Megérkeztünk a vilagbajnokságra

És tovább is jutottunk a csoportból. Megnyertük a lengyelek elleni sorsdöntő mérkőzést, halkan megjegyezzük: kellett Zizi, és kellett az összeszokott Fradi-sor.

Az nso.hu írja:

„Egyértelmű, hogy kellett már nekem egy ilyen mérkőzés, az első meccseken nem éreztem annyira a játékot – nyilatkozta a nyolc góljával a magyar csapat legeredményesebbjének bizonyuló Kovacsics Anikó. – Az utóbbi időszakban azért hoztam egy olyan formát a klubomban, amit itt a vb-n is vártam magamtól. Fejben kicsit végiggondoltam, hogy min kell változtatnom. A lendületem hiányzott, és hogy fel tudjak gyorsulni. Ma megvoltak azok a gyenge pontok a lengyelek védekezésében, akikre lehetett menni egy-egyezni, és ezt kihasználtuk. Remélem, most már így tudok játszani a folytatásban. Ha nem is lövök mindig ennyi gólt, de azért egy bizonyos szint alá nem szeretnék menni.”

„Ütköztem a hajrában, a lengyel játékos pedig belerúgott a vádlimba – mondta utóbb Bíró. – Ilyenkor az adrenalin még benne van az emberben, és megy előre, aztán majd holnap összerakjuk az orvosi stábbal.”

„Az első tíz perc nagyon nehéz volt, pedig annyira tudtuk, hogy ki, honnan és hova lő. Kim is többször mutatott a fejére, jelezve nekem. Aztán valami megváltozott, sikerült nekem is védenem párat, és elkezdtünk felszabadultabban játszani. Végre a második félidő eleje is összejött, pedig ezzel voltak gondjaink eddig, most viszont pont nekünk jött össze ez a periódus. Kialakítottuk azt a hat-nyolc gólos előnyt, ami mellett nyugodtabban játszhattunk. Ezzel együtt sajnálom az utolsó öt percet, hogy ennyire magunkra engedtük őket. A győzelmünk nem forgott ugyan veszélyben, de máskor a végéig figyelnünk kell.”

„Tegnap edzésen fociban legyőztük Kimet, az már jelentett valamit – tette hozzá fülig érő szájjal a lengyel meccs előtt becserélt Szucsánszki Zita. – Annak borzasztóan örülök, hogy Kovacsics Anikónak és Bíró Blankának ilyen jól ment. Remélem, hallották, ahogy biztatom őket a padról, mert folyamatosan ordibáltam. Ami tőlem telik, megteszem, az látszódik, hogy lőni még nem tudok, így elsősorban védekezésben lehetek hasznos.”

„A vége fele annyira lelkes voltam, hogy akkor is berohantam védekezni, amikor nem kellett volna, ezért kiállítottak – emlékezett vissza a hajrára az FTC irányítója. – Megyünk tovább, ha így játszunk, a cseheket is meg tudjuk verni.”

A meccs utáni sajtótájékoztató igazán érzelemdúsra sikeredett. Kim Rasmussen nem tudott felhőtlenül örülni a mieink sikerének, lengyel részről pedig az ápolás után visszatérő Karolina Kudlacz-Gloc könnyek között nyilatkozott.

„Nem egyszerű most értékelnem – kezdte Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – A felkészülés és a meccs alatt tettem a dolgomat, de ahogy vége lett az összecsapásnak, és láttam a lengyel játékosokat, belőlem is előtörtek az érzelmek. Természetesen sajnálom a korábbi csapatomat, ugyanakkor rendkívül büszke vagyok a magyar válogatottra, ahogy végig küzdötte az egész mérkőzést. Elégedett vagyok azzal, ahogy támadásban és védekezésben játszottunk. Jelenleg ennyit tudok mondani.”

„Mindent beleadtunk, jól felkészültünk a mérkőzésre, de a magyaroknak több variációs lehetőségük volt – így Kudlacz-Gloc –. Nem volt kérdés, hogy az ápolás után visszatérek-e a pályára. Sajnálom, hogy nem tudtuk elérni a kitűzött célunkat, és nem jutottunk tovább a csoportból.”

„Megérdemelten nyert a magyar csapat, amelynek valóban több bevethető játékos volt – tette hozzá Leszek Krowicki lengyel szövetségi kapitány. – Mi éppen egy átalakuláson megyünk keresztül, amihez idő kell, de hiszek benne, hogy jó úton járunk.”

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT, BIETIGHEIM-BISSINGEN
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 31–28 (13–11)
Bietigheim, 1570 néző. V: Alpaidze, Berezkina (oroszok)
MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – BÓDI 5, KOVACSICS 8, Szekeres 1, KISFALUDY 2, Klivinyi 3, Schatzl 4. Csere: GÖRBICZ 5 (2), Mayer, Szucsánszki, Háfra N. 1, Mészáros R., Szöllősi-Zácsik 1, Kovács A., Lukács V. 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
LENGYELORSZÁG: Placzek – Janiszewska 3, Kobylinska 4, ACHRUK 6, Drabik 2, KUDLACZ-GLOC 8 (1), Grzyb 4 (1). Csere: Gawlik (kapus), Lisewska, Szarawaga, Zych, Roszak 1. Szövetségi kapitány: Leszek Krowicki
Az eredmény alakulása. 10. p.: 5–6. 14. p.: 7–6. 16. p.: 7–8. 25. p.: 11–8. 33. p.: 16–11. 38. p.: 21–14. 43. p.: 24–16. 53. p.: 29–21. 56. p.: 29–24.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2