahol hogy nem csak én látom így ezt a dolgot.Teljesen egyetértek a levéllel

 • gabesz

  A Secu kutya kötelessége lett volna Bonya levédése. A Secu vezetőjének a meccs előtti eligazításon kutya kötelessége lett volna leosztani kik azok akiknek minden lépésérrt figyelni kell !
  többszáz ezer forintos fizetésért ez lett volna a dolguk
  De senki ne mondja hogy az az ember aki Doszpot főnöke volt a zsaruknál ne tuidta volna felmérni mire kell vigyázni hogy véletlen se legyen balhé, Sőt neki igazság szerint mind a két Capoval is egyeztetni kellett volna vagy egy beszélgetésre behívni őket meccs előtti napon ! Ezért kapja a Secu főnöke a pénzt ! Ha végzi a dolgát és felméri a kockázati tényezőket és intézkedéseket hoz akkor Bonyha hiába visz kést , 1 csoport hiába várja hogy levadássza ez nem történt volna meg !
  De biztos hogy ezeket a hibákat egy olyan rendőr mint Agyas véletlen nem követi el !!!!!!!!
  És persze bünőst lehet keresni kik követték el és mit, de a biztonságért felelős vezető felelősségét nem lehet nem megállapítani, mert nem végezte a dolgát , senki nem ott volt nem úgy léptetet be nem úgy figyelt ahogy kellett volna !!!!!!!!!!!!!

 • gabesz

  Ez meg egy szocialista tipusú frázis puffogtatás! Én elkülönültem mindenkitől , mégis balhé volt !

 • k cs

  Amikor kint volt mindenki akkor nemvolt ekkora egyetértés hogy a srácok kellenek bentre :S

 • Aro

  Annyira átlátszó ez az egész. Persze én vagyok a paranoiás.
  Jönnek sorban a megszokott eszközök: közlemények, kérdőív, legendák levele… Késes provokátor kimosdatása. Mikor lesz Kubatov nagyinterjú a Magyar Időkben?
  Újabb megosztási kísérlet jön, nyilván a TÁbor mostani vezetői nagy bajban vannak: vagy hozzájárulnak kitiltásokhoz vagy felemelik a hangjukat a 4:3 bizottságban és akkor lehet gondolkodni, hogy hogyan is tovább. Újabb bojkott? Sokan 100%, hogy bent maradnának és jöhet egy új capo? Szépen körvonalazódik.

 • norbi91

  Lassan minden puzzle darabka a helyére kerül.

  “„A jelenlegi adatok alapján – ahogyan azt az ügyészi indítvány is tartalmazta – a földön fekvő, az elkövetők által körbezárt sértett védekezésül használta a nála lévő kést, azzal az őt megrúgó egyik gyanúsított lábát megvágta. A rendőrség és az ügyészség ezért hivatalból vizsgálja a jogos védelmi helyzet fennállását” – közölte Bagoly Bettina szóvivő a Blikk-kel.”

  • norbi91

   Ha kimosdatják ezt a féreg Bonyhát, akkor semmi és senki nem mossa le Kubatovról, hogy ezt ő rendezte meg.

   • Aro

    Ebben az országban? Már most a fél tábor azt mondja, hogy nem volt ez érdeke Kubatovnak.

    • norbi91

     Már miért ne lett volna? Kubatov volt az az ember, aki le akarta cserélni szurkolói réteg összetételét. S ezt egy kis tárgyalgatás nem fogja megváltoztatni.
     Ezzel a hétvégi műsorral évekre meglesz a kifogásgenerátor, hogy miért is van szükség ezen cselekedet (szurkolói réteg lecserélése) végigviteléhez.

     • Aro

      Így van!

     • norbi91

      Megmutatta, hogy ő tud engedni meg hajlandó a kompromisszumra, csak azok a csúnya szurkolók nem tudnak viselkedni, így nem tud mit tenni, mint folytatni az elkezdett “munkát”.

     • Vytautas_csoportkör

      Aro, pliz… Ertelmesebb vagy te a binaris “logikanal”. Azt hagyd meg gabesznak, meg norbinak

     • norbi91

      Az elmúlt évek történései csak 1 gondolatmenetre hagynak következtetni. Amit leírtam. S a Bonyha mosdatása is erre lesz bizonyíték.

