Storck meglepődött

Tekintve, hogy a saját lelkiállapotom rendben tartása érdekében amennyire csak lehet távol tartottam magam ettől a meccstől, most olvasgatva a reakciókat azon lepődöm meg, hogy Bernd Storck meglepődött. Azon már különösebben nem csodálkozom, hogy a magyar tábor eddig egyszer sem, pl az Andorra elleni szégyen után sem szervezett tüntetést a Kánai-útra (talán nem is lehet, rutinosan szinte a városon kívül, egy lakóparkban hesszelnek az MLSZ korifeusai, erről 2006 óta tudjuk: nem egyszerű oda tüntetést szervezni..), hogy egyáltalán ilyen sokáig bírták hangosabb kritika nélkül.

A tévét lehalkítva néztük, így nem tűnt fel, hogy ezúttal a Carpathian Brigade a játékosok, Storck és az MLSZ ellen fordult, a lehalkítást talan megmagyarázza a magyarfoci sanyarú sorsán felnőtt generációm frusztráltsága, a szurkolót felesleges rossznak és egyben teljesen hülyének néző MLSZ – és az őket megbízó mindenkori politikai – vezetés elviselésének nehézsége. (Szép mondat lett nah, mégse írhatom, hogy mostanra ez a selejtezősorozat is megérett a “menjenek a picsába” kategóriára..)

Tulajdonképpen sikerült a tavalyi nem várt – és alapok nélküli – részleges sikereket, az apátiából indokolatlan eufóriába forduló szurkolói és szélesebb társadalmi közeget lenullázni. Kész, vége. Én nem tudom mennyien terveznek kimenni akármilyen propaganda hatására a soron következő két barátságos meccsre, szerintem nem sokan. Persze nálunk bármilyen bojkottot szervezni az ismert okok miatt majdnem lehetetlen, tegnap sokkal kevesebb foghíj volt – jónéhányan a jegyük ellenére nem mentek ki – mint az egy egészséges futballkultúrájú európai társadalmakban szerény véleményem szerint lett volna.

Ne felejtsük el: százmilliárdok folynak el a labdarúgásba, állami cégek támogatása, tao, állami támogatások, egyéb kedvezmények stb révén. Gyakorlatilag ugyanazt a szart termeli újra a kontraproduktív nihil, bármit is próbál a vízfejű bürokratikus MLSZ, a közeg ellenállásan elbukik, elbukott, néhány TÉNY:

A bajnokságban telibe szarják a fiatalszabályt, soha ilyen kevés 21 év alatti nem játszott mint mostanában, nagy kedvencünk a felcsúti lopott nevű “akadémia” (hahahahaaa!!) ebben élenjár, perse sok köszönet nincs az utánpótlásban sem..

A nézőszám nemcsak a “kötelező” szurkolószopatás – bár ez nálunk van szinte már csak csúcsra járatva a diszkriminatív és hibás vénaszkenner által – miatt van a béka segge alatt, hanem mert nincs miért kimenni, így a nézőszám stagnál, van fordulónként pár ezer hülye, aki még kijár, de közeleg a tél ne feledjük..

Évek óta nincs magyar csapat európai kupa csoportkörben, komoly bajnokságban soha ilyen kevés játékosunk nem játszott.

Az MLSZ ugyanazzal a Double Pass-al próbálkozott, mint amivel belgák 10 éve csodát tettek, nálunk szerintetek mekkora ívben tesznek rá a klubok? Még ezt sem tudjuk, de azért sejtjük, az eredményt meg látjuk.

Egyszerűen a piaci alapokon működő döbbenetes méretű iparággá fejlődőtt nemzetközi labdarúgáshoz semmi közünk, nálunk az állami intervenció a lemaradást nem csökkentette, hanem növelte, a maradék piaci energiákat is elsorvasztotta a könnyű pénz, ez egy dagonya a haverok által épített vagy épülő új stadionokba, pár száz, max pár ezer ember mellékes biznisze.

A teljhatalmat kapó, embereit mindenhova beültető Storck meg meg van lepődve. Mögötte ott liheg a magyar foci tetemén élősködő paraziták hadserege.

A szurkolónak meg nincs más választása, mint vagy elfordítani a fejét, vagy lehalkítani a tévét, vagy egyszerűen csak tudomást sem venni a magyarfociról, főleg mert ha kinyitja valaki a száját, mint tegnap a lelátó egy része, akkor jön egy Bernd Storck nevű gazdasági migráns és azt mondja, hogy:

„Meglepődtem a hangulaton itt a stadionban – mondta Bernd Storck. – Nem könnyű úgy focizni, hogy a szurkolók az ellenfelet támogatják. Ennek ellenére szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy a második félidőben nem hagyta magát befolyásolni ezáltal. Nem volt egyszerű.

