Storck “beárazta” az U20 játékosokat

A csakfocin olvastuk.

Mint ismeretes, Bernd Storck az utánpótlásért felelős sportigazgatóként, majd a tavalyi, új-zélandi világbajnokságon az U20-as válogatott szövetségi edzőjeként kezdte munkáját Magyarországon, hogy aztán ősztől a nagyválogatott kispadjára is leüljön.

A felnőtteknél történt kinevezése óta különösen nagy hangsúlyt kapott sok helyen az, hogy Storck – akit a jövő “építésére” is hozott ide az MLSZ – minden bizonnyal helyzetbe hozza majd azokat a játékosokat, akikkel az U20-as vb-n is volt,. Amikor Nagy Ádám tavaly szeptemberben lehetőséget kapott Storcktól az észak-írországi selejtezőn, majd be is játszotta magát a csapatba, sokan úgy gondolták, jöhet majd a folytatás, és több fiatal is szerepet kaphat majd a némettől az U20-as korosztályból.

Ehhez képest meglepetést jelentett a kapitány csütörtöki Eb-keretének kihirdetése, hiszen a 30 főt számláló névsorban mindössze 3 játékos kapott helyet a korosztályból, illetve az új-zélandi csapatból: a mér említett Nagy Ádám, illetve Vida Máté (Vasas) és Sallai Roland (Puskás Akadémia). Ráadásul mindhárman szinte azonos poszton játszanak, és reálisan közülük talán csak a sérüléséből épphogy felépülő Nagynak van esélye az Eb-szereplésre.

Kalmár Zsolt kimaradása azért mondható talán meglepőnek, mert a középpályás hosszabb ideje bemutatkozhatott már a válogatottban, játszott Storcknál is a selejtezőkön során, igaz, mostanában a Bundesliga II-ben kiesőhelyen levő FSV Frankfurtban is egyre kevesebb szerepet kap.

Storck mostani döntésével összességében így egyelőre “beárazta” az U20-as vb-n szereplő játékosokat, akiknek az esetében ugyanaz a helyzet, mint a Németh Krisztiánék-féle egykori vb-bronzérmes csapat kapcsán volt, azaz a felnőtt és az U20-as válogatott között nem egy lépcsőfok van