Kupabuli

Vajon miben utolérhetetlen a magyarfoci? Kapásból dőlne a szó a kedves olvasóból, ha virtuálisan hozzávághatnánk egy mikrofont.

Mi azonban most egy érdekességre hívjuk fel a figyelmet, ez pedig a “kupabuli”.

Nem, nem arról fogunk értekezni, hogy jó eséllyel a falusiak behúzzák a 2017/18-as kupakiírást, egyebet találtunk.

Mint ismert:

“Nyolcadik: Siófok (NB II)–Bp. Honvéd

Hetedik: DVSC–Dorog (NB II)

Hatodik: Győr (NB II)–Balmazújváros

Ötödik: Újpest–Paks – két NB I-es…

Negyedik pár: ZTE (NB II)–Puskás Akadémia

Harmadik pár: DVTK–Vác (NB II)

Második pár: MTK (NB II)–Sényő (megyei I.)

Elsőként a Nagykanizsa (megyei I.) neve került elő, ellenfele a Békéscsaba (NB II) lesz!”

Közölte nagy lelkesen a hazai bulvársportújságírás ékköve. A legjobb tizenhatban tehát mindössze 7 elsőosztályú, 9 alsóbb, a legszebb, hogy a megyéből is vannak kettek. Nincs itt semmi látnivaló, lehet továbbhaladni, ez a kupa, itt aztán vannak meglepetések. Biztosan nem a tipszmiksz zavar be a magyarfociba, ahol köztudottan tulajdonképpen büntetlenül lehet bundázni évek óta.

Szóval 9 alsóbb osztályú vitéz vereti a nyolcaddöntőben. Mi azért körbenéztünk: az olaszoknál, németeknél az elmúlt években rendre 2-3 (max 4) csapat vergődik el az alsóbb osztályokból, a románoknál 3-4, itt abbahagytam az elmélkedést, biztos lehetne kotorni ellenpéldát, de azért én megállapítottam: das ist ein Hungarikum. Kupabuli vagy ahogy valaki megjegyezte: Magyar Kula 2017/18..

Különösen pikáns, hogy a bajnokságért harcoló két “nagy” csapat, a Fradi és a Vidi már kizúgott egy alsóbb osztályú csapat ellen.