Rapid-Austria

Véget ért az idei első derbi. Még nem itthon, hanem a szomszédos Bécsben ahol egy zöld-fehér csapat mérkőzött meg egy lila-fehérrel ami a labdarúgás közép-európai álmoskönyve szerint mindenféleképpen ESEMÉNY.
Az eredmény 1-1 lett, Djuricin apukának nem jött össze a győzelem, Szántó pedig kispadon maradt. Nem volt valami szemkápráztató a játék, azt is mondhatnánk szar NB1-es színvonalat hoztak a mérkőző felek, mégis! MÉGIS, ahányszor csak kint járunk az Allianz stadionban azt érezzük, fényévekre vagyunk még ettől is és még egyszer mondjuk, nem alapvetően a játék színvonala miatt bár összességében nyilván minőségben és értékben magasabban jegyzet játékosok vannak ott. Maga a lelátó hangulata, a közönség, a kiszolgálás, a shop, a büfé a satöbbi, szóval minden magasabb minőséget képvisel mint idehaza. Mindezekért kezd egy olyan kép kibontakozni, hogy a térség maghatározó fociklubja az SK Rapid Wien lesz, ha már nem most is az. Ma is rengeteg magyar volt a lelátón de Sopron, Pozsony, Győr ís a vonzáskörzetbe tartozott.
Mi csak reménykedünk, hogy lassan de biztosan behozzuk az osztrák , tehát az európai középmezőny legalsó szélét és a Fradi és a Groupama is felveheti majd a versenyt az általunk, ebben a cikkben most kreált Térség Meghatározó Csapa címért.

Remek hangulatban.

Mondjuk, hogy remek volt a hangulat!
😀

 

Címlapfotó: Sk Rapid Wien/Facebook

Illusztráló fotók: C Közép