Közlemény az FTC Baráti Körbe történő beléptetések kapcsán

A Ferenczvárosi C-közép szurkolói közössége a rendelkezésre álló információk alapján a következő tájékoztatást adja az FTC Baráti Körbe történő belépések kapcsán:

A Ferenczvárosi C-közép szurkolói közösségének tagjai közül az elmúlt másfél évben sokan vagy beléptek és taggá váltak, vagy már korábban tagok voltak az FTC Baráti Körében. Tettük ezt azért, mert elfogadtuk a Baráti Kör Alapszabályát és mélyen egyetértettünk a Baráti Kör céljaival, nem utolsósorban pedig azért, mert a jelenleg hatályos szabályozás szerint a Ferencvárosi Torna Club, mint egyesület rendes tagja csak az lehet, aki rendelkezik legalább két éves Baráti Kör tagsággal. A Ferencvárosi Torna Clubnál kialakítandó széleskörű tagsági rendszer elsődleges és legfontosabb célunk.

2016. februári, a ferencvárosi szervezett csoportok (SZSZJN) által bonyolított “szurkolói ankéton” a csoportok vezetői szintén amellett foglaltak állást, hogy a fradista szurkolók lehetőségeikhez mérten lépjenek be az FTC Baráti Körbe. Ennek hatására ekkor rövid időn belül több, mint 200 szurkolótársunk döntött úgy, hogy elfogadja a Baráti Kör Alapszabályát és céljait. A belépési nyilatkozatokat kitöltve, azokat leadva, a tagdíjat megfizetve tették mindezt.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy menet közben, a belépési nyilatkozatok leadását követően a Baráti Kör elnöksége – információink szerint külső nyomás és különböző rágalmak, prekoncepciók hatására – a 2016. március ötödiki küldöttközgyűlésén, melyet amúgy meglátásunk szerint nem az akkor hatályos Alapszabály vonatkozó rendelkezésének megfelelően hívtak össze – a tagok nem kaptak írásos meghívót – úgy döntött, hogy jelentősen megszigorítja a belépési szabályokat.

Az elmúlt napokban több szurkolótársunktól azt az információt kaptuk, hogy a Baráti Kör elnöksége feltehetően a már említett “külső nyomás” hatására a korábban, azaz a küldöttközgyűlés előtt belépni szándékozó fradisták többségét írásos indoklás nélkül, mindössze a befizetett tagdíjak visszautalásával utasítja el. (??)

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy jogászainktól kapott tájékoztatás szerint a belépések elutasítását minden esetben írásban kell megindokolja az FTC Baráti Körének elnöksége. Az írásos indoklás kézhezvételét követően nyílik meg a jogorvoslati lehetőség, de elöljáróban: az írásos indoklás nem hivatkozhat olyan körülményre, amely nincs a belépési nyilatkozat leadásakor hatályos Alapszabályban, azaz például jogszerűen nem lehet az elutasítás oka, hogy a belépési nyilatkozaton szereplő két fő Baráti Kör tag ajánló nem volt jogosult ajánlást tenni, lévén, hogy az akkor hatályos Alapszabályban nem szerepelt ilyen belépési feltétel, az érvényes belépést nem lehetett volna egyébként sem ajánláshoz, sem egyéb, az Alapszabályban nem rögzített további feltételhez kötni.

A fentiek ismeretében minden érintettnek javasoljuk, hogy belépése kapcsán haladéktalanul érdeklődjön a következő emailcímen, kérjen tájékoztatást a belépéséről, annak állásáról, az esetleges elutasítás indokairól:

ftc.barati.kor@gmail.com

Minden olyan fradista szurkolótársunk, aki be kívánt lépni, de valamely, általa nem elfogadható okból kifolyólag elutasították, forduljon hozzánk bizalommal (info@ckozep.hu), és ezt követően tájékoztatjuk a jogorvoslati lehetőségekről.

• Sztaking

drágajóelnökurunk beblokkolta a belépést..vajon miért..hátha érdeklődnének a pénzmozgások felől ?vagy fél a megmérettetéstől? de ha minden szipi szupi miért ?

• hatasu

Eddig sem zavartak a tények, gondolom továbbra sem fognak.

• dolceFradi

Most az a tény: hogy a tömegek számára nyitott a BK és ha a c nem bassza el akkor mindenki beléphetne?

• Sztaking

gondolom véletlen írtad ide,ezt.

Kedves C.közép!

A korrekt tájékoztatás jegyében (tudom, hogy nem cél) leírhattátok volna, hogy ti pontosan tudjátok, hogy miért lett sikertelen az akciótok, hisz ott voltatok a legutóbbi Baráti kör gyűlésen, ahol pontos és részletes beszámolót kapott mindenki.

