Kiskirály te tetted ezt!

Részlet Wukovics Páncsics Dia blogjáról:

“Idén a Fradi keretében még nem volt saját nevelésű fiatal. A nagy csapatban hagyján, de hogy a kispadon se! Mekkora frankó az utánpótlásnevelés!

Ha arra gondolok, amit a népligeti cinkék csiripelnek, hogy az első csapat öltözőjében kihalóban a magyar nyelv, mert nem igazán tűrik és a véletlenek okán a külföldiek lépnek többet pályára, nem a magyar játékosok. Egy ún.nemzeti értékű klubnál.

A Ferencváros jelenlegi elnöke nem a klub elsőszámú szolgája, hanem már a primer felelőse!

Se hangulat, se magyarság, se bizalom.
Nem engedi be az ultrákat? Fradista sosem bánt fradistát. Érezték és érzik a határokat. Nagyon sokan – nem ultrák – és régóta félünk, hogy végleg elvész szeretett klubunk! Mert a sikert nem kizárólag infrastruktúrában, statisztikákban, álszerény pökhendiségben mérik!

5 -10 esztendő múlva a 2016-os bajnoki cím a francot sem fogja érdekelni! Kire fognak emlékezni? Bödére, Gerára és a zöldeknél levezető Hajnalra. S pláne nem a nagy építtetőre, a general maximusra ! Talán azt mondják, volt egy lelkes miniszterelnök, aki adott pénzt, lehetőséget és ezt hozzá nem értők cégekké, befektetésekké degradálták.

(Kis)király, te tetted ezt! Ejnye!”

A teljes bejegyzés ITT.

 • gabesz

  Kubatov es Orosz a kunkurens utanpotlas csapatok erdekeit kepviselik, es kivezeti a legnepszerubb klub utanpotlasat a piacrol. Egyre kevesebb a gyerek egyre kevesebb az eredmeny a krosztalys valogatott , es akiket Kubatov nem foghat a multra a mai 14.16 evesek, mar 8. 12 helyen szerepelnek a bajnoksagjukban is ! De ez alig erdekel ma valakit mert mindenkinek fontosabb Bode Djuricin, Bognar es a tobbi akiknek mikor lejar a szerzodesuk, elmennek, es egy Bode meg Bognar 10 ev mulv kopni fog a Fradi nev hallatan azt fogjaak mondanii essenek ki utalom oket. De nekik ez a fontos meg a divat drukkereknek, es szarnak arra hog megy szet a jovo az utanpotlas az erzelemre epulo Fradizmus
  Na ezert mondom hogy minden szkenneres aki ma bwemegy meccsre ennek a tamogatoja es arulo o is !

 • JohnDoe

  A “Többet lépnek a pályára a külföldiek” dolog felkeltette az érdeklődésemet, szóval megnéztem az utolsó 5 bajnokit kíváncsiságból:

  Mezőkövesd elleni kezdőben: 7 magyar, 4 légiós (kétgólos vereség)
  MTK ellen: 7 magyar, 4 légiós (1-1)
  DVSC ellen: 7 magyar, 4 légiós (0-0)
  Videoton ellen: 6 magyar, 5 légiós (0-0)
  Dózsa ellen: 6 magyar, 5 légiós (egygólos győzelem)

  • Orwell_1984

   Mondjuk ettől még saját nevelés mindig kevés… Talán az egy szem Holczer a kispadon… No meg persze Hajnal, de ezt csak viccnek szántam. Még volt Kundrák a kispadon a loki ellen, nem tudom ő mennyire számít saját nevelésnek, mert csak tavaly augusztus óta a mi játékosunk (17 éves).

 • gabesz
  • gabesz

   mert a honved az mtk a felcsut gazdasagi es utanpotlas erdekei fontosabbak, mert Kubatov az O erdekeik kepviseloje Varszegi Hemingway Garancsi erdekek a fontosak , Kubatov az O csicskajuk a Fradizmus aruloja !

 • gabesz

  Ferencvarosnak ennyi kart kevesen okoztak ! es lehet itt beszelni Nepligeti fejlesztesrol meg ujstadion epitesrol, ha ebbol a Ferencvaros nem profital es a hatter 2014 otaa folyamatosan gyengul megy tonkre es egyre kevesebb a gyerek ! Akkor kiknek es miert epul a Nepliget, ha nincs eredmenyes utanpotlas neveles? Azert mert nepszerusegenel fogva a Fradi utban van a 3 kufarnak ? Garancsinak Memingwaynak, es Varszegi barati klannak ?

 • wojciech zarzycki

  “Fradista sosem bánt fradistát” – vagy nem járt még meccsen vagy hazudik. Emlékszem én olyan alkalomra, amikor a kapu mögött félrészegen ütötte egy kopasz az 60-as idős urat, aki a fiával volt ott kint.

  • Semmiházi2

   Ez semmiben nem mond ellen az idézett soroknak.

  • Sztaking

   Te láttad és hagytad?értékrended erősen megkérdőjelezhető és ezt még le is írod…büszke lehetsz magadra,Mi az ilyesmit a 4-esben rövid úton lerendeztük!!!

 • Szélkecske Nationalelf | 13

  A téli alapozás óta csupán Kundrák volt a kispadon még a Debrecen ellen és rá sem igazán lehet azt mondani, hogy saját nevelés.
  Ott van Csernik (mindjuk rá sem lehet azt mondani) aki az ősszel kapott lehetőséget és én úgy gondolom, hogy élt is vele. Igaz nem lőtt gólt, vagy adott gólpasszt, de harcos volt és úgy láttam hogy igazán odateszi magát. Nem mellesleg kicsit sem lógott ki akkor lefelé.
  Szóval nem értem a mellőzésének okát. Csak arra tudok gondolni, hogy Doll nem kér a fiatalokból. Ez akkor kezdett igazán foglalkoztatni, amikor itt voltak a ghánaiak. Elhívta őket tudván, hogy úgy sem tart rájuk igényt, mert fiatalok és nem kész játékosok, ahogy ő fogalmazott.

  Persze, jönnének nekem páran a két Naggyal ellenpéldaként. De ez elég sovány szerintem 3 év alatt. A két Nagyon kívül hány fiatal kapott játéklehetőséget és amikor kaptak is, mennyi időt?