– Legyetek kicsit türelmesek, elindult valami a magyar labdarúgásban-

2007. április 18-a.

Több mint 10 éve még Kisteleki elnöksége idején, 9 hónappal kizárásunk után történt  az az eset, amelynek következtében a magyar-horvát Eb rendezés Cardiff-ban 0 szavazatot kapott, így nem rendezhettük meg a foci EB-t Magyarországon.

Amikor a “cardiffi” aranygép másnap megérkezett Ferihegyre, népes szurkolóséreg várta már a küldöttséget a reptéren, ahol rögtönzött sajtótájékoztatót is tartottak az érintettek.

Ez a riport abban az időben nagy vihart aratott és ezen a sajtótájékoztatón hangoztak el olyan kijelentések, amelyek arra irányultak, hogy hamarosan jobb lesz a labdarugásunk Magyarországon, csak legyenek a szurkolók kicsit türelmesebbek.

(Akinek  eseteg nem ismerősek a háttérben lévő arcok: balról Kisteleki István az MLSz akkori elnöke, “a Fradi mészárosa”, Lampert Mónika akkori belügyminiszter, és Gyárfás Tamás a szervezőbizottság elnöke)

10 év nagy idő egy ember életében, egy sportágéban méginkább.

10 év alatt ki lehet neveli egy olyan generációt, amely fel tudja ezt a sportágat emelni, ahogy felemelte Izlandon, Ausztriában, Belgiumban.

Ehhez azonban új emberek kellenek, új szemlélet, vérfrissítés, nem Berzi Sándorok, Mészöly Kálmánok ,Mezey Györgyök, és sajnos kimondani is rossz, Nyilasi Tiborok, akik jól fizető pozícióikban ki tudja mit tesznek a magyar foci felemelkedéséért, (leginkább semmit) hanem tetterős, tanulni vágyó fiatalok.

10 év alatt semmi sem változott, ugyanazok az emberek vannak ugyanabban a jól fizető pozícióban, mi pedig egy újabb VB-ről csúsztunk le.

Legalább 32 év telt el azóta, hogy VB-n szerepeltünk, ami szégyen mindenkire nézve, aki ehhez a kudarchoz hozzájárult.

 

 

 

 

 • Franz Kiss

  Baselban a magyar drukkerek barbár módon, öcsényi módon viselkedtek.
  Szégyen.

  • Perényi László Mihály

   Ezt így általánosságban, ahogy írod : “a magyar drukkerek …”vissza kell utasítsam.
   Én ott voltam, alattam egy apa ült a kisfiával, mellette az anyuka, mellettem öt ötven év feletti hölgy és úr, felettem az újpesti ultrák, mindez Csabáéktól 6 sorral volt feljebb. Mindenki szurkolt ahogy bírt, akkor is, amikor már minden veszve volt. Igaz volt 3 piró mellettünk, (jól nézett ki).Nem történt ott semmi barbarizmus. Őcsényre szerintem mostanában ne utazz!
   Hogy mi történt lent nem láttuk.
   Előtte a városban többször találkoztunk svájci szurkolókkal. Szerencsét kívántunk egymásnak , aztán mentünk tovább. A vonulás előtti a téren ahol már majdnem ezer szurkoló volt, simán átsétáltak a svájciak, semmi nem történt.
   A vonulás alatt egyszer összefutottunk egy csapat svájcival. A kakaskodó magyar fiúkat, gyorsan megfékezték a társaik. Ugyanez történt a meccs után is, a stadion előtt, ahol a magyar szurkolók hosszas várakoztatása ellenére mégis sok volt még a svájci drukker.

  • Fogyatékos NERtárs

   Mi volt az a barbár viselkedés? Pályára rohantak, játékosokat vertek, áttörtek a hazaiak közé, s őket verték? Vagy mire gondolsz?

  • Kop81

   Ne igyál ilyen korán a gyógyszerre..

