Orbán Viktor Andorráról: Mohács volt, de a király túlélte.

Sajnos.

Persze nem gondoljuk így, de el tudjuk képzelni, hogy élnek az országban emberek, neadjisten polgárok is, akik nem sajnálták volna, ha több száz milliárd adópénzből működtetett ócska magyar foci egyik legnagyobb szégyene (Mohács) után, esetleg “meghal” – értsd leváltják, lemond a király, pontosabban királyok.

Ha mondjuk Csányi MLSZ elnök a totál ostoba dilettáns baromságai után amiket évek óta szajkóz egyszerűen annyit mond, hogy bocs, ehhez tényleg nem értek, mert tényleg kurvára nem ért, és lemond. De nem, neki mindenki bólogat mert olyan kis bajszos. Hihetetlen.

Hogy Storck válogatott edző, az évi több száz milliós fizetése után, azután, hogy ő és német emberei teljesen behálózták a magyar focit, egyszerűen fogja magát mégis, elnézést kér és lemond, végkielégítés nélkül.

Ha mondjuk a “király” azt mondja, hogy bocsánat, a felcsúti projekt egy kibaszott tévedés volt, nem vásároljuk meg Messit is Felcsútra, de lebontjuk a röhejes stadiont, a giccses fatetőt meg odaadjuk a környékbeli szegényeknek tűzifának ingyen, többet egy fillért nem költünk Felcsútra, mert belátjuk, hogy bicskanyitogató az egész amit műveltünk.

Ha mondjuk Kubatov annyit mond, hogy basszus, szar az egész, jöjjenek végre be a szurkolók ha már ennyi rettenetes sok adópénzt elverünk a Fradira, válogatottra, akkor leszereljük azt a kurva szkennert, csökkentjük a jegyárakat, gyertek sokan, hiba volt az eddigi hozzáállás, a foci a szurkolókért és nem a politikusokért van.

Ha a mindig magát oly radikálisnak gondoló Nemzeti Sport főszerkesztője feláll, felköp és alááll, hogy ezeknek a seggét nyalom én tövig, miközben kikapunk Andorrától, de egy rossz szót alig mertünk elengedni és bólogatunk mindenre. De kurva jó és kényelmes Felcsúton az iroda, a Puskás-intézet, a miniszterelnök barátsága meg minden. Gyomorforgató.

Ha az egész döglött, teljesen teljesítmény kényszer nélküli focit valaki az alapjaitól megreformálja, és a mostani 80-20%-os állami és piaci bevétel arányt teljesen megfordítja a piaci javára. Még akkor is, ha a csodálatos Nb1-ben ettől esetleg előfordulhatna olyan, hogy nem játszik Balmazújváros, Felcsút, Mezőkövesd, Paks. Még akkor is ha nem telik majd ilyen fantasztikusan jó légiósokra mint pl. a Fradinál is láthatunk. Még akkor is, ha nem fizetnek Nb1-ben tötyögő focistáknak havonta egy új autó árát, miközben 200.000 nettót sem éri el az átlagbér. És ennek a havi új autó árát 80%-ban ezeknek a focistáknak mi dobjuk össze az adónkkal.

Szóval kedves Orbán Viktor, jó lett volna talán mégis, ha ez a magyar focit vezető “királyság”, te, Csányi, és a több száz haver aki kurva jól él ebből a szarból mégis – jelképesen persze – belefullad abba a kurva Csele-patakba Mohács (Andorra) után, mint tette azt szerencsétlen II. Lajos.

De nem. Ti mindent folytattok ugyan úgy. És a szeme se rebben senkinek.

A királyok élnek és virulnak tovább Mohács után, dőzsölnek a munkánkból még sokáig, bántani őket nem kell félnetek jó lesz.

Hát menjetek a francba!

