Ki fog ezért bemenni Kubatov stadionjába?

Bár hónapok óta csicsergik, hogy már mindenki készíti a sálakat és napokon/heteken belül meglesz a megegyezés, valahogy mégse sikerült még. A legújabbak szerint majd szeptembertől. Hát addig még lehet simogatni azokat a sálakat. Hogy miért pont szeptembertől és mi akadálya volt leszerelni a diszkriminatív szar szkennert a nyáron, tavasszal, előző évben, azelőtti évben, fogalmunk sincs.

Visszagondolva az elmúlt három évre, úgy látszik most, hogy egy jó pillanat lett volna ezt a röhejes szkennert a kukába dobni és elfelejteni. Pontosabban minden pillanat tökéletesen alkalmas lett volna erre, de lett volna egy olyan időszak, amikor mindkét fél különösebb arcvesztés nélkül elfelejthette volna ezt az egész förmedvényt. Ez a pillanat másfél évvel ezelőtt télen lett volna. Amikor a Fradi toronymagasan vezette a bajnokságot, amikor eldőlt, hogy a válogatott kijutott az EB-re. Ideális időpont lett volna, szurkoló és fenséges vezetők egymásra találása. De a gőgös ostobák a Skybox üvegfalai mögött nem ismerték fel a pillanatot. Nem ismerték fel, hogy ez a hullám teteje, ennél csak lejjebb lesz.

Kubatovnak, Orosznak, Nyírinek, a Baráti Körnek eszébe sem jutott ekkor, hogy most meg lehetne oldani a problémát. Hogy arcvesztés nélkül, a sikerek tetején leszerelheti a szkennert. Többre vártak. Azt hitték majd még jobb lesz. Azt hitték, annyira jók ők, hogy még a szkennerrel is majd kijárnak tömegek. Hát, mint annyi minden másban, ebben is tévedtek. Jött a tavasz, a tizenhatfős bajnoki ünneplés a sasnál a debreceni vereség után, egy béna döntetlen az Újpest ellen, egyre gyengébb, egyre rosszabb játék. Nyáron a fél csapat elment. Jött az albán második és megalázta Kubatov álmát. Igazi álomgyilkosok voltak. Kubatovék már rádöbbenhettek, hogy nem fog bejönni a nagy csel, hogy majd egy európai szintű Fradival lecserélik a szurkolókat. Nem, mert dilettáns, hozzá nem értő embereik vezetik a klubot, és ehhez asszisztálnak tapsolva a Klub legendái, megtagadva önmaguk dicső múltját, megtagadva a szurkolókat egy vizenyős szemű ócska politikus kénye kedvéért. Szégyen.

Azóta is tart a lejtmenet. Dollon egyre több a ránc, egyre több a hajszesz. Kubatov mégis annyira fél őt kirúgni, mint amennyire Rogán Cecília fél kakilni Rogán Antal közelében.

A tegnapi meccs is tökéletesen megmutatta miért vagyunk teljesen súlytalanok a nemzetközi kupákban. A védelem egészen elképesztő hibákat képes összehozni, a meccs előtt közvetített MTK – Cegléden tizedennyi otromba hátul eladott passz, rossz átvétel nem volt mint a Fradi védelménél. Borzalmas. Van egy jó formában lévő Varga Rolink, Doll lecseréli. Legalább egy éve tart már az a folyamat, hogy a szorosabb eredményű meccseken öt alatt hozzuk le a kapuralövések számát. Van hogy három alatt. Igen csodálatos játékos ez a Moutari, tényleg, de jó isten balszélsőként legalább meccsenként próbáljon már meg kétszer ballal labdába érni! És a húsz “előreviszem és befele cselezek jobb lábra” próbálkozás közé legalább egyszer próbálja meg levinni az alapvonalig és ballal beadni! Na, egyszer, balszélső úr!

Gorriaran tízből kétszer remek tért ölelő átadást tud adni, jól fizetett hanyatló nyugati focisták erre hátulról általában tízből kilencszer képesek. Viszont Gorriaran félidőnként három-négy életveszélyes labdaeladást tud produkálni hátul. Ha ennyire képes, talán jobb lenne ha a jogász úrral aki idehozta őt haza is repülne. Ezt a teljesítményt TÉNYLEG képes lenne bárki a Soroksárból is lehozni, tizedennyi közpénzből és még magyar is lenne. Ugyanez érvényes Pedróra. Józsi György tudott ekkorákat alibizni mint ez az ember, de Józsi legalább néha labdába ért és passzolt a mellette állónak, Pedró ennyit sem tesz. Botrányosan nagy nulla.

Dibusz Dénes, ahogy legalább kétszer teljesen alászaladt egy ötösön belülre érkező szögletre, hát egészen siralmas volt.

Koch fejét egyszerűen meglátjuk a tévében, már kiver minket a víz. Ennyire bizonytalan, ócska rossz védője nem is tudom mikor volt utoljára a Fradinak. Ja, dehogynem, Hüsing.

Folytathatnánk még. Azonban ahhoz, hogy valahogy összekössük a cikk elejét meg a végét azt a kérdést kell feltennünk: erre a borzalomra ki kiváncsi? Ki reméli azt, hogyha majd lesz “megegyezés” akkor özönleni fognak az emberek? Mire?

Egyszerűen már késő. Megegyezés azonnal kell. De senki ne várjon ettől újra Fradi érzést. Ahhoz rendes játékosok, rendes szakmai emberek és rendes vezetőség kellene. Mert akik most vannak, azok mind, egytől egyig alkalmatlanok és méltatlanok arra, hogy a Fradiból éljenek.