Rólunk

Üdvözlünk a Ferenczvárosi C-közép oldalán!

A C-közép Ferencváros szurkolók közössége, melynek tagjai évek, évtizedek óta látogatják kitartóan a Ferencváros szakosztályainak mérkőzéseit legyen az hazai, vagy idegenbeli találkozó.

Mára elérkezett a pillanat,hogy egységesen képviseljük a “B-középhez” (már) nem tartozó de rendszeresen mérkőzésre járó szurkolók véleményét a kialakult , Ferencvároshoz méltatlan helyzettel kapcsolatban.

Letesszük a voksunkat a kulturált vélemény nyilvánítás mellett, nem vezérel minket egyéni, politikai vagy anyagi érdek.
Mindannyiunk vágya,hogy újra egységes szurkolótábora legyen a Ferencvárosnak a tradícióihoz méltóan ezáltal újra megtöltve a lelátókat.

Minden olyan szurkolótársunkkal szolidaritást vállalunk akik nem értenek egyet a szurkolók ellehetetlenítésére tett kísérletekkel, túlszabályozással és véleményüket egységesen és kulturált módon szeretnék kifejezésre juttatni.

Legyen újra Fradi Tábor otthon és idegenben is.

Hajrá Fradi!

 

Közösségünk 2014 szeptemberében kezdett el szerveződni. A 2014-es bajnoki szezonra kialakult helyzet – melyről minden bizonnyal e sorok olvasója is hallott, és minden bizonnyal rendelkezik saját véleménnyel – arra sarkallt minket, hogy lazán kezdjük el megszervezni, közösséggé formálni azokat  a hozzánk hasonló szurkolótársakat, akik nem hisznek az eddig felvázolt és patthelyzethez vezető megoldási javaslatokban, vagy nem csak azokban hisznek.

Keressük a megoldásokat, beszélgetünk, nyomást gyakorlunk, javaslunk és nem utolsósorban szurkolunk!

Mi mindenhol ott vagyunk!

Az oldalt szurkolók szerkesztik, ha bármi olyat látsz, hallasz, akkor ne habozz oszd meg velünk! Mindenki véleménye számít!

 

Főbb céljaink az alábbiak.

 

A Club rendes tagságának megszerzése 

Elsődleges célunk egy szervezett, hangsúlyos szurkolói közösség kiépítése amely szorosan együttműködik az FTC-vel illetve az FTC Baráti Körrel. A legutóbbi felmérés alapján kb. 1 millió Ferencváros szimpatizáns található hazánkban és ezt a tényt alapul véve a Fradinál történtek, a jelenlegi megosztottság kiemelt figyelmet érdemelnek, beleértve a Club jelenét és jövőjét illető információkat is. Amennyiben a Ferencvárosról első kézből szeretnél híreket kapni illetve esélyt arra, hogy akár a Te szavad is eljusson a vezetőségig úgy azt javasoljuk, hogy indítsd el a taggá válás folyamatát. 

A Ferencváros rendes tagjává -a hatályos Alapszabály szerint- a Baráti Körön keresztül válhat szurkoló, amennyiben esetleg nem tagja vagy sportolója a Club valamelyik szakosztályának. A rendes tagság pontos leírását az FTC alapszabályának 4.1.1-es pontja tartalmazza. (Alapszabályok) Részlet:

„ Az egyesület rendes tagja lehet minden 16. életévét betöltött, büntetlen előéletű természetes személy, aki az Egyesületnek, valamely szakosztályának illetve olyan gazdasági társasági formában működő sportszervezetnek, amelynek nevében az FTC szerepel, a sportolója, vagy edzője, a szakosztályvezetője , az egyesület elnökségének tagja, sportvezetője illetőleg legalább 2 éve az FTC Baráti Kör rendes tagja, ha az Egyesület Alapszabályát elfogadja, és a tagsági viszonyból származó kötelezettségeket vállalja.

18. életévét be nem töltött személy az Egyesületbe tagként  a törvényes képviselőjének hozzájárulásával vehető fel.”

A fent leírtak értelmében az FTC és a Baráti Kör alapszabályának megismerése és elfogadása után első lépésként lehetőség nyílik az FTC Baráti Körbe való belépésre, éves díjfizetés ellenében. (Ha bérletes vagy 3.000 Ft/év, ha nem 4.000 Ft/év)

Részletesen az “Alapszabályok” oldalunkon található bővebb információ és innen letölthető a  belépési nyilatkozat is. A belépés egyszerű, és tagként máris részt tudtok venni a Baráti Kör eseményein, rendezvényein, melyekben a C-közép is aktívan részt vesz, mint ötletgazda, szervező. (2015-ös év folyamán lesz lehetőség találkozni játékosokkal, legendákkal, lesznek vetítések, illetve további olyan programok, amelyeken Baráti Kör tagként részt vehetünk, részt vehetsz!)

Célunk, hogy ezt a jelenlegi szabályozást erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten megváltoztassuk, hogy minden nehezítő, indokolatlan akadály elháruljon a rendes taggá válás elöl, és a Club valóban klubként működjön hasonlóan más nyugati, széles társadalmi bázison nyugvó klubmodellekhez. Szeretnénk elérni, hogy a rendes tagok további előnyöket élvezzenek a Club életében, pl. a jegy/bérlet vásárlás vagy múzeum látogatás során stb. Valódi előnyöket, valódi beleszólást akarunk az anyagi és személyes felelősséget vállaló rendes tag fradisták részére!

Szurkolói közösség építése

Honlapunkon és közösségi oldalunkon keresztül többek között helyt kívánunk adni a szurkolók véleményének legyenek azok csoportok, baráti társaságok vagy egyéni szimpatizánsok. 

Célunk, hogy olyan szurkolói közösséget építsünk ki amely független a politikai helyzettől, pártállástól, szkennertől stb, és a kulturált véleménynyilvánítást tartja szem előtt a Ferencváros érdekében.

Hiszünk abban, hogy minden szurkolónak joga van jól informáltnak lenni az ország legnépszerűbb klubjával kapcsolatban.

Nem teszünk különbséget szurkoló és szurkoló között, illetve a megosztottsággal szemben az egységet, az Egyetértést kívánjuk képviselni.

Hitvallásunkat legjobban talán Dr. Dékány Ferenc örökbecsű szavaival tudjuk jellemezni.

„Itt nincs főrangú és alrangú tag, nincs nagy és kis fradista, itt mindenki egyforma. Itt mindenkinek egyformán ver a szíve, a Ferencváros és azon túl az egész magyar sport diadaláért.”

Pozitív kép

Fontosnak tartjuk, hogy ne feledkezzünk meg mások támogatásáról , segítségnyújtásról, karitatív tevékenységről különösen olyan helyzetben ha a Fradi-család valamelyik tagja vagy tagjai a rászorulók.

Közösségünk egyre növekvő létszáma lehetőséget ad olyan tevékenységekre amelyek pozitív képet adnak az FTC szurkolóiról, elősegítve ezzel a Clubról a társadalomban kialakított kép javítását. A Ferencvzárosi C-közép jogi személlyé alakulása is folyamatban van, erről később beszámolunk.

 

Legutóbb 2014 karácsonyakor volt lehetőségünk adományozni a Heim Pál Gyermekkórháznak , a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának illetve az Északi Támpont egyesületnek csaknem 500.000 Ft összértékben.

Keressük a lehetőségeket a további segítségnyújtásokra, bevonva további szurkolókat és támogatókat, mindezt a jövőben a Baráti körrel együttműködve is folytatjuk!

Ha többet szeretnél tudni, akkor kérünk, vedd fel velünk a kapcsolatot!