Közpénz a TAO

Ez alkalommal klubunk kapcsán másodfokon foglalt állást a korábbi ítéletekhez hasonlóan a bíróság ez ügyben. A hírről beszámoló index cikkének vonatkozó része:

“A Fradit első fokon már elkaszálták, most pedig a visszavágón – azaz másodfokon – is hasonló eredmény született. A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, indoklásában pedig – ha némiképp eltérő érvelés alapján is, mint az első fokon eljáró bíróság tette – megerősítette, hogy az államkassza helyett a sportkluboknak utalt társasági adó nagyon is közpénznek minősül.

A Ferencváros így kénytelen kiadni a 2011. július 1. napjától 2016. november 30. napjáig kapott támogatások felhasználásra vonatkozó valamennyi adatot, kimutatást, valamint a felhasználás során kötött valamennyi szerződést és az azokhoz tartozó számlák, teljesítési igazolások másolatát.”

Korábban írták: “A Ferencváros Zrt. például képes volt Orosz Pál vezérigazgató bérköltségére hivatkozva havi 227 ezer forintnyi támogatást igényelni.”

A bírósági ítélet ellenére szerintünk egyelőre biztosan nem fogjuk megismerni az adatokat, pedig ha nincs rejtegetnivaló…