Új edző

A férfi kézilabdázóknál nem halogatta tovább a vezetés az edzőkérdést, vagy másképpen: vagy a csapatot, vagy az edzőt kell lecserélni, ha az eredmények nem jönnek. Márpedig az eredmények nem jöttek, rémisztő közelségben a kiesés az első osztályból, amit viszont a komoly terveket szövögető szakosztály nagyon nem szeretne. Az edzőn kívül a keretben is lehetnek változások, és még így sem lesz egyszerű a feladat.

Horváth Attila nem ma kezdte a szakmát, kifejezetten erős karakterű edzőről van szó, aki nem a játékosokkal való “bratyizásról” híres. Sok sikert neki!

A Nemzeti Sport online híre:

“A Ferencváros vezetősége és Adorján Gábor (51 éves), az FTC volt trénere hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott, majd néhány órával később a klub bejelentette: Horváth Attila (51) az új edző. A bajnoki negyedik helyezést szerző Budakalász éléről szeptemberben távozó edző menedzsere, Szörnyi Attila a Nemzeti Sportnak elmondta, az eredményes egyeztetések gyorsan lezajlottak, és a volt válogatott játékos megfogadta a tanácsát, vagyis egyelőre fél plusz egyéves megállapodásban egyezett meg az FTC vezetőivel.
A menedzsertől megtudtuk, hogy a sajtónak egyelőre nem nyilatkozó Horváth, aki a Bp. Honvéd, majd az Elektromos játékosaként a kilencvenes években hatvanszor szerepelt a válogatottban, hétfőn már meg is tartotta az első edzését a Fradiban.

„Az MTK női csapatát, majd a Budakalászt már irányította az NB I-ben Attila, ezért jól tudja, nagy kihívás és felelősség, ugyanakkor szép és megtisztelő feladat a magyar élvonalban, főleg az FTC-nél edzősködni – tájékoztatott ügyfele helyett Szörnyi. – A játékosok többségét jól ismeri, látta a csapat meccseit, és reméli, együtt sikeresek lesznek.”

Az új edző a szombati FTC–Cegléd mérkőzésen dirigálja először új együttesét.”