A 200 körüli jelentkezőből a tagdíjat 173 fizette be a megadott határidőre.

A173 jelentkezőből 140 körülinek legalább az egyik ajánlója (vagy mindkettő) évek óta nem fizetett tagdíjat (Dobcsány haverotok 5 éve), ezért nem számítottak érvényes ajánlónak.

Mivel az ajánlókat ti szerveztétek, nagy része c.közepes, ezért egyértelműen a ti hibátokból bukott meg a terv, és nem Miki bácsiék miatt (akit amúgy elég paraszt módon felkérdeztetek a BK gyűlésen), nem Kubatovon, nem külső erőkön, nem megkemtrélezett ürgebőrbe varrt zsidó gyíkemberek miatt, hanem miattatok.Persze az a tény, hogy még ezt az évi alig 2.000,- forintot se tudtátok befizetni megkérdőjelezi, hogy mégis milyen rendes tagságot akartok ti, amikor még ennyit se szántok a klubra? De ez egy másik kérdéskör.

• dolceFradi

Valamiért mégesem erre hivatkozik a BK, amúgy sólyompeti mindig jólértesült, de állandóan megcáfolják az ottaniak is értesüléseit. rettentő hiteltelen figura

• Aro

Mivel az Alapszabályba ezen a közgyűlésen emelték be a két ajánló szükségességét, a dolog teljesen mindegy.

rohadtul nem 🙂

de, rohadtul mindegy.

• dolceFradi

“Jogászainktól kapott tájékoztatás szerint a belépések elutasítását minden esetben írásban kell megindokolja az FTC Baráti Körének elnöksége.” ergo ki fog derülni

• hatasu

A főtitkártól tudják hogy emiatt utasították el a jelentkezéseket.

• dolceFradi

Amúgy az is a kérdés, hogy egy tag max hány embert ajánlhatott, mert ha csak párat akkor nem meglepő, hogy kibukott olyan akinek voltak elmaradásai. Sólyompeti azt írja szinte mindet dobcsány ajánlotta, ha így van utána kellett volna nézni jobban az ajánlónak, mert a kákán is csomót keresnek.

• HuberSz.

Szep volt Sólyom Peti. Ezt beszéltük meg az élet menetén. Es te mint jo fidelitaszos meg is valósítottad, tollba mondtad szavaimat. Gratulálok. Csak az asszonyodat nem tudom elfogadni, nálunk ez nem divat az ulloinel.

• hatasu

Na egy kis zsidózás még csak belefért. 😀

• Zarathustra

Az üllőin rendszeres a midózás, itt nem csinálunk belőle rendszert, úgyhogy ez a hozzászólás repül. A következőnél ban lesz.

• Kerékgyártó Balázs

Akkor Huber Sz. nick mit keres itt :)?

efföt

• Zarathustra

Ugyanazt, amit te. A következő zsidózásnál repül.

• Kerékgyártó Balázs

Szép csúsztatás. Azt elfelejted, h én a facebookomról írok ide is, valós személyként. Ellenben a Huber Sz. egy trollnick.
            Ugyan úgy, mint a DK fórumon az összes nick, mely a nevem alatt futott.

• Zarathustra

Van rá bizonyítékod? Mert nekünk sajnos nincs, ez csak egy feltevés, mint ahogy az is, hogy ki a pannika, osztó, nyílbarát stb az üllőin.

• Kerékgyártó Balázs

Látom szereted játszani a hülyét 🙂

Játssza?

• szori

Azért bírom, ha valaki kritizál titeket, vagy valakit tiltani kell, rögtön üllőiztek itt hogy jöttek most föl? Kit érdekel ebben a konteksztusban, hogy ők mit és hogyan csinálnak?

• Zarathustra

A kontextus úgy jött fel, hogy ott szokott menni burkolt zsidózás és egyebek, pl sunyi rágalmazás.

• szori

De ez most itt nem tök mindegy?

