Tavaszi szél összefújta

Vendégszerzőnk (csr) előre megfontolt szándékkal megvárta a választ, ami nincs.

Előre szólok, hogy mivel a „főcenzorunk” -igazából jó barátunk- külföldön van, ezért most nagy megmondás következik. Halmozzuk az élvezeteket, mivel nem csak a jégen lehet elcsúszni, és mivel a múlt hétvégén a fészbúkon összefújta a tavaszi szél, amit kellett, azokat mindet.

Tulajdonképpen méltatlan komponálás lenne, ha nem Nyíri Zoltán úrral kezdenénk és folytatnánk a fel- és beolvasást, köszönheti mindezt a nagy sikerű vendégszereplésének. Ősszel többen, többször nekifutottunk az őszinte kapcsolatépítésnek az úriemberrel, ami annyira jól sikerült, hogy én ennek hatására saját magam radikális ellenzéke lettem. Van, aki nem úszta meg ennyivel, nem véletlenül lett a szerkesztőség -most még szolidra hangolt- kérdéscsokra a következő:

„A személyes találkozókon milyen hazugságokkal szembesített minket?
Milyen további bejegyzés és poszt alapján vádol minket „folyamatos hazudozással”, békétlenséggel, zavarkeltéssel?
Mikor és milyen módon kívánják kivizsgálni az aluljáróban történt incidenseket? Ezekért mikor kér a klub elnézést az érintett szurkolóktól? Ki adott ezekre utasítást, ki felel ezekért?”

Válasz persze még nem jött, nem is fog, hiszen ezúttal értelmesen kellene érdemi kérdésekre reagálni, nem pedig konkrétumok nélkül vádaskodni. Mer hát ebben a k országban teljesen normális, ha az operatív főfüttyfürütty, a bizalmas barát, a bizonytalan végzettségével lehazugozza az egész C-közepet. Azt a szurkolói közösséget, amelynek tagjai többségében bérletesek, esetenként még a gyereket is vinnék, ha az aluljáróban nem kaptak volna nagy csulát néhányan az arcukba. (Ettől amúgy eléggé elítélhető módon többeknek lecsökkent a meccsrejárási kedve, bérlet, meg rekordszéria ide vagy oda..)

Aztán amilyen gyorsan odaböffentette a modoros és semmitmondó vádaskodó okosságait el is tűnt. Lehet már Pécsen a Munkás stadionban szemléli a potenciált, holnap meg számolhatja a hallhatatlan sereget, pont úgy,mint a veretlen szériában ikszre lehozott kupa elődöntőn..Félelmetes hangulat volt. Az öltözőben leginkább. Azt a néhány szolnoki srácot igazán sajnáljuk, ők azzal mehettek haza, hogy azt hiszik ez a Fradi, mi meg tudjuk, hogy nem.

Szeretnénk megmaradni naivnak, és továbbra is kitartóan gyakoroljuk a széllel szemben hugyozás művészetét. Egyre jobbak vagyunk, a kulcskérdéseket megtartjuk a kulcsembereknek még egy darabig.

Jut eszembe: Az is egy igazán jó kérdés, hogy az aluljáró “hetvenkilós egyetemi végzettségű”, ritkás hajú vezérének iskolatársa, ha már tiszteletét tette a C-közép „alakuló ülésén” (copyright by Nyíri) -az is lehet persze, hogy inkább odaküldték- honnan a tökből szedte, hogy a földalatti sörivós konspiráció „első és legfontosabb” (copyright by Nyíri vol 2.) napirendi pontja az elnök úr elmozdítása?? Valószínűleg ugyanott hallotta ezt ez a titkosügynök, ahol levetítették azt a videót, ahogy egyikünk a „főhuligán” kocsijába száll Nyíri úrtól kifele jövet. És csak összekeverte a helyszíneket, meg az embereket. Manapság bármi előfordulhat, ha valakit, vagy valakiket jól be kell mártani.

Még az is, hogy kupát nyerünk. A furfangos sorsolásnak köszönhetően majd beleszakadtunk ebbe a döntőbe jutásba. Felhőtlen öröm lesz -ahogy eddig is az volt- a leosztott lapokat kihúzni, biztosan lesz sörakció, arcfestés, no meg tapogathatjuk azt a szkennert is MLSZ rendezvény ide, vagy oda, a tapogatás után megnyalhatja mindenki mind a tíz ujját.

Csodás lesz minden, meglássátok.

(csr)