– Legyetek kicsit türelmesek, elindult valami a magyar labdarúgásban-

2007. április 18-a.

Több mint 10 éve még Kisteleki elnöksége idején, 9 hónappal kizárásunk után történt  az az eset, amelynek következtében a magyar-horvát Eb rendezés Cardiff-ban 0 szavazatot kapott, így nem rendezhettük meg a foci EB-t Magyarországon.

Amikor a “cardiffi” aranygép másnap megérkezett Ferihegyre, népes szurkolóséreg várta már a küldöttséget a reptéren, ahol rögtönzött sajtótájékoztatót is tartottak az érintettek.

Ez a riport abban az időben nagy vihart aratott és ezen a sajtótájékoztatón hangoztak el olyan kijelentések, amelyek arra irányultak, hogy hamarosan jobb lesz a labdarugásunk Magyarországon, csak legyenek a szurkolók kicsit türelmesebbek.

(Akinek  eseteg nem ismerősek a háttérben lévő arcok: balról Kisteleki István az MLSz akkori elnöke, “a Fradi mészárosa”, Lampert Mónika akkori belügyminiszter, és Gyárfás Tamás a szervezőbizottság elnöke)

10 év nagy idő egy ember életében, egy sportágéban méginkább.

10 év alatt ki lehet neveli egy olyan generációt, amely fel tudja ezt a sportágat emelni, ahogy felemelte Izlandon, Ausztriában, Belgiumban.

Ehhez azonban új emberek kellenek, új szemlélet, vérfrissítés, nem Berzi Sándorok, Mészöly Kálmánok ,Mezey Györgyök, és sajnos kimondani is rossz, Nyilasi Tiborok, akik jól fizető pozícióikban ki tudja mit tesznek a magyar foci felemelkedéséért, (leginkább semmit) hanem tetterős, tanulni vágyó fiatalok.

10 év alatt semmi sem változott, ugyanazok az emberek vannak ugyanabban a jól fizető pozícióban, mi pedig egy újabb VB-ről csúsztunk le.

Legalább 32 év telt el azóta, hogy VB-n szerepeltünk, ami szégyen mindenkire nézve, aki ehhez a kudarchoz hozzájárult.