Viszlát Gyömbi..

Nem fogsz hiányozni. Vagyis lesz, akinek igen. Akiknek vitted a híreket az öltözőből biztos hiányolni fognak. Meg akik szerint “érdemeidre való” tekintettel mehettél ingyen. Azok az érdemek.. Jó ügynök voltál na. Hogy hogy lehettél csapatkapitány? Jó kérdés.

Nyilatkozod, hogy jó szívvel emlékszel a sikerekre, meg az Újpest elleni rangadókra és persze a csodálatos hangulatot varázsoló közönségre. Melyikre Gyömbi, amelyik az elmúlt két és fél évben varázsol “csodálatos hangulatot”? Vicces gyerek vagy, na. Minden csodás falun, de annyira azért nem, hogy oda is költözzél. Biztos zavaró az épülő TAO űrállomás zaja.

Hogy is kerültél hozzánk? A Vasas elleni edzőmeccsen mutatkoztál be, a hátsó füvesen, még állt a Szentély. A Döme volt az edző, Pölö ment, te jöttél. Úgy láttuk az egész játék belassult miattad.

Kényszermegoldásként kerültél az Üllői útra. Soha nem tudtál igazán beilleszkedni a “fura” természeted miatt. Már idekerülésedkor lehetett tudni, hogy nem egészséges. Ezért sem értjük egyáltalán miért lettél idehozva. Persze ez a tendencia – sérült játékosokkal történő kísérletezgetés – megmaradt azóta is. A sportigazgatók ugye.

A szerepköröd magában hordozta a sérülésveszélyt. Védekező középpályás pozíciójához képest még a sérülésed előtt is lassú voltál.

Ha egyszer-egyszer szerencsésen odaértél a kapuhoz az általában pontrúgások után volt. Viszont legfőbb hiányosságod az volt, hogy labdavesztéskor nem volt induló sebességed és sokszor rosszul is helyezkedtél.

Emberi kapcsolataid a csapaton belül.. Hát nem voltál nagy csapatjátékos, maradjunk ennyiben. Lamah is tudna mesélni, mondjuk ő a Nyíri Zoliról is szépeket tudna..

A jelenkori Ferencváros számtalan szégyene közül az egyik, hogy egy ilyen karakter nélküli játékos csapatkapitány tudott lenni, mint te. Ebben Józsi Gyurival holtversenyben nálam az első vagy a szégyenlistán.

Nagy Ádám érkezésével rögtön kijött a minőségkülönbség Ádám javára. Ezt is nehezen viselted, hú, de még mennyire. A kezdőből való kiesésed meg is látszik az eredményeken. Ádámmal alig kaptunk gólt mert volt szűrés. Ádám annyiban is jobb volt, hogy már a helyezkedésével megoldott problémákat. Amire te Gyömbi sohasem voltál képes, hogy például Ádám jól forgatta a csapatot Gerával. Gördülékenyebb volt az átmenet a védekezésből a támadásba. Ezért is lett Nagy Ádám válogatott a helyeden Gyömbi.

Összességében nem veszített veled sokat a Fradi, mehettél is ingyen – persze jobb lett volna, ha fizet a falusi csilliárdos kiscsapat.. -, ott felcsúton a múltad miatt még vezér lehetsz egy ideig. Nekem egy pillanatig nem fogsz hiányozni és még nagyon finom voltam.

Körülbelül ennyi a véleményem. Sarkos, persze.

Na viszlát, Gyömbi.

 

Fotó: sportmenu.net