Szélesi kulturáltan beszólt a szurkolóknak

Mármint azoknak, akik nem voltak ott, hiszen szavait nézhetjük innen is, meg onnan is:

Rögtön a meccs után a tévének:

“Kellett a fejmosás is, hiszen a játékosok egészen más hozzáállással jöttek ki a mérkőzésre, és a saját közönségünk előtt, Costa Rica ellen más is volt futballozni, mint mondjuk Luxemburg ellen. A hozzáállás kifogástalan volt, elértem a szívekhez-fejekhez, ami célom is volt, örülök neki, hogy visszakaptuk, amit mondtunk. Jó volt látni és fontos volt az is, hogy a közönség és a csapat közelebb kerüljön egymáshoz. Sikerült helyzeteket is kidolgozni, de van még mit javítani a csapaton, a játékon, az pedig természetes, hogy Costa Ricának is voltak helyzetei, bár többségében pontrúgások után.

Nyilván sokat javított a helyzeten a mérkőzés, bele tudok nézni a tükörbe, de a luxemburgi eredmény rányomja a két meccsre a bélyegét, nem olyan tiszta a kép. Nem kell elájulni a meccstől, adósok vagyunk az eredményekkel, nem olyan volt ez az év, mint szerettük volna, de a zárásnak nagyon örülök.
Nagyon fontos volt. Köszönöm a szurkolóknak és a csapatnak is, odatették magukat, és igyekeztek kijavítani a luxemburgi eredményt, még ha nem is lehetett persze teljesen.”

“Ha felkérnének, újra elvállalnám”

A meccs után sajtótájékoztatón így nyilatkozott Szélesi:

“Egy nagyon pozitív mérkőzést láthattak a drukkerek, meg kell nekik köszönnöm a támogatást. Azt is mondták előzetes, talán halkabb lesz a lelátó, de ezt nem éreztük, végig mellettünk álltak, biztattak minket. Remélem, a jövő évben még inkább nézőcsalogató játékkal és eredménnyel tudjuk visszahozni azokat is a stadionba, akik most távol maradtak. A győzelemnek nagyon örülök, hogy volt egy vereségünk előtte, a fiúknak jót tett a fejmosás. Legalább ez a mentalitás kell a folytatásban. A Luxemburg elleni meccsre visszatérve még azt mondanám, hogy megnéztem volna azt a mérkőzést a hiányzóink jelenlétében, és megfelelő mentalitás mellett. Nagyon élveztem ennek a felkérésnek minden pillanatát, ha felkérnének, újra elvállalnám. Sajnálatos módon mindkét lecserélt játékosnak komoly a sérülése: Vinícius térde nem túl stabil, Pátkainak pedig a “hajlítója” fáj.”

A szöveget a Csakfocitól nyúltuk.