Talán nagy volt az elvárás a szurkolók részéről, hogy jobban fogjuk zárni ezt a sorozatot. Én sem vagyok elégedett. A harmadik helyen zártunk, igaz, több pontot is szerezhettünk volna. Sokat elajándékoztunk, főként az elején. Ez a reakció egyfajta összegzés volt a drukkerektől.

A játékosoknak megköszöntem a teljesítményüket az öltözőben. Ilyen hangulatot nem éltünk még át. Megdicsértem őket, hogy nem hagyták magukat befolyásolni. Megkapták érte a jutalmukat a gól révén.

A meccs után a nem az én jövőmről kell beszélni, hanem a magyar futballéról. Ez a fontos. Reformokat indítottunk el, ezekhez idő és nemzetközileg tapasztalt játékosok kellenek. Most három-négy olyan futballistánk van, aki ezen a szinten játszik. Így nehéz. A szurkolók részéről türelemre van szükség.”

Értjük, nem kell Storck jövőjéről beszélni. De a játékosok lelkivilága az fontos. Nem akarom őket bántani, szerintem sem a játékosok tehetnek erről. Ők egyszerűen csak a magyar futball kurvái, ennek lettek nevelve.

A szurkolók, az ő lelkiállapotuk meg le van ejtve, kussoljanak, odáig jutottunk, hogy már a látszatra sem adnak feszültséget levezető látszatintézkedésekkel, például egy szövetségi kapitányváltással. Persze jöhet ide bárki..

 • Thomas Ferguson

  be kell azon nyomban vezetni válogatott meccsekre a szkennelt, tűrhetetlen és tolerálhatatlan a fütyülés, az arab vagy éppen a padödős gyerek nincs ehhez hozzászova, még nézőhöz sem, így érthető ha megbicsaklik a lábuk.

 • syrius83

  Kitalált MLSZ-kommunikáció: “Idegen erők által szervezett rossz hangulatkeltés volt: már a meccs előtt tudtuk, hogy SOROS-ellenfél (a) Feröer-szigetek”.

  • Scenkhyalfi

   Soros amúgy teljesen véletlenül néhány nappal az előtt adta el az ominózus las vegas-i szálloda részvényeit, mielőtt az a barom lövöldözni kezdett. De ez nem összeesküvés elmélet, csak tényközlés.

 • Scenkhyalfi

  Próbálkoztak a játékosok, de hát a nagy erőlködésnek általában aranyér vége és nem futball.

 • Sztaking

  A Játékosok nem tehetnek róla(Őket meg lehet nevelni ,ahogy a Lengyel példa mutatja) az mlsz a bűnös,hogy egy ilyen tahó itt lehet,gondolom mikor összerándulnak dollyval megosztják az ötleteket,onnan jött a Szurkerek a hibásak ….

 • greenperegrine

  Az a baj, hogy a válogatott Gera (már lassan 40 éves!!!) és Szalai kiesésével egy nagy nulla. Nincsen semmilyen terv ha ők meg talán Dzsudzsákot is idevehetem kiöregednek, akkor annyi még lejjebb fogunk zuhanni. Emlékszem még amikor Juhász az Anderlecht-ben, Gera a Fullham-ben, Hajnal a Dortmund/Stuttgart-ban nyomta, Huszti Hannover-ben/Zenit, Dzsudzsák PSV-ben/Dinamo-ban. Na az volt nekünk az új évezred legerősebb kerete. Azért eljátszok a gondolottal hogy Pali mit hozott volna ki ezekből a játékosokból.
  Storck nyilatkozata kritikán aluli. Abba nem megyek bele hogy szakmailag mennyire kompetens, mert én csak egy szurkoló vagyok, de talán nem a közönséget kéne lehúznia. Ha ennyire élvezi 3.14csányi bizalmát, akkor a minumum az hogy kussol vagy óvatosabban nyilatkozik, mert sok ember felelősségét meglehetne vitatni (köztük az övét is, bár az utánpótláshoz ha ér valamit amit csinálnak tényleg kell egy pár év), hogy mi vezetett ahhoz hogy idáig jutottunk. Pontosabban nem jutottunk semerre.
  Én azt mondom valahogy nyomatékosítani kéne a vezetők felé, hogy mindenkinek kurv@ra elege van belőlük és igazi reformokat akarunk. Ez csak radikális módszerekkel sikerülhet, valahogy úgy ahogy a katalánok is csinálják most a cirkuszt.

 • Zöldfülű

  Mintha Dollyt hallanám..
  Deutschland, Deutschland über alles..
  Ja nem!!!

 • Sztaking

  Azt hitte a liberált,agy mosott agyával,ezzel megmondta a frankót és majd mindenki mögé áll .Ez a hydroprimitív volt a király havi több mint 40 milka fixért!