Mi történik?

Kérdezi az “egyszeri” fradista. A csapat hasít, a vénaszkenner opcionális, a tél közeleg.

Szombaton játszottunk Pakson egy szörnyű meccset. Mondhatni játék nélkül megszereztük a három pontot, azóta pro és kontra záporoznak az érvek: nem a játék minősége, hanem a megszerzett pontok száma minősíti az edzőt, csapatot, statisztikák jelennek meg, hogy ez már majdnem minden idők legcsodálatosabb Fradija Thomas Dollal. Ehh. Phh. Ja. Mindenki hülye, csak a helikopterek berregnek hangosan.

Na de mi történik? Állsz a paksi legelő szélén, több, mint három év után végre ott a kurva lelátón. Na de mi történik? Hol van a megőrülés, hol van a fanatizmus? Hol van a tiszta beszéd? Valaki mondja már meg hova vezet minket fradistákat. Valaki mondja már meg mi a fasz van. Kezd ez az egész végtelenül unalmas lenni, önmaga groteszk paródiája.

Kérdések vannak és hiányoznak a válaszok.

 • Buják

  Van valami ebben az írásban…..
  Tényleg mocskosul kezd unalmas lenni a dolog…
  Lassan több a közlemény, interjú, homályos célozgatással teli cikk, mint a szurkolás…….

 • Semmiházi2

  Hogyhogy mi történik? Ugyanaz ami lassan négy éve megy a Fradi körül. Megy tovább szeretett Clubbunk lezüllesztése, a hagyományok semmibevétele, szurkolói közösségünk szétverése, bomlasztása. A politika játszótere vagyunk, mi meg újra beszoptuk a faszt. Megint átbasztak minket, mi meg előre szegett fejjel mentünk a nyaktilóba. Felelősök megint nincsenek, csak mi: szurkolók. Nem bírtuk ki, hogy ne menjünk be. Most megint konzerváltuk a szart jó időre… Ez az én válaszom.

 • Aro

  Akkora deja vu-m van, mint még talán soha.
  4 éve Puskásban Újpest meccsen egy jól behatárolható, nem regisztrált brigád beront a pályára, megtámadja a lilákat. Utána nőket és gyerekeket keresett a rendőrség (a békés ünneplőket).
  Következő fordulóban jó néhány szurkolót nem engedtek be a vendégszektorba Fehérváron, kártyáikat elvették, majd ezért nem volt szurkolás a Felcsút ellen.
  Utána tiltakozásul nem szurkolt a tábor.
  A többit tudjuk….
  Ami a hétvégét illeti: fel nem foghatom hogy ilyenkor miért nem lehet egy mondatban elmondani a nem-csoporttag szurkolóknak, hogy gyerekek ez történt nincs szervezett szurkolás, köszi.

  • Szóri

   Mondjuk azt azért lehet tudni, kik rohantak be (meccs közben) a pályára. Vagyis inkább akartak.

   De a lényeget értem, valóban deja vu.

   • alehandro2

    az a kör, “hoolok” akik mindenképpen meg akarják mutatni magukat, hogy még élnek-működnek. és most szintén . lófaszt Ádám a “vezér” …..

    • balu1899#Lemondott már???

     Eljuthatnának odáig a hazai hoolok is, mint külfoldi kollégáik, hogy a munka dandárját nem a stadionban végzik…

  • alehandro2

   pontosan ! mire jó ez a duzzogás? akkor legalább közöljék hogy éppen mi miatt nem szurkolnak ! Jó lenne ha most már tényszerűen elmondanák mi a problémájuk .Így hogyan készüljenek akik le akarnak menni a hali meccsre ??? hogy megint bambán álldogáljanak minden infó nélkül ?

   • gabesz

    Azért mert még mindig nem lehet mindenkinek meccsre menni ha nincs szkennere ?
    Vagy azért mert Kubatov véletlen se tart belső vizsgálatot ? Te hallottad hogy Bonyhát behívták volna és megkérdezték volna miért vittél kést , és ki engedett be vele , hogyan kúrtad át a secus cimbijeid fejét ? Apropó Te tudod Bonyha Kubatovéktól mennyi büntetést kap ? Vagy nem kam is kap csak ideiglenesen bevan vonva a kártyája ? Lehet már tavasszal mehet meccsre ? De lehet hoy nem ! Szerinted korrekt itt minden ? Senki nem kérdi meg Bonyhát miért vitt késeket miért két késsel jár meccsre , ez korrekt ! Á ne duzzogjanak és hagyják szarba azt több ezer embert aki a szkenner miatt ki van zárva a hazai meccsről ? És mielőtt a válaszotok az lenne nem biztos még a kitiltás, a válaszom az hogy olvasni tanuljon meg aki ezt válaszolja, mert az SzSzJN közleményben ott van hogy a további startégia majd az MLSZ végső döntése után !

