Tudnivalók holnap estére

Mit lehet és mit nem a soron következő Európa Liga selejtezőnkön?

Labdarúgó-csapatunk július 16-án, csütörtökön 20.30-kor a Zeljeznicart fogadja az Európa Liga második selejtezőkörének első mérkőzésén, a Groupama Arénában.

A mérkőzéssel kapcsolatos fontos tudnivalókat alább olvashatják szurkolóink. Ezeknek a betartásával tehetik a legtöbbet azért, hogy reményeink szerint az Európa Liga következő fordulóiban is minél többen biztathassuk Thomas Doll együttesét.

Hajrá, Fradi!

Hasznos információk

– A mérkőzésre csak a transzparens@fradi.hu e-mail címre, 2015. július 14. (kedd) 20.00 óráig eljuttatott, engedélyezett, illetve felirat nélküli, piros-fehér-zöld (nemzeti színű) vagy zöld-fehér molinót/zászlót szabad bevinni.

– A behozott molinók semmilyen obszcén, kirekesztő, politikai, sporttal nem összefüggő tartalommal nem rendelkezhetnek, önkényuralmi jelképeket, illetve más népet, nemzetet hátrányosan megkülönböztető kifejezéseket nem tartalmazhatnak.

– A behozott molinók/zászlók nem rendelkezhetnek olyan tartalommal, melyek a FARE (Football Against Racism in Europe) szervezet által tiltott szimbólumnak minősülnek. Részletek a www.farenet.org weboldalon (link).

– Aki jegyet vásárolt a mérkőzésre, tartózkodjon minden trágár, kirekesztő, más népet, nemzetet hátrányosan megkülönböztető, obszcén, politikai megnyilvánulástól.

– A Ferencvárosi Torna Club szurkolói körökben széles körben ismert, úgynevezett “szívtől az égig” koreográfiája csak két kézzel, bal és jobb kézzel egyszerre végezhető, emellett kérjük, kerüljenek minden olyan kézmozdulatot, amelyet az UEFA náci karlendítésnek értelmezhet.

– Aki jegyet vásárolt a mérkőzésre, pirotechnikai eszközt, hanggránátot nem vihet be a stadionba.

– Azon nézők, akik szabályszegő magatartást tanúsítanak, súlyos anyagi és erkölcsi kárt okoznak a klubnak, az UEFA által kiszabandó több meccses zárt kapus büntetést kockáztatnak.

Az FTC-Zeljeznicar EL-mérkőzés jegyinformációt ITT, míg a bérletvásárlással kapcsolatos tudnivalókat ITT olvashatják.

 

(forrás: fradi.hu)

 • Horváth Peti

  OK, nem viszek be pirót, de ha találok bent, akkor mi van? 😉

 • greenperegrine

  Érdekes dolgok ezek. Nem értem azt se, hogy eddig miért nem lehetett ilyen tájékoztatót adni régebben. Akkor talán a hollandok elleni meccs se lett volna zártkapus.
  De azt se tudom mi számít obszcénnak. Pl: a “hülye vagy” belefér-e vagy túl sok. A mai filmekben 12-es karikával ennél különb szavak is beleférnek.

 • Pelle_Plutt

  Nagyon izgatottan várom a két kézzel való “szívtől az égig” mozdulatot, remélem a halhatatlanok készültek valami koreográfiával ami ezt tartalmazza. Tragikomikus.

  • FradiSz(t)ív

   Az egyik legnagyobb baromság, hogy erre ugrik a buefa, legalábbis nálunk, ahol semmi olyan jelentése nincsen, amit ők gondolnak bele. Viszont azt sem tehetik meg, hogy az egyiknek szabad, a másiknak meg nem. Én mondjuk ezt simán engedném, viszont ha nem a csapat éltetésével párosul a mozdulat, esetleg kifejezetten rasszista dolgot skandálnak mellé, akkor menjen a büntetés.

   • Pelle_Plutt

    Szerintem nem kell egyáltalán ügyet csinálni belőle. A nagy anti-rasszista igyekezetükben felfújják az ilyen veszélytelen dolgokat, ami miatt ellenszenvesek lesznek még olyan embereknek is, akik szintén elitélik a rasszizmust, de nem látnak rasszistát minden bokor mögött.

 • Attila Dreher

  Szellenteni még lehet?

  • FradiSz(t)ív

   Nem. Rád fogják, hogy az elgázosítás előtt tisztelegsz.

   Amúgy viccen kívül, 1-2 dolog kivételével mindent lehet, nem kell pánikolni, meg hangulatot kelteni. Valami gyökér írta a hivatalosra pl., hogy csendben kell ülni, mint a tv előtt, az ilyen agyhalottaktól megőrülök, mire jó ez a baromság? Költői kérdés volt…