     • Vytautas_csoportkör

      Bazmeg, egy hete meg ugyanilyen tutista modon verted a nyalad, hogy “persze, jonnek a valasztasok, ezert erdeke kubatovnak a megegyetes”.
      Ennyit az 1 gondolatmenetrol.

     • norbi91

      Másold be kérlek, hol írtam ilyet.

     • Vytautas_csoportkör

      Rovid az elet, nem pocsekolok tobb idot es karaktert rad.
      Maradj csak a “mindenki mas hibas, csak mi vagyunk artatlanok” buborekban, ugy konnyebb az elet. Udv!

     • norbi91

      Ennyit rólad. Betámadsz egy faxsággal, aztán amikor bizonyítani kellene a mondandód, megfutamodsz.

     • Aro

      Nagyon szeretném, hogy ne legyen igazam.

     • Vytautas_csoportkör

      Ket fajta ember van. 1. Aki a “hiszem, ha latom” logikat koveti, es 2. aki a “ha hiszem: latom” tipusba sorolhato.
      Varjuk meg a videofelveteleket!

 • Peter Parker

  Ezzel csak az a baj, hogy mi értékeljük ezt a levelet, de akiknek szól, az pont magasról tesz rá! (Ha egyáltalán eljut hozzájuk…) 🙁

 • Semmiházi2

  Nagyjából ez történhetett a leírások alapján:

  B. úr napok óta várta tűkön ülve a vip belépőjét, de az a meccs napjáig nem jött meg. Félve elindult hát a grupiba, lesz ami lesz. Rendes bérletes szurkolóként odament a szkenneres kapuhoz, ahol a masina nem ismerte fel a vénalenyomatát. Elindult hát az oldalsó kapuhoz, de menet közben felvett a földről két bandázsszalagot. Megörült neki, gyorsan felhasználta, hisz nagyon fázott a keze a csípős novemberi napon. Igen ám, de ekkor eszébe jutott, hogy két kedvenc bicskáját magánál felejtette a népligetben elköltött szalonnázás után. Nagyon a szívéhez nőtt, mit tegyen hát? Ahogy minden rendes ember csinálná, elrejtette őket a farpofái között. Nagyon átkutatták szegényt, itt érhette az első méltánytalanság. A mérkőzés első félidejét sem tudta megérdemelt nyugalomban eltölteni, a hálátlan beengedett kintiek már itt (szemmel) verték. Elhatározta hát, iszik a szünetben egy kólát. Pechére pont összetalálkozott 40-50 fő huligánnal( egyes források szerint több ezren is lehettek), akik a tömött mosdókban 3 perc alatt cipőt, ruhát cseréltek. Egy véletlen folytán (egy visszatérő családapa szólt B. úr mögött a gyermekeinek: -Gyertek gecik!) a sok huligán -mivel azt hitték B úr szólt-nekiment B úrnak. A kés itt még a farpofái között volt (a photoshoppolt képeknek ne higgyen senki!), az csak a 15 másodperces lincselés közben esett B úr kezébe, pont nyitott állapotban. A többit már mindenki ismeri.
  Aki nem hiszi, járjon utána… Ha tud…

 • Sztaking

  Uraim, ezek után,csak késsekkel ,vagyok hajlandó akárhova menni!Ez jogos önvédelem az ügyészség szerint..ez precedens értékű,mostantól minden hasonló ügyben elmarasztalt perelhet kártérítésért.

 • Osztogato

  talán nem kellett volna hallgatni 3 éven keresztül sem…zárjátok ki magatok körül a kubatov brigádot és vezetőjét!!!

 • szakertelem

  Nagyon klassz közlemény. Zárják, zárjuk ki a mocskos szájúakat, az agresszívan viselkedőket!
  Hajrá Fradi!

  • Sztaking

   Mindenkinek jobb lenne ha hallgatnál Jani.

   • szakertelem

    csak nem sunyin a senkiháziak pártjára állsz? kevesen vannak, kevesen vagytok tahók, lejárt az időtök. vagy kint maradtok, vagy, ha bejöttök, akkor meg kell próbálnotok embernek lenni. mér ha nehéz nektek is.

    • Sztaking

     leírtam.

 • Ftc976

  Három évig kussoltak ( kivéve Lipcseit ) most persze tudnak közleményt kiadni.

  Hánynom kell a mai Fradit körülvevő közegtől

  Eddig nem vették észre a tábor hiányát????