    • balu1899#Lemondott már???

     Szerinted míg bent van a Tábor, Bonyha bemegy még egyszer meccsre?

     • Schenkhyalfonz

      Egyszer is felesleges volt odaengedni provokálni, főleg, hogy erre is kiterjedt – állítólag – a megegyezés.

     • gabesz

      mivel késsel ment , tudta miért azzal megy….
      Így az a válaszom hogy biztos van az a pénz !
      Ráadásul Kubi addig fog okoskodni míg nem lesz újra kötelező mindenhova a szkenner. De ha a tábor úgy dönt hogy akit leszkenneltek 500 nem megy be legalább is drukkolni nem fog, és így nem szkennelnek ezrek utánuk, újra kötelező lesz, mert Kubinak fontos hogy azt a céget a Fradi ellássa munkával, és pénzel. Párt feladat ! Azért volt a szektor lezárás az MLSZ részéről mert párt érdek.
      Kommancsok is így trükköztek a Kádári időkben.

   • Aro

    A tiltakozás nem duzzogás. Egész egyszerűen azzal van baj, hogy a mezei táborba járó szurkoló megint nem tud semmit a helyszínen. Tiltakozni amúgy is nem csak így lehet. Persze mit várjuk akkor amikor egy egyszerű “Kubatov, itt van a tábor!” sem hangzott el a loki ellen :/

 • Ftc976

  Hazugságokkal teli évek után, senki sem gondolhatta, hogy visszatérünk és minden tökéletes lesz. A legnagyobb hiba talán mégis az volt, hogy hittünk abban, hogy minden rendben lesz. gábor azzal, hogy engedte hogy Bonyha bejöjjön a táborba, pontosan tudta, hogy mit tesz. Az az érzésem, hogy sajnos mindig egy lépéssel előttünk jár.
  https://www.youtube.com/watch?v=E24UCtEkf28&app=desktop

  • fogpaszta

   Kellett volna egy kis onfegyelem es akkor nincs miről beszélni!

   • Ftc976

    Akkor majd lett volna más te is tudod

    • Imi

     Nem is az a gond ,hogy lehetett volna más.Legyen.Ha féreg volt a gyerek üssék is meg,ez az ő dolguk.De ne basszanak ki 8 ezer emberrel rögtön az első meccsen a megegyezés napján….Mondjuk üsse meg meccs előtt,meccs után,akárhol máshol,de nem ott és akkor kellett volna.ez nagy hiba volt.Azóta is erről zeng a média mikor arról kellett volna ,hogy micsoda futballhangulat volt stb….

  • Leleplező

   Miért van az, hogy mindíg mindenhol más a hibás?

 • szakertelem

  szánalmas, hogy a nagyszájú verekedők, kubatovra mutogatnak alja viselkedésük miatt. és képesek kussolni a lelátón, mikor játszik a Fradi.
  vállalni kellene a tettekért a felelősséget. aki pedig kussolni akar, az ne menjen a b-középbe.

  • Aro

   Te szerencsétlen, az az 500 ember verekedett aki lent volt Pakson? Szedd már össze magad kicsit. A kussoló B-közép 3,5 évig nem zavart?

   • szakertelem

    hiába próbálod meg kiforgatni. te is tudod az összefüggést a kussolás és a lincselő csűrhe között.
    3,5 évig kussoló álbközép is zavart, de a paksi néma leventék is.

    • Aro

     Te vagy az, aki szándékosan csúsztatsz, összemosol. Szerinted nem vállalják a felelősséget eléggé azok, akik ellen most eljárás van? A csend azért van mert valakik megint dörzsölik a tenyerüket és csürhézhetnek – ugyanúgy, mint te. Ez egy leszámolás volt ahol senkinek nem görbült haja szála sem, aki nem állt oda vagy nem dolgozott évekig a tábor ellen. Meg fognak bűnhődni érte az érintettek de engedd már meg, hogy ne legyen mindenki felhőtlen ilyen hetek után.

     • szakertelem

      akik kubatovra mutogatnak tahó viselkedésük miatt, azok nem vállalják a felelősséget.
      akik lincselő majmok miatt kussolnak egy fradi meccsen, azok is kiállítják magukról a bizonyítványt.