  • Zöldfülű

   Gondolom furcsa lehetett, hogy nem a grupiban megszokott, színházi hangulat volt, a magyar szektorban…

  • Zölder(d)ő

   Biztosan ott voltál és videókkal,fotókkal tudod alátámasztani a mondanivalódat.Az a szégyen,hogy bizonyítékok nélkül rágalmazod azokat akik ilyen messzire is leutaztak biztatni a csapatot.A legdurvább egy kis pyro volt és néhányan megrázták egy kicsit a kerítést.Kíváncsi lennék,hogy az élet igazi,nagy megrázkódtatásait hogyan tudod feldolgozni,ha ez a csekélység ennyire felbosszantott?

  • Scenkhyalfi

   Őcsény hosszú í-vel írandó, még jelzős szerkezetben is és egyébként is a libnyafi provokálta a falu lakóit.
   Amúgy autógumi kiszúrásáról nem lehetett hallani a meccsközvetítésen, a pirózás pedig bevett dolog a művelt Nyugaton.

 • greenperegrine

  “Legyetek kicsit türelmesek, elindult valami a magyar labdarúgásban!” – Türelemben nincs hiány, de talán a kézifeket kikené engedni, mert eltelt több mint 10 év és nem változott semmi. Sőt…inkább mégjobban zuhanunk lefele a lejtőn.

 • DecensFilozófiadocens

  Akkora álszent, korrupt bagázs az egész magyar sportújságírás, nem is lehet szavakat találni. Pont a lényegről nem írnak egy szót sem, pedig egymás közt értik a témát.

  Több helyen leírták, hogy ezek a mostani meccsek tét nélküliek. De ez nem igaz: Minden selejtező beleszámít a következő selejtezőn történő besorolásba.

  Az igazság az, hogy nekünk minden vereség jól jön, hogy most majd a Nemzetek Ligájában a gyengébb C csoportban legyünk!!!!!!!!!!!!!! Azt kell elkerülni, hogy a legjobb 24 csapat között maradjon a válogatott és úgy néz ki, ez pont sikerül is, itt a tabella: http://www.footballseeding.com/national-ranking-uefa/ranking-2017/

  Nem szabad Feröert sok góllal megverni, akkor marad a 25-ik hely, ami pont C csoportot jelent.

  • DecensFilozófiadocens

   Még csak annyit, hogy egy Svájc elleni döntetlen is kész katasztrófa lett volna, ugyanis azzal az eredménnyel biztosan a legjobb 24-ben marad a csapat (ha egy Feröer elleni gyöztes meccset még hozzáveszünk).

  • Scenkhyalfi

   Ez gonoszkodó, ugyanakkor erősen megfontolandó felvetés.

   • DecensFilozófiadocens

    Csak bele kell gondolni: Ha te vagy a kapitány és ötszázmillió forint felett keresel évente, kik közül választanál ellenfelet, hogy minél tovább maradj a padon:

    Ukrajna, Svédország, Oroszország meg ezek közül? A másik csoportban van Észtország, Litvánia, Finnország, Albánia, Ciprus meg hasonlók. Egyértelmű…

    • Scenkhyalfi

     Valóban, nem is beszélve a látványos (akár a ranglistán is megmutatkozó) előrelépés lehetőségéről.

 • DecensFilozófiadocens

  Mikor elkezdik mondani a szakértők a hülyeségeiket… Buzsáky kijelenti, hogy “milyen nehéz Feröert megverni, nem nagyon verték meg őket sok góllal”. Hát nem, csak Portugália 5:1-re meg 6:0-ra… Svájc is oda-vissza 2:0-ra… Feröer ráadásul egyszer Andorrát sem bírta megverni.

  Azért érdekes, hogy az U20-as VB bronzérmes csapatban Németh meg Koman mennyivel nagyobb tehetség volt, mint a ballábas Szabó, most mégis Szabó játszott a válogatottban, a másik kettő meg sehol sincs. OFF: Nekem meg most mesélték, hogy aki a ZTE-ben volt csatár Rudnyevs egyik napról a másikra befejezte a focit, még harminc sincs.