Siker a döntetlen? Vagy nem?

Egy nappal a világégés 2.0, azaz a Luxemburg elleni vereség után az U21-es válogatotton volt a sor, hogy némi örömöt csempésszen a magyar futballt szeretők szürke hétköznapjaiba. Nos, ha azt nézzük, hogy a csoportfavorit Svédország ellen 2-2-es döntetlent játszottunk, no meg azt, hogy még mindig veretlenek vagyunk, akkor ezt a célt sikerült elérni. Ha a meccset is láttuk, akkor már árnyaltabb a kép!

Egy Málta ellen elért 2-1-es siker, és egy Törökországban kiharcolt 0-0-s döntetlen után azt a Svédországot fogadta a magyar U21-es válogatott, melyet sokan az Eb-selejtezőcsoport favorítjának kiáltottak ki.

Nos, ezt figyelembe véve bizony kicsit keserű lehet a szánk íze a 2-2-es döntetlen után, hiszen Bíró Bence két perc alatt szerzett két góljával már a 18. percben 2-0-ra vezettünk, ráadásul az első játékrészben kifejezetten szépen és jól játszottunk. Épp ezért volt meglepő Engvall 44. percben szerzett szépítő találata.

Mindenesetre az, hogy 2-1-el mentünk a szünetre, talán kicsit garantálta, hogy a fiúk nem alszanak bele a mérkőzésbe, de a második játékrész nem úgy alakult, ahogy azt a lelátón vártuk.

A svédek ugyanis teljes mértékben kontrolálták a meccset, ahogy mondani szokták: a háló feltörte a fiúk hátát. A meglepő viszont azt volt, hogy bár Michael Boris szövetségi edző, érezve a bajt, próbálta átszervezni a csapat hadrendjét annak érdekében, hogy hamarabb megtámadjuk a labdát felhozó svéd játékost, fiaink nemhogy nem hajtották végre a taktikai utasítást, de volt, aki a pályáról ki is szólt a szakmai stábnak.

Bizony a magyar futball új megmentőjének kikiáltott Szoboszlai Dominiknak három-négy alkalommal is beszóltak a kispadról, hogy az új felállásban hova álljon, mire ő „az nem lesz jó, ne változtassunk, a régi felállás jobb volt” felkiáltással válaszolt. Pechére, mivel a Szusza Ferenc Stadionban még csak „hatodház” sem volt, ezt még a lelátón is pontosan lehetett hallani. Sajnos emellett volt, hogy „Dzsudzsáki” erényeket csillogtatott – már ami a játékvezetővel (ez esetben az asszisztenssel) való hisztizést és veszekedést jelenti.

a cikk folytatódik még itt. Nekünk viszont megnyugvás volt idáig is olvasni, hiszen minden folyik a maga magyaros, megszokott medrében. Hurrá! 🙂