Kifizetik a Lagardére-t?

Lagardere Unlimited Stadium Solutions azaz LUSS Hungary Kft. a neve a szerintünk erősen strómanszagú cégnek, amely hivatalosan nagyonprofi stadionüzemeltetőnek van a propaganda szerint eladva, a valóságban az FTC marketingjogainak birtokosa is, amelyet – micsoda véletlen – Kubatov Gábor bizalmi embere Vámos Zoltán vezet, miután Szekeres Tamást szép csendben eltávolították, mondhatni rárohadt a csak erre a ferencvárosi éghajlatra tervezett fű.

Jó sokat gondolkodtunk mióta ez a felállás működik, hogy mi a buli az amúgy tényleg világcég Lagardére-nek ebben az egészben. Vélhetően pénzt akartak keresni, és hat terveztek is valamit, és hát a tervek finoman szólva sem jöttek be. Ahogy hallottuk innen-onnan. Kevés a szurkoló, a koncert stb. A gondosan titkolt szerződéses részleteket persze nem ismerhetjük, ismerjük, de éppen ma, némileg megvilágosodtunk. Na jó, gyártottunk egy konteót. Ezt olvastuk az indexen az olimpiai pályázat tanácsadási feladatai kapcsán:

“Ami így az eddigi 5 762 847 242 forintból 7 254 342 242 forint lett.

Az indoklás egészen lenyűgöző:

“A Felek a nemzetközi sportszövetségek és a NOB előre nem látható követelményeiből, valamint a római olimpiai pályázat (előre nem látható) visszavonásából eredő többletfeladatokra tekintettel megemelik az eredeti megbízási díj összegét.”

Hogy milyen előre nem látható követelményei bukkanhattak elő a sportszövetségeknek vagy a NOB-nak, miközben már a harmadik körös pályázati dosszié összeállítása zajlik az rejtély, de ennél is különösebb, hogy a vetélytársak számának csökkenése vajon milyen többletfeladatot ró a tanácsadókra? Ki kell húzni az olasz főváros nevét néhány összehasonlító táblázatból?
A tanácsadásra szánt összeg egyébként nem először emelkedik. Márciusban még 5 155 440 000 forintot ért a szerződés (nettó), amit augusztusban 607 407 242 forinttal megemeltek “az előre nem látható olimpiai helyszín változásokból fakadó többletfeladatokra tekintettel”.

A módosított helyszínek egy részét azóta újra módosították.
Azaz a tanácsadásra fordított összeg 9 hónap alatt 5,15 milliárdról 7,25 milliárdra nőtt, vagyis 40 százalékkal emelkedett.
A tanácsadói feladatokat az angliai székhelyű M-Intergrated Solution Ltd., a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. és a svájci Lagardere Sports Geneva SA koncessziója látja el.”

Persze ez papíron biztos, hogy nem ugyanaz a Lagardere mint a mi stadionüzemeltetőnk, csak egy “másik” leányvállalat.

Jutott Palinak pármilliárd, és most úgy tűnik jut a Lagardére-nek is. Ha hozzávesszük, hogy a PWC volt vezérigazgatója Bienerth többek között a Zrt igazgatósági tagja akkor igazi klubsikerről beszélhetünk. Persze mint mindig, ezt is mi fizetjük. Te is kedves olvasó..