Mindenki tudja, hogy bundáztok

Mert ebben az országban mindenki bundázik.

“Az Inforádio.hu a sportfogadással foglalkozó Fortunaweb.hu szakportálra hivatkozva meglepő adatokat tett közzé a magyar labdarúgó-válogatott andorrai vereségével kapcsolatban. A két oldal a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs mérkőzés utáni nyilatkozatát is idézi: „Itt most valami nagyon nincs rendjén, se a csapatban, se a hozzáállásban. Ha normálisan állunk ehhez a mérkőzéshez, és mindenki a tudását hozza ki, akkor nem hiszem, hogy egy-nullra kikapunk.”

Mint írják:

Andorra csapata a világranglista 186. helyezettje és 4622 napja nem nyert tétmeccsen,

utoljára 2004. október 13-án Macedónia ellen, aztán 34 nyeretlen mérkőzés következett, ezért a nemzetközi online fogadóirodáknál Andorra győzelme kivételes váratlan esemény lehetett csak, nem pedig ténylegesen lehetséges eredmény.

Mit vesztettünk Andorrában?

A játékosok és a szurkolók főleg a hitüket. A szakmabeliek és Storck pedig végre ráébredhetne: B csapattal nem megy.
Az átlagos nemzetközi odds a hazai győzelemre 26,1 volt, míg a magyar sikerre 1,11. A magyar fogadóknak a Tippmix 22-szeres pénzt ígért Andorra győzelme esetén. Összesen közel 94 ezer fogadás érkezett a mérkőzésre, az össztét 34,6 millió forint volt. Andorra győzelmére a fogadások 17 százaléka, illetve az össztét 14 százaléka érkezett, azaz összesen több mint 4,8 milliót tettek fel Andorrára.

Ez az arány a portál szerint nincs rendjén, hiszen a 22-szeres szorzóval számolva összesen 106,6 millió forint kifizetését vállalta úgy a cég, hogy mindeközben a teljes bruttó bevétel csak 34,6 millió forint.

Ilyen csak akkor fordulhat elő, ha az iroda rosszul határozta meg a szorzókat, vagy akkor, ha a fogadók olyan információk birtokában vannak, amelyről nincs tudomása a fogadóirodának.

Itt az oddsok módosítása azonban nem történt meg, az állami cégnél pedig senki sem döntött úgy a beérkezett fogadásokat látva, hogy intézkedni kellene, azaz vagy módosítani a szorzókat, vagy törölni a fogadást. A kalkuláció szerint az állami céget nagyjából 79 millió forintnyi kár érte ezen az egy fogadáson.

A honlap számításai szerint akár ötvenmillió forintot is lehetett keresni a magyarok vereségén, ezért vizsgálatot javasolnak a mérkőzés fura kimenetele miatt, hogy teljesen kizárható legyen a manipuláció.”

Magyar Nemzet

 • Dolce

  mondjuk csányi biztos nem baszakodott 1-2 millióval a tipmixen. ha bunda volt akkor azt ázsiában játszották meg tízmilliókkal

  • andris89

   bárcsak bunda lenne, de nem valószínű.
   megkérdeztem tegnap a fortunawebes cikkről egy sportfogadással foglalkozó ismerősömet, ő ezt írta nekik:

   “Hát ez elég izzadságszagúra sikeredett és ellentmondás is akad bőven. Azzal kezdtek, hogy Dzsudzsák mit mondott, majd később azt írjátok, kulcsembereket kellett megvenni..A számaitok nem tudom honnan vannak, a zrt kedden azt közölte, 135 millió forintot fizetett ki az Andorra-győzelemre, nem 106-ot. Ha igaz amit írtok és 4,8 millió forint érkezett be a hazaira, akkor átlagosan 300-400 forintos volt egy fogadás (papír alapon 14 ezren játszották ezt a kimenetelt). Azt írjátok a művelethez összesen 10-12 ember kellett..ez sok, teli van rizikóval. Egy válogatott focistának vajon megéri egy nemzetközi tétmeccset elcsalni 3 millióért? Anno az NB I-es meccseket csalták el ennyiért, a pénteken pályán lévők többsége ennek többszörösét keresi havonta..Az sem túl reális, hogy egy 50 milliós bizniszről valakik 50 ezereért befogják a szájukat. És egyáltalán miért a tippmixen csaltak volna? Sokkal kevésbé rizikós átmenni valamelyik szomszédos országba vagy megjátszani online valamelyik ázsiai bukinál. “Ha valamelyik irodának menet közben gyanús egy-egy fogadás, akkor saját hatáskörben törölheti az eseményt” – így van és arról azonnal értesíti az összes többi bukit is, így perceken belül lezáródhat az egész piac. Kevés a realitása a bundának, hangulatkeltésnek azért jó a cikk.”

 • Orwell_1984

  Egy szám még hiányzik: ha jól tudom több tízezren fogadtak erre a meccsre, ennek a 17% is több ezer fogadó. Vajon tényleg ennyien tudtak arról, hogy bunda lesz? Aligha. Inkább azok a gyanús esetek, amikor viszonylag kevesen, nagy tétekben fogadnak nagy szorzóra. Egy másik cikk alatt ezt a választ kaptam egy rendszeres fogadótól, “my brain hurts” nevű fórumozótól: “Rendszeres ‘mixelőként kombinációban időről-időre megteszem, hogy kikap a Barca vagy a Real valami kiscsapat ellen. Ha bukom az egész szelvényt, úgysem emiatt lesz, hanem mert a tuti(bb) meccsek sem jöttek be rajta.
  De hát ebben ez a szórakozás, legalább is nekem. Hogy egyrészt nyomon követem a topligákat (azaz tudom, mire tippelek, és nem vaktában jelölgetek bármit), másrészt meg hogy “kisakkozzam”, hogy a tuti, a necces, az egyéni megérzés (pár hete volt ilyen a Hamburg-Darmstadt, hogy hát ne hülyéskedjetek, 7,5-ös odds? mikor tuti a Darmstadt nyer? be is jött!) és az elszállt baromság, ami “hátha bejön” elegyéből végül milyen kombinációkat játsszak meg, hogy legalább azt a 2-3 ezret visszanyerjem, amit feltettem. Egy kicsit olyan ez, mintha annak örülnél, hogy IQ-ból legyőzted a vakszerencsét.
  Amúgy meg június közepe van, egy aktív sportfogadó kapva-kap azon a néhány focimeccsen, persze, hogy fontolóra veszi annak eshetőségét, hogy amilyen hülyék vagyunk, tuti elbukjuk Andorra ellen.”

 • Imi bácsi

  Azt kell kiírni kik azok akik fogadtak!!!