Thomas miért nem vállalod a felelősséged?

A tegnap esti szégyenletes Paks elleni hazai döntetlen utáni Doll nyilatkozat enyhén szólva is kicsapta a biztosítékot nálunk:

Nézzük miért is volt szánalmas ez a nyilatkozat. (Kivastagítva Thomas Doll magyarázkodása, zárójelben a mi szubjektív véleményünk)

“Bocsánatot kell kérnem a nézőktől, egyenként nem tudok, (Thomas ha a csapat így folytatja, nemsokára alkalmad lesz egyenként is bocsánatot kérni tőlük)  de ez ma nem labdarúgás volt. (Már régóta nem az. A mi olvasatunkat a Fradi labdarúgást a támadó, domináns foci jellemzi, ami gólokban, helyzetekben jelentkezik. Jelenleg ott tartunk, hogy már egy Puskás Akadémia is lefociz bennünket a pályáról)  

Az ilyen szintű focit nem folytathatjuk, ez nem Fradi-szint. (Talán az edzéseket nem te tartod, nem te készíted fe a csapatot a mérkőzésekre Thomas? Milyen lötyögés folyhat az edzéseken?)

Gera Zoli nyugalma hiányzik az épülő csapatból. (Szóval egy 38 éves játékosra akarod építeni a Fradi jövőjét? Szentisten.)  

Sok a sérült játékos, (Talán mert sérült játékosokat igazoltok Thomas) védekező középpályásunk nem maradt,(Talán Nagy Dominikot nem kellett volna eladni a Legia-nak télen, ő pótolhatta volna Gerát idővel)  Leónak és a beinjekciózott Nandónak kellett játszania. (Thomas egy Paksot évi 3 milliárdos költségvetésből a tarcsicsapatnak is ütnie kellett volna)

De nem tudom erre fogni, azok akik játszottak, többre képesek. (Thomas próbáld talán a játékosokat saját posztjukon játszani, ne csinálj mindenkiből védőt, hidd el a csapat többre lesz képes. Dibuszt meg tanítsátok már meg Ralffal kijönni a kapuból az Isten szerelmére)

Megszereztük a semmiből a vezetést, a Paksnak egy helyzete volt, abból egyenlítettek – ez illik a meccseinkbe. (Ez  nem igaz szerintünk, mút héten Debrecen több góllal vert volna bennünket, ha minden második helyzetüket belövik)

Nagyon görcsösek voltunk, (Thomas tudod mi az a mentális felkészítés? Hallottál már róla? Van ilyen nálatok? Az EL-ből már rég kiestünk, nem a Partizan Belgrád ellen kellett tegnap játszani, csak a Paks ellen) szép stadion, jó pálya, megértem, hogy ennél jobb meccset vártak a szurkolóink. (Thomas évek óta csaljátok a focit, jó hogy többet várnak az emberek a pénzükért, nem nulla nullákat, hanem támadó focit, ami jellemző volt mindig is a Fradira)

Megértem a mérgüket, (Dehogy érted Thomas, ha értenéd tennél ellene és lemondanál végre, ahogy le kellett volna mondanod már tavaly a Partizani elleni csúfos EL kudarc után is)  de a helyén kell kezelni, pár hete még éltettek. (Thomas kik éltettek és melyik meccs után? A Mutyiland elleni összeomlás után vagy a tavaly év végi bajnoki hajrában, ami megint szenvedés volt?)

Ha nem megy a foci, akkor az edzőt veszik elő,  (Thomas kit kellene elővenni, te állítod össze a csapatot, te rakod be a játékosokat olyan posztokra, ahol életükben nem játszottak még. Thomas azt kérjük, hogy  vállald a következményeket és menj vissza Németországba) de a csapat teljesítményében a gyengén focizó játékosok is benne vannak. (Thomas hallottál már a rotálásról? Miért nem alakítottál ki olyan keretet, ahol az azonos posztokon játszó játékosok versengenek a csapatba kerülésért? Ezért ki a felelős, ha nem te?)

Hétről-hétre minden edzésen megpróbáljuk felkészíteni őket, nem hiszem, hogy rosszabb edző lettem. (De igen. Nem tudsz megújulni, nincs merszed a pillanatnyi előnyökért bátran hozzányúlni fiatal játékosokhoz, nincs előregyártott forgatókönyved váratlan helyzetekre, lásd pl Mutyiland elleni hazai kiállítás utáni összeomlás, pedig a szünetben gatyába rázhattad volna a csapatot. Nem sikerült. Kiismertek az itthoni edzők és megfojtják a játékunkat. Thomas most kegyetlen lesz amit mondunk: Te sosem voltál Fradi szintű edző)

Nekünk a stábbal kezelni kell ezt a helyzetet, (Hát kezeljétek és mondjatok le.) nem bűnöst kell keresni, hanem a gondokat megoldani. (Thomas te nem tudod, hogy milyen szar érzés szurkolóként úgy nekimenni egy hétnek, hogy tudjuk, szeretett csapatunk kínszenvedést mutatott be vasárnap este az aktuális ellenfele ellen. Ha tudnád, nem mondanál ilyeneket.)

Augusztus 31-ig még erősítenünk is kell több posztra. (Thomas, ha kérhetem, már nélküled, Auf Wiedersehen!)