Kilátástalanság

Amíg Volly György kommunikációs igazgató a “meleggel” van elfoglalva, és a címer elvétele után beszántatná azt a fórumot, amelyet legfeljebb százan olvasnak, mi segítünk neki, nekik. Szemezgetünk szurkolói véleményekből, segítünk Thomasnak, Palinak, Gabinak, Gyurinak, Zolinak belenézni a tükörbe:

“Lamah-t talán azért nem tartottuk itt , mert sok lett volna fizuja.
“Bérfeszültség lett volna.”
Kérdem én , hogy Hüsing + Nalepa + Djuricin + Trinks (még fizetjük szerintem) számomra értelmezhetetlen játékosokra mennyit pazaroltak el?
Miért kell erőltetni a német másod , harmad vonalat?
Miért kell egy leszállófélben lévő edzővel rossz időben hosszabbítani?
A Fradi nem gondos tulajdonos szemléletével igazol, és gazdálkodik, hanem (kívülről úgy tűnik) ad hoc alapon.
Hemi papát sokat támadtuk, néha jogosan.
De ő mégis csak igazi Tulaj , szépen lassan a saját akadémiájára építve, és az NB1-es játékosainál fizetési plafont használva eljutott oda, hogy bajnokesélyes a csapata..
Igaz ő is kipróbált sokszor olcsóbb és gyengébb külföldieket, de csak addig amíg a saját nevelésű játékosait be nem tudta építeni.
Igazolt egy hozzáértő eltökélt edzőt.
Nekem ez a szimpatikus út.
A szurkolókkal szemben sem lép fel, csak a rasszista dolgokat nem engedi, ami követendő.
A Vasas is fiatalokra épít, valószínűleg kevesebb pénzből kb. ott tartanak ahol a Fradi,vagy kicsit előrébb.
A Vidinél van pénz, ezért őket csak olyan szemmel tekintem előttünk járóknak, hogy kb.hasonló mennyiségű lóvét valahogy jobban osztották el.
Nem látom mi a célja klubunknak, és milyen eszközöket tudunk alkalmazni az előrelépéshez. Kilátástalannak tűnik a helyzet.”

“1-0-nál azt mondtam, esélyünk sincs megnyerni a meccset.Teljesen papírforma eredmény született.
Lehet most agyalni, mi vezetett idáig, hogy simán, félgőzzel agyonver minket egy videoton, sokan most azt hiszik, kisiklás volt, pedig nem, az egész éves produkciónk pont ide vezetett és ennek a szezonnak nem is lehetett más a vége.
Nyáron eladtuk a legértékesebb (és legjobb) játékosunkat – kihúzva ezzel a csapat stabilitását – akit nem tudtunk pótolni, emiatt Dollt nem bántom, ellenben azért, hogy egy jó formában lévő szélsőt jobbhátvédként erőltet, azért már igen és még sorolhatnánk a nagy taktikai húzásait neki és a segítőinek.
Hogy mit hoz a jövő? a kupadöntőn vér fogunk pisálni a serlegért attól a vasastól aki 2x levert minket 1x meg csalással szerzett pontot.Nyáron tirana szintű csapattól simán kiesünk, ősszel pedig 10 forduló után az 5-ikek leszünk, akkor talán leváltják majd Dollt, de nem bánnám, ha menne vele a többi nagytudású, BaliPetisől, BaloghTonóstól, MátéCsabástól.
Az a magas szintű háttér, ami rendelkezésükre áll eszközben és értékben, azt úgy tűnik nem tudják kiaknázni, hiszen nem fejlődtünk, hanem visszafejlődtünk.
Az őszi nézőszámot pedig megnézhetik majd, ha hozzuk a “szokásos” nyarat.”

 • DecensFilozófiadocens

  Azért nem semmi, hogy szinte a fél mennyei még csak nem is hazai pályán játszik, nekünk meg régen kész van a stadion és még a dobogóra sem érünk fel a végén. Még úgy sem, hogy a Vasas, Videoton, DVTK, Haladás, Újpest végig vagy részben idegenben játszott.

  Valaki tudja, hogy Botkával mi van? Sérült? Az miért volt, hogy ez a Koch, aki most bezsebelte az Oliver-Hüsing-Vándordíjat, miért nem játszott egyáltalán hat meccsen a 24 fordulótól?

  Az igazolásainkon lassan már csak röhögni lehet, olyanok, mint egy rossz vicc. Pl. ez a Moutari szerzett 13 bajnokin 3 gólt, nulla gólpassz, egyből ő volt a sztár (a menedzser, aki idehozta, meg pláne!), értéke felmegy a TM szerint 700 ezer euróra! Érdekes, mikor itt van mondjuk Ugrai, 16 bajnoki, 4 gól, 2 gólpassz, értéke meg 150 ezer euró!!! Legyünk őszinték, Moutari ugyanez a kategória…

  • Dolce

   én is kivagyok tőle. Ugrai, Haraszti kategória. Bartha meg simán jobb

  • balu1899

   Ugrai jobb, jelenleg, mint Anulu.

  • gabesz

   Koch ha igaz , sérülésből jött és gyanítom 4-4 meccsenként pihentetni is kell hogy ne sérüljön vissza . Botka is sérült .
   A menedzser azért jár jól mert az ide hozott játékosa máshol nem keresne ennyi pénzt ( Djuricin le is nyilatkozta hogy ausztriában nem keresne ennyit )
   Azt tudni kell hogy ez úgy működik hogy egy játékost a menedzsere elhelyez egy klubnál , és mikor a játékos és a klubközt létre jön a szerződés , a menedzser és a játékos leülnek írnak egy szerződést és a menedzser díja a játékos fizetésének mondjuk 10-15 20 %
   a menedzser és klub közti szerződés más mert ott ha a klub kér 1 hátvédet mondjuk és a menedzser tud hozni akit a klub leszerződtet azért kiközvetítői díj jár, ha elad játékost más klubhoz azért meg a vétel árért jár a klubbal megállapodott százalék
   Szóval manapság jó menedzsernek lenni ha olyan jó barátokra lel mint a Fradi vezetősége .

 • gabesz

  A mai Fradi arról szól hogy az nb1 es csapatnál alkalmazott 25-27 emberből az edőkkel együtt a többség Doll menedzserével áll szerződésben
  ha ez 10 fő és havi két milliót keresnek, és 20% a menedzser jutalék, az a menedzsernek havi 2 milla! Kérdés ebből mennyire hálás Orosz Paliék felé ? és kérdés hogy mennyivel több az az átlag havi kétmilla keresett ?
  Olyan játékosok kapnak pénzt és utánuk jutallékot mint Trinks Ryu akik fél éve vagy mint Djuricin aki kb 2 hónapig már semmit se csinál csak felveszi a fizetést és teljesiti a szerződését a menedzser felé !
  Majd elküldik őket és jön újabb 10 olyan játékos akik máshol nem keresnének ennyit tehát a jutalék is kevesebb lenne !
  Doll 2 évig nem tudott jutalékot fizetni mert két évig nem volt alkalmazásban ! Na ő azért van itt , és gondolom a menedzser meg hálás a vezetőségnek ?