Nemzetek Ligája

Az UEFA a barátságos meccsek helyett kitalálta a Nemzetek Ligáját, hogy még több szponzorpénzből tudjanak fontoskodni a csak luxuskörülmények között és csak Európa legdrágább helyszínein életképes tisztségviselőik mert a válogatottaknak ez úgy hiányzott mint falunak a villany!
Rögtön erősorrendtől függően divíziókba is osztották a csapatokat mint a jégkorongban. Hogy-hogy nem, a Magyar válogatott a “C”-be került. Mi biztosak vagyunk benne, hogy ha az ultrák nem olléznak Feröer ellen akkor meg lehetett volna a “B” is. Ez nem Storckon múlott … vagyis, izé …
Mindegy! Szóval pont a 3 kalapba kerültünk és az ottani csapatokat majd jól beosztja az UEFA 3 db. 4-es és 1db. 3 csapatos csoportra akik majd oda-visszavágós kuparendszerben megküzdenek egymással és a diviziók végső győztese (ilyen 2 évente lesz) az EB-re is kijut.
Természetesen akár csak a hokiban itt is fel lehet jutni és ki lehet esni.
Már úgy izgulunk!
Jelenleg nem tiszta számunkra, hogy a divíziót belüli erősorrend szerepet játszik-e a csoprtbeosztásnál. Ha igen akkor nem kaphatjuk meg Romániát. Ha nem akkor még össze is jöhet egy ilyen “bulisabb” sztori. Persze majd csak az oroszországi VB után kezdődik el ez a sorozat.
Így néz ki a mi kis divíziócskánk:

Pont nem kerültünk a B-be.