Nemzetek Ligája

Az UEFA a barátságos meccsek helyett kitalálta a Nemzetek Ligáját, hogy még több szponzorpénzből tudjanak fontoskodni a csak luxuskörülmények között és csak Európa legdrágább helyszínein életképes tisztségviselőik mert a válogatottaknak ez úgy hiányzott mint falunak a villany!
Rögtön erősorrendtől függően divíziókba is osztották a csapatokat mint a jégkorongban. Hogy-hogy nem, a Magyar válogatott a “C”-be került. Mi biztosak vagyunk benne, hogy ha az ultrák nem olléznak Feröer ellen akkor meg lehetett volna a “B” is. Ez nem Storckon múlott … vagyis, izé …
Mindegy! Szóval pont a 3 kalapba kerültünk és az ottani csapatokat majd jól beosztja az UEFA 3 db. 4-es és 1db. 3 csapatos csoportra akik majd oda-visszavágós kuparendszerben megküzdenek egymással és a diviziók végső győztese (ilyen 2 évente lesz) az EB-re is kijut.
Természetesen akár csak a hokiban itt is fel lehet jutni és ki lehet esni.
Már úgy izgulunk!
Jelenleg nem tiszta számunkra, hogy a divíziót belüli erősorrend szerepet játszik-e a csoprtbeosztásnál. Ha igen akkor nem kaphatjuk meg Romániát. Ha nem akkor még össze is jöhet egy ilyen “bulisabb” sztori. Persze majd csak az oroszországi VB után kezdődik el ez a sorozat.
Így néz ki a mi kis divíziócskánk:

Pont nem kerültünk a B-be.

 • Beksi

  Szerintem nem hülyeség ez. Több a tétmeccs és ezzel a kiesős feljutós okossággal még izgalmas is lesz.

  • Sztaking

   Majd kiderül a szabályrendszerből,ha emlékszel a liga kupa is úgy indult,hogy El indulást ér a győzelem aztán mi lett belőle…

   • Beksi

    Az egy hülyeség volt. Még a Kisteleki baromsága 😀 Mondjuk én nem is keverném a kettőt. Szerintem egy külön bajnokságnak jó lenne nemzetközi szinten. Valószínűleg ez magával hozná azt, hogy a nagyobb válogatottak b csapattal játszanának és ezért lenne izgalmas.

 • DecensFilozófiadocens

  Azért nem semmi, hogy Egervári alatt négy éve a 17. helyen voltunk ezen a listán. Ott, ahol most Svédország van.

  A 25-ik hely közelít ahhoz a helyezéshez, mint amikor a klubcsapatok eredményei alapján rangsorolják az országot. Ott 35-ik Magyarország, köszönhetően a Ferencváros elmúlt évi kiváló nemzetközi szerepléseinek is.

  • greenperegrine

   És kik ellen játszottunk barátságos meccseket, hogy ez így legyen??? Hogy mesterségesen felkússzunk a listán? Nevesincs sz@rok ellen. Hagyjuk már

   • DecensFilozófiadocens

    Ha elfelejtetted volna: Pont azért került Magyarország minden idők egyik leggyengébb kvalifikációs csoportjába, mert a második kalapban voltunk – ez az egyik dolog.

    A másik: Ha nem lettünk volna kiemelve a play-off sorsoláskor, soha nem kaphattuk volna meg Norvégiát ellenfélnek (akiket most a sorozatban Azerbajdzsán is megvert).

    Az EB szereplésben nagyobb szerepet játszott Egervári, mint sokan elismernék. A fenti előnyök mostanra mind elvesztek.

    • greenperegrine

     egervári érdeme!:D