     • Orwell_1984

      Feltételezem, hogy nem a lincselő majmok miatt kussolnak, hanem azért, mert azok nem vállalják a felelősséget, akiknek hivatalból kötelességük lett volna megakadályozni a balhét.

     • szakertelem

      te is ovisoknak tartod a lincselő csürhét? kaptak esélyt az élettől, de alkalmatlan, neveletlen gyerekeknek bizonyultak. remélem az ovóbácsi többet nem engedi be őket a fradi pályára és beállítja őket a sarokba, valamelyik erre a célra kialakított böriben.

     • Orwell_1984

      Tök mindegy én vagy bárki minek tartom őket, és tök mindegy, hogy valójában mik, az események függvényében szekunak lett volna dolga időben közbeavatkozni és nem szotyizva, tétlenül szemlélni az eseményeket. Elvileg azért voltak ott, vagy kellett volna, hogy ott legyenek… Ezért nem másnak kell vállalnia felelősséget, hanem a biztonságiak feletteseinek.

     • szakertelem

      gondolod hogy olyan embereket szabad beengedni egy stadionba, akiket önmaguktól kell megvédeni?
      itt 99.9%-ban a csűrhe a felelős. a maradék 0.01%-ot lehet porciózgatni a biztonsági emberek és az anyjuk között, aki nem nevelte meg őket.

     • Magyar Levente

      A security beengedett egy késest pacsira, később sem tett eleget annak, amiért a fizetését kapja, tehát akkor minek van? Biodíszletnek?
      Az olyan embereket az utcára sem szabad kiengedni, akiket önmaguktól kell megvédeni, de sajnos ilyenek vannak szép számmal, ezért létezik a rendőrség, különböző bűnüldöző szervek és securityk, hogy ezeket kontrollálják, ez a feladatuk, ebből élnek (papíron). Ezen egyszerű oknál fogva nagyon jópofák ezek a százalékok, csak köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.

     • szakertelem

      ezt nevezem én hárításnak. felnőtt emberek az ovóbácsira mutogatnak, miközben ők kakiltak bele a levesbe.
      miért nincs megnevezve az a csoport, amelyiknek ezek a majmok a tagjai voltak? miért nem határilódik el ez a csoport tőlük? miért nem zárja ki őket? kik a vezetői? miért kussolnak gyáván? ezek a kérdések előbbre valóak, mint a szeku felelősségén való nyüszögés.

     • Magyar Levente

      Hagyjuk már a mellébeszélést. Egyszerű kérdést tettem fel. Megnevezni, elhatárolódni, kizárni… Folyamatban van az ügyük, ellenük zajlik az eljárás a másik fél meg mosdatva van és a jogos felvetés meg nyüszögés. 😀 Tehát megkérdezem újra; minek van fizetett alkalmazásban bármiféle security, ha semmit nem csinál, pontosabban asszisztál ahhoz, amit el kellene hárítania?

     • Orwell_1984

      “itt 99.9%-ban a csűrhe a felelős. a maradék 0.01%-ot lehet porciózgatni” Amíg így vélekedsz, nincs miről beszélgetünk, mert te is csak a felelősség kenegetésében vagy érdekelt. De szerintem egyikünk sem veszít sokat, ha hagyjuk egymást. A züllői129-en biztos megtalálod az eszmetársaidat és talán a lelki békédet is…

     • szakertelem

      felelősség kenegetése az, amikor securityre, dadusra, ovóbácsira mutogat valaki és nem vállálja fel amit tett. ha neked a lincselés elítélése, a tettesek szembesítése mocsadék viselkedésükkel üllői129 téma, azzal a cközepet alázod. remélem az összes verekedős fekete majmot kitíltják örökre!

     • Orwell_1984

      Sehol nem állítottam, hogy a lincselők nem felelősek, vagy nem érdemelnek kitiltást. Te viszont kettős mércét alkalmazol.

  • Schenkhyalfonz

   Csak egy entitás (Bonyha) – valóban idióta megoldással és egy agyhalott által kiválasztott helyszínen – volt célkeresztben és aligha váratlanul (ezért megy a mutogatás a szekura és nem K.-ra).

  • Orwell_1984

   “vállalni kellene a tettekért a felelősséget.” Meg azoknak is vállalniuk kéne a felelősséget, akik nem tettek semmit azért, hogy megakadályozzák a balhét, pedig tehettek volna bőven.

