Valakinek le kellene mondani

Nyilván nem fog. A világ legerősebb bajnoksága. A világ leggazdagabb csapatai. A világ legjobban kereső játékosai. A világ legkomolyabb akadémiája. A világ legnagyobb apparátussal működő szövetsége.

A világ legtöbb magyarázata.

Ez lett a magyar kézilaba. Tisztára mint a foci. Éppen a pár éve sehol nem jegyzett cseh csapat – akik nemrég megvertek minket, igaz, most a vébén mi nyertünk..- egy szoros meccsen kapott ki a világ élvonalába pár éve betört, és ottragadt hollandok ellen a negyeddöntőben. Egyik országban sincs komolyan vehető bajnokság, ha a komolyan vehetőséget az jelenti a női kézilabdában, hogy valamelyik államilag vagy “oligarchailag” pénzzel felpumpált keleti-balkáni csapattal fel tudja-e venni adott nemzet klubcsapata a versenyt a Bajnokok Ligájában. Egy darabig nem lesz ilyen Nyugaton, ott nem szórnak ki közpénzmilliárdokat a “testkultúrára”, úgyhogy egy pár évig még arról fog szólni a női klubkézilabda, hogy melyik egyáltalan nem piaci alapokon nyugvó keleti-balkáni csapat tud több sztárt összeszedni, és odaérni a csúcsra. Bukarest-Győr-Szkopje-Podgorica.

Hagyjuk is a klubkézilabdát, teljesen nyilvánvaló, hogy magyarázkodásnak jó például a győri világválogatott eredményessége, azonban a magyar kézilabdáról a válogatott mond sokat, nomeg a hátország. A válogatott minden idők legrosszabb eredményét érte el a vébén. És nem mondott le senki. Senki sem érzi úgy, hogy ez a szégyen a TAO rendszer hetedik évében, a NEKA nevű Mocsai műintézmény negyedik évében rettenetesen gáz. És nem látni, hogy mitől dobnánk nagyobbat jövőre az EB-n.

A csiliárdos magyar kézilabdán mosolyognak már a csehek is, lehet tőlük is igazolni pár kész játékost, a norvégok, hollandok meg a többiek köszönik szépen, tele a zsebük, és jól is megy a játék..

De legalább mindenkinek – értsd magyar válogatott – van ideje és legfőképpen pénze készülni a karácsonyra.

 • tomi

  Azért csak zárójelben az a 3 csapat aki megvert minket mind a 4-ben vannak, szóval annyira nem tragikus a helyzet, mindamellett az azért reális hogy egy norvég, orosz, francia hármasból 10-ből, biztos többször kapnánk ki mint győznénk. Persze a lengyel, csehek példája jól mutatja, hogy egy-egy világversenyen lehet eredményesnek lenni, a magyarnál jóval szerényebb képességű kerettel is, nem beszélve arról, hogy amikor a világ legerősebb kerete volt a mienk, akkor sem nyertük magunkat halomra, sőt…

  • gabesz

   2008 óta hallgatom az ilyen mellébeszéléseket , amiket most kifingtál ! 2008 óta nem hogy nem nyerünk de Olimpiás hely közelében sem végzünk ! Azért ilyen szar 9 évet zsinórban nem könnyen találnál a múltból ! Pedig a múltban nem tettünk be ennyit az adó forintjainkból. És eremények helyett politikai seggnyalók gazdagodnak ?

 • Zöldfülű

  Kökény Bea, Farkas Ági, Pádár Ildi, Meksz Anikó, Siti Bea, Mátéfi Eszter, Németh Helga… Ők klasszisok voltak mind, ma talán már egy sincs.