Újabb légiós Felcsúton

Ha egy szót kellene mondani arra, hogy miért tragédia az egész magyar foci és mi a legbicskanyitogatóbb benne, akkor az az lenne: Felcsút.

Pedig igen erős lenne a verseny, olyan szavakat és fogalmakat is bele lehetne dobálni a miért iszonyatosan szar a magyar foci kalapba mint: “diszkriminatív vénaszkenner”, “pártállami, politikusi csapatok”, “temérdek TAO pénz semmi teljesítményekre”, “érdektelen NER csapatok milliárdokért, Balmaz, Mezőkövesd, stb.” és még lehetne folytatni a sort.

A miniszterelnök pár éve még azt nyilatkozta a súlyos tízmilliárdokból összeharácsolt akadémiájáról: Csak úgy támasztható fel a magyar futball, ha helyben, alulról építkezve megteszünk mindent az új futballgenerációk igényes, magas szintű neveléséért.

Ehhez képest eltelt lassan 11 év az akadémia indulása óta, egy épkézláb játékosról nem tudunk aki hasznára lett volna a magyar focinak, de irdatlan fizetésekért magyar és külföldi sztárocskák focizgatnak az nb1-ben pár száz falusi néző előtt. Gyalázatos az egész.

A játékos egyébként a 25 éves szlovén Kilnar, aki ilyen humorosat tudott nyilatkozni:

– Több Magyarországon futballozó játékossal is beszéltem, dicsérték az NB I-et, amely évről évre egyre színvonalasabb – megkockáztatom, erősebb a szlovén pontvadászatnál. Soha nem játszottam még külföldön, és szeretem a kihívásokat, ezért döntöttem úgy, hogy a Puskás Akadémiához szerződöm, nagyon örülök, hogy itt lehetek – nyilatkozta Klinar.

Miután kinevettük magunkat, ütemre tapsoljuk, hogy éljen!

borítókép: a felcsúti stadion, előtérben a miniszterelnök háza.