 • corbendallas

  Ez jólesett így, szombat reggel! De ha már indulatról van szó, egy barátom mondta:

  Jó írás, csak most már tenni is kellene valamit. Mondjuk az utcára menni és felkoncolni az összes nép nyakán ülő, milliók nyomorán gazdagodó, köztörvényes tetűládát. Kivétel nélkül MINDET, aki a rendszerváltozás (haha…) óta kormányzó párt tagja volt.
  Aztán amikor mindegyik egy-egy kandeláberen lóg a milliomossá tett családtagjai mellett, el lehet kezdeni szétosztani a vagyonukat, és oktatásra, egészségügyre meg egyéb, a mostani “garnitúra” által negligált dolgokra fordítani.
  Vajon az elkövetkező kormányoknak volna-e mersze ezek után olyanhoz nyúlni, ami nem az övék? Mernének-e nem tanulni a leckéből?

  A barátomtól, aki ezt mondta, vagy csak gondolta, természetesen elhatárolódom, nekem eszembe nem jutna ilyesmi.
  Sőt, jómagam teljesen meg vagyok elégedve. Hisz felső fokú végzettséggel és középfokú nyelvvizsgákkal több, mint 100 ezer forintot keresek havonta. Ebből két ember is jó megél (arra elég 47.000 Ft, ugye), ergo, igazság szerint a fele béremet oda kellene adnom valakinek, akinek ennyije sincs. De nem teszem, amiért szégyellem is magam. Mert harácsolok, hátha egyszer kapok hitelt egy másfél szobás vályogházra, amit kb. kétszer fizetek majd ki, mire az enyém lehet, és bele sem merek gondolni, hogy mennyi munkával jár majd a csányinak az, hogy az én befizetéseimet eljuttassa önmagához, és komolyan szégyellem magam, amiért csak a leendő házam értékének dupláját fizetem majd ki ennek a nagyszerű, mindenhez (is) értő polihisztornak. Aztán mire lejár a hitel (mi az a húsz év…), lerohad a tető, omlik a vakolat, és vehetek fel másik hitelt, hogy rám ne dőljön az egész, papíron 20 milliós vályogház.

  Na de itt nem én vagyok a lényeg, hanem az a másik 5 (6, 7, vagy 8) millió, aki ugyanígy (vagy még így sem) kell, hogy leélje az életét. Az egész kibaszott életét, amiből egy van, és azt az egyet arra kell, hogy áldozza, hogy küszködik, míg egy vékony réteg az Adrián kap homármérgezést, meg a haverok (bűntársak) nevére íratja az egész kurva országot.

  A többség meg azon van leakadva, hogy ki a “libsibolsikommunista”, meg ki a “neonáciszélsőjobbosnagymagyar”. Holott MIND MAGYAROK VAGYUNK, és ennek kellene lennie az első számú rendező elvnek. És ezt tartom (bocsánat, a barátom tartja!) a rendszerváltozás utáni kormányok legnagyobb, megbocsáthatatlan bűnének. Hogy megosztotta a társadalmat, magyart a magyar ellen fordított, és felcímkézett “párthű, igazmagyar fideszes” és “népellenség kommunista” emberként. Mint afféle 21. századi sárga csillagot, tették az emberekre ezeket a billogokat.

  Megosztott a Tábor? Nem. Megosztott az ország…

  • DecensFilozófiadocens

   Tegnap Deutsch Tompika beszédet mondott Csikar sírkövénél. Kiemelte, hogy a szélső követendő példa mindenkinek, mert a közösség érdekeit előtérbe helyezte az egyéni érvényesüléssel, érdekekkel szemben.

   Szerencsénk van, hogy országunk kormányában és a labdarúgó szövetségben is csak ilyen mentalitással rendelkező emberek ténykednek.

 • Dolce

  Papíron Storck ötvenszer annyit keres, mint oviktor 🙂

 • Zöldfülű

  Jó írás, 10/10!!!
  Sajnos ez a nagy büdös helyzet a magyar fociban..