Kifizetik a Lagardére-t?

Lagardere Unlimited Stadium Solutions azaz LUSS Hungary Kft. a neve a szerintünk erősen strómanszagú cégnek, amely hivatalosan nagyonprofi stadionüzemeltetőnek van a propaganda szerint eladva, a valóságban az FTC marketingjogainak birtokosa is, amelyet – micsoda véletlen – Kubatov Gábor bizalmi embere Vámos Zoltán vezet, miután Szekeres Tamást szép csendben eltávolították, mondhatni rárohadt a csak erre a ferencvárosi éghajlatra tervezett fű.

Jó sokat gondolkodtunk mióta ez a felállás működik, hogy mi a buli az amúgy tényleg világcég Lagardére-nek ebben az egészben. Vélhetően pénzt akartak keresni, és hat terveztek is valamit, és hát a tervek finoman szólva sem jöttek be. Ahogy hallottuk innen-onnan. Kevés a szurkoló, a koncert stb. A gondosan titkolt szerződéses részleteket persze nem ismerhetjük, ismerjük, de éppen ma, némileg megvilágosodtunk. Na jó, gyártottunk egy konteót. Ezt olvastuk az indexen az olimpiai pályázat tanácsadási feladatai kapcsán:

“Ami így az eddigi 5 762 847 242 forintból 7 254 342 242 forint lett.

Az indoklás egészen lenyűgöző:

“A Felek a nemzetközi sportszövetségek és a NOB előre nem látható követelményeiből, valamint a római olimpiai pályázat (előre nem látható) visszavonásából eredő többletfeladatokra tekintettel megemelik az eredeti megbízási díj összegét.”

Hogy milyen előre nem látható követelményei bukkanhattak elő a sportszövetségeknek vagy a NOB-nak, miközben már a harmadik körös pályázati dosszié összeállítása zajlik az rejtély, de ennél is különösebb, hogy a vetélytársak számának csökkenése vajon milyen többletfeladatot ró a tanácsadókra? Ki kell húzni az olasz főváros nevét néhány összehasonlító táblázatból?
A tanácsadásra szánt összeg egyébként nem először emelkedik. Márciusban még 5 155 440 000 forintot ért a szerződés (nettó), amit augusztusban 607 407 242 forinttal megemeltek “az előre nem látható olimpiai helyszín változásokból fakadó többletfeladatokra tekintettel”.

A módosított helyszínek egy részét azóta újra módosították.
Azaz a tanácsadásra fordított összeg 9 hónap alatt 5,15 milliárdról 7,25 milliárdra nőtt, vagyis 40 százalékkal emelkedett.
A tanácsadói feladatokat az angliai székhelyű M-Intergrated Solution Ltd., a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. és a svájci Lagardere Sports Geneva SA koncessziója látja el.”

Persze ez papíron biztos, hogy nem ugyanaz a Lagardere mint a mi stadionüzemeltetőnk, csak egy “másik” leányvállalat.

Jutott Palinak pármilliárd, és most úgy tűnik jut a Lagardére-nek is. Ha hozzávesszük, hogy a PWC volt vezérigazgatója Bienerth többek között a Zrt igazgatósági tagja akkor igazi klubsikerről beszélhetünk. Persze mint mindig, ezt is mi fizetjük. Te is kedves olvasó..

 

 • gabesz

  Azért hogy a LUSS Hungarynak nak veszteséges a Fradi perpillanat abban se lennék biztos. Kérdés mennyi is az annyi a Grupama pénz mennnyi volt a szponzorációk pénze mennyi, kapnak e állami meg bízásokat kis rendezvényeket és menyiért az MLSZ mit fizet nekik a válogatott és Kupa meccsekért, És valahogy nagy a sejtésem hogy a Fradi ezekből a bevételekből szinte semmit se kap. még az is kérdés mennyi az az évi fix pénz ami a szponzorpénzekből származnak. Nem úgy néz ki hogy jelentős ősszeg hisz akkor miért tűnik el a klub saját bevételei anélkül hogy a csapat építésén meg látszana ? csak nyár óta jött bevételek az MK pénz a Bajnokság pénz az MLSZ ösztönző és TV-és pénzei, az UEFA pénze a selejtezőn játszottak után, az EUFA pénze az EB-én játszottak után. 1,5 és 1 és 1,5 millió euró vagyis kb 1.2 milliárd forint Nagy Ádám Nagy Dominik, és Ramirez után ! Ehhez képest a legszűkebb a keret , magasan taksált játékos helyet magasan taksált távozik, szóval a bérezések növekedésére se foghatják ! Szóval kívülről a látszat az hogy lehetséges hogy 2014-es szerződés óta a Ferencváros lehet kevesebb bevételhez jut a LUSS lévén, mint volt mikor Ferencváros zsebébe ment a szponzori és jegy bevétel ! Egy kérdés : miből állta volna klub a kapu mögötti jegyek, 50 % -os leértékelését ? Vagy eleve kevesebb a fix pénz ha kevesebb a néző ? Biztos hogy Kubatov találmánya a szkenner ? Vagy a Grupama írt ki 1 házirendet és feltétele hogy a Fradi ott játszhassa a meccseit , de a Grupama pénz a nyeresége a LUSSNAK ? És nézegetem az olimpiai falu, vagyis ahogy a kormányzati propaganda beadja a Fradi város terveit ( Albert neve se maradhatott meg akkor ki az hülye aki elhiszi hogy nem multi néven fog futni, magán működtetővel ? ) szóval épül egy stadion 10 ezer nézőre ahol a gyeplabda meccseket játszanák ha lesz olimpia ! A tervben város fejlesztésként van meghatározva kiemelve hogy olimpiától függetlenül is felépül ! Szóval kérdés számomra az is hogy a 2018/ 2019 bajnokságot hol játssza a Fradi ? De Számomra már ez eleje rejtély ! Hogy került Szekeres aki azért nem kicsit Kisteleki, és Várszegi közeli ember a Fradihoz miért ő felügyelte az építkezést ? Miért maradt Reeb a mai napig elnökségi tag ? Miért pont a Francia Grupama volt az első mezszponzor Kubatov érában, lett a francia Luss stadionjának név szponzora ? És miért a Bajnai közeli Scheer és Veres fémjelezte Market kapta az épitést, majd Veres fémjelezte Wallis miért adta el 51 % ban Garancsinak a részét ! Miért pont a Market kellett Garancsinak, és a ballibsi Scheer aki Kisteleki alelnöke volt és Szekeres munka társa az MLSZ vezetőségben, maradt Garancsi 49%-os társa és vezérigazgatója ?

 • DecensFilozófiadocens

  A LUSS-nál eddig mindig azt mondták, nem számít, mennyi a jegybevétel, mert a Lagardere évente fix összeget fizet.

  Ami érdekes, hogy a Várszegivel nagy cirkusz volt a TV-s közvetítési jogok miatt, merthogy a Furulyásék eladták, de most már nagyon rég óta nincs hír arról, hogy mi is a pontos helyzet. A Lagardere igazából ezzel is foglalkozik és a TV-s jogokkal jól lehet keresni (már persze ha lennének nemzetközi meccsek).

 • Zöldfülű

  Bárcsak konteó lenne!!!

 • Corben Dallas

  Még szerencse, hogy kubaszovék átláthatóvá tettek mindent.
  Az már más kérdés, hogy csak a saját maguk számára.
  Nem lesz itt változás, amíg ezek a férgek nem lógnak mind a kandelábereken.

 • Pingback: Bienerth Gusztávot megválasztották | Ferenczvárosi C-közép()