• Zarathustra

Ferenczvárosi C-közép Kedves Péter Sólyom, jó szokásod szerint hazudsz és rágalmazol, de vegyük sorba, hátha valakit érdekel az igazság is: A Baráti Kör ülésén ott voltunk, részletes tájékoztatás nem volt, mint ahogy a számok sem stimmelnek, ezt később Hélisz is elimserte, az ülésen Hélisz kifejezetten kérte, hogy ezzel kapcsolatban, ne kérdezzük, hanem utána beszéljünk. Ez megtörtént, Springer Miklóst nem kérdeztük fel paraszt módon, beszélgettünk vele, ahogy azóta már külön is leültünk, és átbeszéltük a kialakult helyzetet. Ahogy le is írtuk a cikkben, nem is kérhettek volna ajánlót, az ajánlók kérése, és az Alapszabály szigorítása sem a saját ötletük volt, hanem erre vonatkozóan nyomás alá helyezték őket. Az ajánlók esetén valóban voltak tagdíjelmaradások, ezeket mindenki rendezte, persze ennek csak akkor lenne jelentősége, ha a korábban hatályos Alapszabály szerint kellettek volna ajánlók.

• hatasu

De izé, már évekkel ezelőtt is két ajánló kellett, nem?

• dolceFradi

Balázs leírhatná, hogy őt ki ajánlotta, de sajnos valaki kirtörölte a kérdésemet, akkor kiderülne, hogy kellett-e-

• hatasu

A személyük az lényegtelen, de őt is két ember ajánlotta. Hiszen kellett a két ajánló.

• dolceFradi

Oké, Ebben az esetben tényleg hiba volt, hogy nem néztek utána az ajánló előéletének mégha aligha ezen is múlott

• Zarathustra

Nem kellett. De nem írom le többször.

• hatasu

A felhívás meghirdetésénél ti magatok mondtátok hogy intézitek az ajánlókat.
            Minek mondtátok ezt ha szerintetek csak most emelték be ennek a szükségességét?

• dolceFradi

Ez jogos, nekem is ez rémlik

• Zarathustra

Szóban Hélisz kérte, ezért igyekeztünk ajánlókban segíteni. Egyébként Hélisz azt is mondta, hogy a tagdíjtartozás nem akadály az ajánlásoknál, amit azóta minden ajánló rendezett.

• arce

A március 5-i közgyűlés előtti érvényben lévő alapszabály belinkelése sokat segítene a parttalan vitán én csak a most hatályban lévőt találtam meg.

• Zarathustra

A linket betettem, termrszetesen le is mentettük, ahogy arról is van mentésünk, hogy 2015.01.31. előtt a belépésin sem volt ajánlókérés.

• hatasu

6 hónap nemfizetés után egyébként törlődik a tagság, nem?
            /szerk.: látom azóta ezt kitolták egy évre

• Zarathustra

Senkinek nem törölték a tagságát, mint ahogy senkit nem szólítottak fel az elmaradás miatt, így senkinek a tagi jogait nem korlátozták.

• Supervisor

Akkor mikor érdekükben áll valami akkor befizetik? Ameddig nem addig szartak rá?

• dolceFradi

gyere át a másik topikba ha már megszólítottál

Megtalálsz re itt is.

• dolceFradi

de a másikban már kifejtettem a véleményem a képről

• Zarathustra

akkor, amikor kiderült, hogy elmaradásuk van, mert a Baráti Körnek bár kötelessége lett volna, az elmaradásról nem értesített senkit

• Supervisor

Nem tudták, hogy fizetni kell? Azért nem fizettek mert nem szóltak? Ja hogy a baráti kör a hibás érte hogy nem fizettek. Kötellességük lett volna fizetni.
            És akkor itt meg is buktattátok azt a teóriátokat, hogy belép mindenki és a fúde sok tagdíjbó amit fizetnek a tagok abból majd kánaán lesz.

Érzed azért, hogy ez igy most nem gömböjű ugye?

• Zarathustra

Nem kellett. Ezt nyomásra 2015 elején találták ki, de mivel az Alapszabályba csak most 2016. március ötödike után került, ezért ezt megelőzően nem kérhettek ajánlókat.

• szgabesz

Még ha igazad is van, akkor is a felvételről a BK egyéni elbírálás után dönt. Vagyis ha nem tetszik a szemed színe vagy bármi más akkor nem vesznek fel. Ők döntik el kit vesznek fel és kit nem. És ők hozzák azokat a feltételeket is, hogy ki alapján igen és mi alapján nem. Szerény véleményem szerint már az bőven elég az elutasításhoz ami 1-2 cikkben elhangzott.

• arce

Amúgy elvileg semmi közöm hozzá, de azt sem tartom korrektnek, hogy két nick alatt osztod az okosságaidat, van a fenti bohockodós és a az eredeti neved alatt futó mindentudó.

• hatasu

solymosi ki van innen tiltva azért másoltam be én 😀

akkor sorry.

• hatasu

Ja semmi baj, velem is megesett már hogy túldimenzionáltam dolgokat

• Zarathustra

Ki bizony, mert folyamatosan hazudozott, meg rágalmazott.