Megbukott a pártállami mutyimodell?

Először is szögezzük le: nem Dzsudzsákék, nem Bernd Storck és még csak nem is a Csányi vezette MLSZ bukott meg tegnap minden idők legcikibb magyar foci égésével. Ők csak tünetek, a rákos sejtek, az eredményei ennek az elbaszott magyar futballvalóságnak, ahol a bundázás, a mutyizás, a kontraprodukció, a tök alkalmatlan, pártállami vezetők (ld Fradi..) ezt a “minőséget” képesek a MI PÉNZÜNKBŐL összehozni.

Ez az egész nem most és nem is pár évvel ezelőtt kezdődött, évtizedek óta tart, az Irapuato-ban megásott hat láb mély sír, ami gyerekként sokunknak az első, meghatározó futballélménye volt, több, mint harminc éve, mindmáig kísért, ami már akkor régen is nyilvánvaló volt, tegnap este ott bűzölgött megint minden magyar fociszurkoló arcába: szarok vagyunk.

A második félidő elején pár percre úgy tűnt, hogy tudunk focizni, aztán megint elkezdődött a teljesen kilátástalan játék. Egyszerűen nem bírták el ezek az elkényeztetett játékosok, akik ebben az elbaszott közegben nőttek fel, szocializálódtak, hogy az albán andorrai kecskepásztorok, az alattomos, sunyi és nem ritkán sérülésveszélyes játékukkal leverhetnek minket. És ha félsz valamitől, az be is következik. Ilyen a sport.

Ha nem értitek mi történik a magyar fociban, mitől egy rákos gennyes daganat az egész, akkor csak menjetek el felcsútra, lehetőleg kisvasúttal. Örüljetek a szép stadionoknak országszerte, asszisztáljatok a mi pénzünkön kitartott furballkurváknak, és a – jellemzően – az állampártból szalajtottt balfasz stricijeiknek.

És attól, hogy most éppen van pénz a magyar fociban, minden csak sokkal rosszabb lett. Még kevésbé számítanak a nézők – ugye Gábor? -, még kevésbé számit a teljesítmény. Még többet lehet lopni, mutyizni, bundázni, hiszen a sok – igazából pár ezer..- birka szurkolónak pont jó ez a szanaszét spriccelő hígfos, ami leginkább a felcsúti cár hátsójából származva teríti be az egész magyar futballvalóságot, azaz minket, megmaradt szurkolókat leginkább. Ebből a seggből bújnak elő a kubatovok, tállaik, dajcstomik meg a többi szerencsétlen balfasz, akik ha egyszer kiesnek az állampárt bölcsőjéből joggal számíthatnak nem éppen baráti elszámoltatásra, nem sokan fognak tudni ezek közül visszaülni a lelátó egy pontjára, pedig már nem sokáig fogja fel a szarszagot a skájboxok üvege.

 • DecensFilozófiadocens

  Csak úgy kíváncsiságból: Ki töröl kommentet? Itt az oldaltól törlik, vagy a disqustól?

  Volt régen egy könyv: Miért beteg a magyar football? Lehet, hogy azóta semmi nem változott (már a több hajzselét meg a nagyobb pénzeket leszámítva).

  A tegnapi meccs egy katasztrófa, még Andorra lakossága (80ezer) is kevesebb, mint mondjuk Nyíregyházának vagy Szegednek. De az mondjuk igaz, hogy Felcsútnál több.

  • Zarathustra

   Innen a legritkabb esetben törlünk bármit.

   • DecensFilozófiadocens

    Ok, köszi a választ.

    Tegnap írtam a Legalja írásnál, hogy nem normális dolog, mikor ilyen felcsúti Márkvártok, TóthB-k, Sallaik vannak a válogatott keretében, akik nyilván nem a teljesítményük miatt vannak ott (kb. ilyen tudású játékosok vannak Szombathelyen vagy a Paksban is), de valahogy eltűnt a hozzászólás.

    • gabesz

     Tudsz olyan játékost mondani akiknek volt helye a csapatban tegnap vagy hétfőn ?
     Bár Sallai elég szép játék percet tud magáénak a Seria Á -ban, De a nagy Tudású Nagy Á se sokáig lesz ott ha fejben nem teszi magát helyre , mert szörnyű mennyit romlott 1 év alatt !

 • Bástya elvtárs

  Jajj hányszor olvastam már “ugyanezt” a megmondóst. Mégis amint a fidesz 2 forintot is odatol örülünk neki. Nem stadion kellett volna, hanem utánpótlásbázis ahol tömegével ki lehet nevelni olyan tinédzsereket akik majd pénzt hoznak. Csirkeólban is lehet focizni, ha van aki tud és akar focizni.

 • Szőnyi Attila

  Nagy vonalakban (egy dolgot kivéve) mindennel egyetértek. Viszont az az egy dolog, szinte az egész vitriolos (kínos, és igaz) bejegyzést annullálja: “albán andorrai kecskepásztorok”! Ezt ne! Ne rájuk haragudj és ne nézd le őket!