Megbukott a pártállami mutyimodell?

Először is szögezzük le: nem Dzsudzsákék, nem Bernd Storck és még csak nem is a Csányi vezette MLSZ bukott meg tegnap minden idők legcikibb magyar foci égésével. Ők csak tünetek, a rákos sejtek, az eredményei ennek az elbaszott magyar futballvalóságnak, ahol a bundázás, a mutyizás, a kontraprodukció, a tök alkalmatlan, pártállami vezetők (ld Fradi..) ezt a “minőséget” képesek a MI PÉNZÜNKBŐL összehozni.

Ez az egész nem most és nem is pár évvel ezelőtt kezdődött, évtizedek óta tart, az Irapuato-ban megásott hat láb mély sír, ami gyerekként sokunknak az első, meghatározó futballélménye volt, több, mint harminc éve, mindmáig kísért, ami már akkor régen is nyilvánvaló volt, tegnap este ott bűzölgött megint minden magyar fociszurkoló arcába: szarok vagyunk.

A második félidő elején pár percre úgy tűnt, hogy tudunk focizni, aztán megint elkezdődött a teljesen kilátástalan játék. Egyszerűen nem bírták el ezek az elkényeztetett játékosok, akik ebben az elbaszott közegben nőttek fel, szocializálódtak, hogy az albán andorrai kecskepásztorok, az alattomos, sunyi és nem ritkán sérülésveszélyes játékukkal leverhetnek minket. És ha félsz valamitől, az be is következik. Ilyen a sport.

Ha nem értitek mi történik a magyar fociban, mitől egy rákos gennyes daganat az egész, akkor csak menjetek el felcsútra, lehetőleg kisvasúttal. Örüljetek a szép stadionoknak országszerte, asszisztáljatok a mi pénzünkön kitartott furballkurváknak, és a – jellemzően – az állampártból szalajtottt balfasz stricijeiknek.

És attól, hogy most éppen van pénz a magyar fociban, minden csak sokkal rosszabb lett. Még kevésbé számítanak a nézők – ugye Gábor? -, még kevésbé számit a teljesítmény. Még többet lehet lopni, mutyizni, bundázni, hiszen a sok – igazából pár ezer..- birka szurkolónak pont jó ez a szanaszét spriccelő hígfos, ami leginkább a felcsúti cár hátsójából származva teríti be az egész magyar futballvalóságot, azaz minket, megmaradt szurkolókat leginkább. Ebből a seggből bújnak elő a kubatovok, tállaik, dajcstomik meg a többi szerencsétlen balfasz, akik ha egyszer kiesnek az állampárt bölcsőjéből joggal számíthatnak nem éppen baráti elszámoltatásra, nem sokan fognak tudni ezek közül visszaülni a lelátó egy pontjára, pedig már nem sokáig fogja fel a szarszagot a skájboxok üvege.