Orosz Pál fog küzdeni a több nézőért

Csányi Sándor MLSZ elnök nyilatkozott egy nagyszerűt.

Vannak benne olyan kíváló gondolatok, hogy esetleg mégse kéne dézsával önteni a pénzt azoknak az akadémiáknak akik kettő darab valódi focistát sem tudtak felnevelni az elmúlt években. Elképesztően okos gondolat!! Továbbá megtudjuk, hogy a TAO miatt sokkal több játékos, csapat és létesítmény van. Ez is nagyon jó, rosszmájú kolléga azt mondja, persze csak papíron van sokkal több focista, egész osztályokat beíratnak fociedzésre papíron, a dagi Pistikétől aki a lábában hasraesik és életében labdába sem rúgott, cuki Julcsikáig aki szolfézsra jár, mert így lehet felmarkolni a TAO pénzt, valójában semmivel sem játszik több gyerek, sőt. De ez hazugság, mi Csányinak hiszünk, gyerekek meg azért nem játszanak már sehol a tereken focit, mert hideg van. Vagy meleg.

A legjobb rész a nézőszámok mégis. Eszerint nem is olyan alacsony ez, meg a tvben is egy csomóan nézik, ez a bizonyíték a magas színvonalra, sőt többen nézik a magyar focit mint népszerű bajnokságokat! Nahát, váú! Persze erről soha nem tudunk meg konkrét adatokat, csak fogadjuk el. Najó, ne fogadjuk el, kicsit megnéztük jobban. Rákerestünk nézettségi adatokra, azon a héten amikor a Fradi – Kispest (az idei bajnokesélyes és a tavalyi bajnok, tavaszi első forduló) volt a tvben. Itt található.

Eszerint olyan remek műsorok fértek a Top 30-ba, mint az ATV-n futó #Bochkor című műsor, vagy éppen az Esti Frizbi, továbba több ezer éves film, filmsorozatok. Egy műsor került a Top 30-ba az M4 sportcsatornáról, egészen előkelő helyre, a 11.-re. Na! Na, mi? Hát a Bajnokok Ligája, 453.000 ezer nézővel… A Fradi meccs sehol. A harmincadik helyezett, a “A vidéki doktor – osztrák-német sorozat” a Duna Tv-n ért el 287.000 ezer nézőt. Tehát biztos, hogy ennél is kevesebben voltak kíváncsiak a Fradi – Kispest meccsre.

Nem vagyunk tehát biztosak abban, hogy Csányi úr az “igazság minden szeletét kibontja” amikor arról beszél, hogy nagyon nézettek a magyar meccsek a tévében.

De ez mindegy is! A legszebb rész az, ahol a kevés kilátogató nézőről beszél:

“Az előbb említett tíz régiós bajnokság mezőnyében a 2696-os nézőszám a negyedik legalacsonyabb. Miért?

Az alacsony nézőszám számomra azért rejtély, mert televíziós nézettségben nemcsak a magyar válogatott mérkőzései, hanem a bajnoki találkozók is rendre megverik a népszerű sorozatokat. Ha a színvonal tartaná távol az embereket, akkor a tévében sem néznék. Az okok feltárására munkacsoportot hoztunk létre Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatójának vezetésével, megnézzük, milyen értékesítési és marketingeszközökkel tornászhatjuk feljebb a látogatottságot. ”

Mit szóltok hozzá?