 • gabesz

  Van egy MLSZ büntetés ami szerint otthonról újból ki vagyunk tiltva ! De ünnepeljünk örüljünk meg ?
  Késsel szurkálják társainkat, a kivizsgálás nem korrekt sőt egy oldalú de Pakson úgy kell csinálni mintha minden rendben lenne ?
  Most 500 ember szkennelt mehetnek hazaira is, és menjenek, miközben több ezer embert még mindig kint tart az kurva szkenner, és az MLSZ közös összefogása ? De Pakson csináljanak úgy mintha minden rendbe volna ?
  Ok , voltak akik vétkeztek elragadott az indulat. De az korrekt hogy 20 perc vizsgálat után kikiáltják hogy Ők mentek szervezetten úgy meccsre hogy leszámoljanak valakivel és nem az aki kést vitt ? Aki két késsel ment attól a mai napig nem kérdezte senki miért vittél kést, hova dugtad hogy vitted be, ki engedett be ? Ahhoz több év vizsgálat kell annyi év mikor elfelejtődik elsikkad és már senki nem kérdi ? De Ők menjenek be és daloljanak legyenek vidámak, Ti meg majd világítotok a világbékéért , és akkor minden rendben van ? Az egyik oldalon a törvények lesújtanak , a másikon sose se lesz még csak egy korrekt belső tárgyalás ? Ahol mondjuk Kubatov is Hamberger is kérdezhet Bonyhától és a Secutól ? De örüljünk mert ezrek kivannak még mindig tiltva a szkenner és az MLSZ összefogásnak köszönhetően ? Mert Kubatov még mindig nem a Fradi érdekeit nézi hanem egy állami pályázattal támogatott termékét ? Ami úgy látszik erkölcsileg sose látott károkat okoz a Fradinak. AMI megosztott és gyűlöletet keltett aminek a végén folyt a vér és család apák mennek tán börtönbe ! Kubatov röhög a markába ok, de ehez még drukkolással statisztáljunk is ? Nem elég ha Kubi mellé állva kis lámpákkal véditek majd a világ békét, és leszarva a többieket akik szívják a faszt a szkenner miatt még mindig, zúgjon a Hajrá Fradi és legyen vidám mindenki aki abban a kegyben részesül hogy járhat meccsre ?

  • alehandro2

   mi az hogy ezrek ki vannak tiltva még mindig ? hiszen van már szkennermentes kártya nem ?

   • gabesz

    és hova szól ? B1 B2 B3 C1 szektor ? Oda amit az MLSZ lezárt ? Máshova szkenner kell mert Kubatov előre látó volt és sejtette ha valaki késsel meggy meccsre azt agyon verik és akkor Csányi fidesz tag és MLSZ elnök fegyelmi bizottsága egész véletlen lezárja az opcionálissá tett helyeket ?

 • gabesz

  Szerintem aki tud mondatot értelmezni az érti mi történt , és miért !
  “A további mérkőzések forgatókönyvéről, az MLSZ döntésének ismerete után tudunk tájékoztatást adni.
  Pakson találkozunk!” Ez a SZSZJN felhívás utsó mondatai !
  Az egész :
  Tisztelt Szurkolótársaink!
  A Debrecen elleni mérkőzés szünetében történt sajnálatos és elítélendő eset, és az azt követő nyilvános és egyéb háttérben zajló történések miatt, az alábbi döntés született:
  A hétvégi Paks elleni idegenbeli találkozón a szervezett szurkolói csoportok, illetve kérésünk értelmében semmilyen más csoport/baráti társaság nem helyez ki semmilyen drapériát a kerítésre, kivéve egy darab közös FERENCVÁROS feliratút.
  Ezzel szeretnénk jelezni a Ferencváros táborának megbonthatatlan egységét.
  A további mérkőzések forgatókönyvéről, az MLSZ döntésének ismerete után tudunk tájékoztatást adni.
  Pakson találkozunk!

  • balu1899#Lemondott már???

   “A további mérkőzések forgatókönyvéről, az MLSZ döntésének ismerete után tudunk tájékoztatást adni.”
   Adtak? Nem adtak.

 • balu1899#Lemondott már???

  Na, ja. Annyit azért elvártunk volna, hogy Ádám vagy akárki más, tájékoztasson bennünket, hogy mifasz van! Lehet, hogy a csoporttagok közt ment az infó a helyszínen, de nem szabad elfelejteni, hogy idegenben nincs külön Tábor, hanem egy közös vendégszektor van, ahol közel annyi “mezei” szurkoló volt, mint csoporttag…

 • NERtársak előre

  Rohadjon meg LászlóPetra!!