Sipos Jenő megmagyarázza

Évek óta teljesen áttekinthetetlenül és következetlenül büntet vagy éppen nem büntet az MLSZ. A minap a Haladás – Fradi meccsen fotózta le az egyik szurkoló, ahogy a deneverfülű vélhetően kisnyugdíjas MLSZ ellenőr skicceli magának az elhangzott csúnyákat. Ennek kapcsán az nso megkérdezte az MLSZ-t, Sipos Jenőt, akit nyilván nem lehetett zavarba hozni:

„A Magyar Labdarúgó-szövetség mérkőzésellenőreinek sokrétű, összetett feladatkörük van. Általában másfél-két órával a találkozó előtt a helyszínen kell lenniük, és minden, a mérkőzés szervezésével és rendezésével kapcsolatos, az infrastruktúra, a biztonsági, a versenyszabályzatokban és a versenykiírásokban meghatározottakat ellenőrizniük kell. Felsorolni sem könnyű, mennyi mindent muszáj áttekinteni: rendelkezésre állnak-e a megfelelő helyiségek a csapatok és a játékvezetők számára, az orvosi szobák, a parkolóhelyek, rendben előkészítették-e a pályát, a sajtó munkatársait megfelelő körülmények várják-e – és így tovább.

A munka része, hogy a nézőtéren elhangzottakat is figyelniük kell, az ellenőr maga dönti el, milyen módon jegyzetel, de a mérkőzés után hivatalos ellenőri jelentést kell készítenie, és elektronikus úton eljuttatnia az MLSZ-hez a mérkőzésen készült fényképfelvételekkel együtt. Ez egyébként az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA rendezvényein, például a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken is pontosan így zajlik… Nem az ellenőrök munkájához tartozik, de többször is elmondtuk: az MLSZ nem pénzügyi szempontok alapján szabja ki a büntetéseket, a klubok által befizetett összegek nem a szövetség költségvetéséhez járulnak hozzá, hanem a Focisegély Alapítvány kapja, amely jelenleg a rászoruló, bajba jutó korábbi futballistákon igyekszik segíteni.”

  • gabesz

    Szeretném egyszer látni a bizonylatokat ! Mert egy dolog mit mondanak egy másik az hogy hova megy és egy harmadik hogy az alapítványok hogy használják fel a pénzeket
    De egy dolog hogy miért büntetnek és egy másik dolog az hogy ez segít a focin ?
    Mi lenne ha az ellenörökre költött pénzeken az MLSZ mondjuk azon gondolkodna hogy lehetne a közpénzből és taoból fentartott stadionokba nézőket vinni ? Egyszer már elmagyarázhatnák, hogy Magyarországon minek profi foci új stadionok , 100 ezerfős MLsz léhütők tanácsadók bizottsági tagok semmire nem jó előadások utazgatások , ha a foci minősége szar , és már senki nem jár meccsekre ! Vagy tényleg az üres stadionoknak és annak az 1-2 vipben pöffeszkedőért van a foci ?
    Sipos Jenő azt magyarázza el hogy mi a haszna annak amit Ő csinál ? Ő például mi a faszért van mi lesz jobb az Ő tevékenységétől ?