Storck meglepődött

Tekintve, hogy a saját lelkiállapotom rendben tartása érdekében amennyire csak lehet távol tartottam magam ettől a meccstől, most olvasgatva a reakciókat azon lepődöm meg, hogy Bernd Storck meglepődött. Azon már különösebben nem csodálkozom, hogy a magyar tábor eddig egyszer sem, pl az Andorra elleni szégyen után sem szervezett tüntetést a Kánai-útra (talán nem is lehet, rutinosan szinte a városon kívül, egy lakóparkban hesszelnek az MLSZ korifeusai, erről 2006 óta tudjuk: nem egyszerű oda tüntetést szervezni..), hogy egyáltalán ilyen sokáig bírták hangosabb kritika nélkül.

A tévét lehalkítva néztük, így nem tűnt fel, hogy ezúttal a Carpathian Brigade a játékosok, Storck és az MLSZ ellen fordult, a lehalkítást talan megmagyarázza a magyarfoci sanyarú sorsán felnőtt generációm frusztráltsága, a szurkolót felesleges rossznak és egyben teljesen hülyének néző MLSZ – és az őket megbízó mindenkori politikai – vezetés elviselésének nehézsége. (Szép mondat lett nah, mégse írhatom, hogy mostanra ez a selejtezősorozat is megérett a “menjenek a picsába” kategóriára..)

Tulajdonképpen sikerült a tavalyi nem várt – és alapok nélküli – részleges sikereket, az apátiából indokolatlan eufóriába forduló szurkolói és szélesebb társadalmi közeget lenullázni. Kész, vége. Én nem tudom mennyien terveznek kimenni akármilyen propaganda hatására a soron következő két barátságos meccsre, szerintem nem sokan. Persze nálunk bármilyen bojkottot szervezni az ismert okok miatt majdnem lehetetlen, tegnap sokkal kevesebb foghíj volt – jónéhányan a jegyük ellenére nem mentek ki – mint az egy egészséges futballkultúrájú európai társadalmakban szerény véleményem szerint lett volna.

Ne felejtsük el: százmilliárdok folynak el a labdarúgásba, állami cégek támogatása, tao, állami támogatások, egyéb kedvezmények stb révén. Gyakorlatilag ugyanazt a szart termeli újra a kontraproduktív nihil, bármit is próbál a vízfejű bürokratikus MLSZ, a közeg ellenállásan elbukik, elbukott, néhány TÉNY:

A bajnokságban telibe szarják a fiatalszabályt, soha ilyen kevés 21 év alatti nem játszott mint mostanában, nagy kedvencünk a felcsúti lopott nevű “akadémia” (hahahahaaa!!) ebben élenjár, perse sok köszönet nincs az utánpótlásban sem..

A nézőszám nemcsak a “kötelező” szurkolószopatás – bár ez nálunk van szinte már csak csúcsra járatva a diszkriminatív és hibás vénaszkenner által – miatt van a béka segge alatt, hanem mert nincs miért kimenni, így a nézőszám stagnál, van fordulónként pár ezer hülye, aki még kijár, de közeleg a tél ne feledjük..

Évek óta nincs magyar csapat európai kupa csoportkörben, komoly bajnokságban soha ilyen kevés játékosunk nem játszott.

Az MLSZ ugyanazzal a Double Pass-al próbálkozott, mint amivel belgák 10 éve csodát tettek, nálunk szerintetek mekkora ívben tesznek rá a klubok? Még ezt sem tudjuk, de azért sejtjük, az eredményt meg látjuk.

Egyszerűen a piaci alapokon működő döbbenetes méretű iparággá fejlődőtt nemzetközi labdarúgáshoz semmi közünk, nálunk az állami intervenció a lemaradást nem csökkentette, hanem növelte, a maradék piaci energiákat is elsorvasztotta a könnyű pénz, ez egy dagonya a haverok által épített vagy épülő új stadionokba, pár száz, max pár ezer ember mellékes biznisze.

A teljhatalmat kapó, embereit mindenhova beültető Storck meg meg van lepődve. Mögötte ott liheg a magyar foci tetemén élősködő paraziták hadserege.

A szurkolónak meg nincs más választása, mint vagy elfordítani a fejét, vagy lehalkítani a tévét, vagy egyszerűen csak tudomást sem venni a magyarfociról, főleg mert ha kinyitja valaki a száját, mint tegnap a lelátó egy része, akkor jön egy Bernd Storck nevű gazdasági migráns és azt mondja, hogy:

„Meglepődtem a hangulaton itt a stadionban – mondta Bernd Storck. – Nem könnyű úgy focizni, hogy a szurkolók az ellenfelet támogatják. Ennek ellenére szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy a második félidőben nem hagyta magát befolyásolni ezáltal. Nem volt egyszerű.

Talán nagy volt az elvárás a szurkolók részéről, hogy jobban fogjuk zárni ezt a sorozatot. Én sem vagyok elégedett. A harmadik helyen zártunk, igaz, több pontot is szerezhettünk volna. Sokat elajándékoztunk, főként az elején. Ez a reakció egyfajta összegzés volt a drukkerektől.

A játékosoknak megköszöntem a teljesítményüket az öltözőben. Ilyen hangulatot nem éltünk még át. Megdicsértem őket, hogy nem hagyták magukat befolyásolni. Megkapták érte a jutalmukat a gól révén.

A meccs után a nem az én jövőmről kell beszélni, hanem a magyar futballéról. Ez a fontos. Reformokat indítottunk el, ezekhez idő és nemzetközileg tapasztalt játékosok kellenek. Most három-négy olyan futballistánk van, aki ezen a szinten játszik. Így nehéz. A szurkolók részéről türelemre van szükség.”

Értjük, nem kell Storck jövőjéről beszélni. De a játékosok lelkivilága az fontos. Nem akarom őket bántani, szerintem sem a játékosok tehetnek erről. Ők egyszerűen csak a magyar futball kurvái, ennek lettek nevelve.

A szurkolók, az ő lelkiállapotuk meg le van ejtve, kussoljanak, odáig jutottunk, hogy már a látszatra sem adnak feszültséget levezető látszatintézkedésekkel, például egy szövetségi kapitányváltással. Persze jöhet ide bárki..