Ki fog ezért bemenni Kubatov stadionjába?

Bár hónapok óta csicsergik, hogy már mindenki készíti a sálakat és napokon/heteken belül meglesz a megegyezés, valahogy mégse sikerült még. A legújabbak szerint majd szeptembertől. Hát addig még lehet simogatni azokat a sálakat. Hogy miért pont szeptembertől és mi akadálya volt leszerelni a diszkriminatív szar szkennert a nyáron, tavasszal, előző évben, azelőtti évben, fogalmunk sincs.

Visszagondolva az elmúlt három évre, úgy látszik most, hogy egy jó pillanat lett volna ezt a röhejes szkennert a kukába dobni és elfelejteni. Pontosabban minden pillanat tökéletesen alkalmas lett volna erre, de lett volna egy olyan időszak, amikor mindkét fél különösebb arcvesztés nélkül elfelejthette volna ezt az egész förmedvényt. Ez a pillanat másfél évvel ezelőtt télen lett volna. Amikor a Fradi toronymagasan vezette a bajnokságot, amikor eldőlt, hogy a válogatott kijutott az EB-re. Ideális időpont lett volna, szurkoló és fenséges vezetők egymásra találása. De a gőgös ostobák a Skybox üvegfalai mögött nem ismerték fel a pillanatot. Nem ismerték fel, hogy ez a hullám teteje, ennél csak lejjebb lesz.

Kubatovnak, Orosznak, Nyírinek, a Baráti Körnek eszébe sem jutott ekkor, hogy most meg lehetne oldani a problémát. Hogy arcvesztés nélkül, a sikerek tetején leszerelheti a szkennert. Többre vártak. Azt hitték majd még jobb lesz. Azt hitték, annyira jók ők, hogy még a szkennerrel is majd kijárnak tömegek. Hát, mint annyi minden másban, ebben is tévedtek. Jött a tavasz, a tizenhatfős bajnoki ünneplés a sasnál a debreceni vereség után, egy béna döntetlen az Újpest ellen, egyre gyengébb, egyre rosszabb játék. Nyáron a fél csapat elment. Jött az albán második és megalázta Kubatov álmát. Igazi álomgyilkosok voltak. Kubatovék már rádöbbenhettek, hogy nem fog bejönni a nagy csel, hogy majd egy európai szintű Fradival lecserélik a szurkolókat. Nem, mert dilettáns, hozzá nem értő embereik vezetik a klubot, és ehhez asszisztálnak tapsolva a Klub legendái, megtagadva önmaguk dicső múltját, megtagadva a szurkolókat egy vizenyős szemű ócska politikus kénye kedvéért. Szégyen.

Azóta is tart a lejtmenet. Dollon egyre több a ránc, egyre több a hajszesz. Kubatov mégis annyira fél őt kirúgni, mint amennyire Rogán Cecília fél kakilni Rogán Antal közelében.

A tegnapi meccs is tökéletesen megmutatta miért vagyunk teljesen súlytalanok a nemzetközi kupákban. A védelem egészen elképesztő hibákat képes összehozni, a meccs előtt közvetített MTK – Cegléden tizedennyi otromba hátul eladott passz, rossz átvétel nem volt mint a Fradi védelménél. Borzalmas. Van egy jó formában lévő Varga Rolink, Doll lecseréli. Legalább egy éve tart már az a folyamat, hogy a szorosabb eredményű meccseken öt alatt hozzuk le a kapuralövések számát. Van hogy három alatt. Igen csodálatos játékos ez a Moutari, tényleg, de jó isten balszélsőként legalább meccsenként próbáljon már meg kétszer ballal labdába érni! És a húsz “előreviszem és befele cselezek jobb lábra” próbálkozás közé legalább egyszer próbálja meg levinni az alapvonalig és ballal beadni! Na, egyszer, balszélső úr!

Gorriaran tízből kétszer remek tért ölelő átadást tud adni, jól fizetett hanyatló nyugati focisták erre hátulról általában tízből kilencszer képesek. Viszont Gorriaran félidőnként három-négy életveszélyes labdaeladást tud produkálni hátul. Ha ennyire képes, talán jobb lenne ha a jogász úrral aki idehozta őt haza is repülne. Ezt a teljesítményt TÉNYLEG képes lenne bárki a Soroksárból is lehozni, tizedennyi közpénzből és még magyar is lenne. Ugyanez érvényes Pedróra. Józsi György tudott ekkorákat alibizni mint ez az ember, de Józsi legalább néha labdába ért és passzolt a mellette állónak, Pedró ennyit sem tesz. Botrányosan nagy nulla.

Dibusz Dénes, ahogy legalább kétszer teljesen alászaladt egy ötösön belülre érkező szögletre, hát egészen siralmas volt.

Koch fejét egyszerűen meglátjuk a tévében, már kiver minket a víz. Ennyire bizonytalan, ócska rossz védője nem is tudom mikor volt utoljára a Fradinak. Ja, dehogynem, Hüsing.

Folytathatnánk még. Azonban ahhoz, hogy valahogy összekössük a cikk elejét meg a végét azt a kérdést kell feltennünk: erre a borzalomra ki kiváncsi? Ki reméli azt, hogyha majd lesz “megegyezés” akkor özönleni fognak az emberek? Mire?

Egyszerűen már késő. Megegyezés azonnal kell. De senki ne várjon ettől újra Fradi érzést. Ahhoz rendes játékosok, rendes szakmai emberek és rendes vezetőség kellene. Mert akik most vannak, azok mind, egytől egyig alkalmatlanok és méltatlanok arra, hogy a Fradiból éljenek.

 • kissdani06

  Nyugi, jön a paks, nyerünk otthon* 2-vel és újra minden rendben lesz.

  * Talán megérne az is egy cikket, hogy az állítólagos otthonunkban nem játszhatunk hétvégén, mert 4 napra rá koncert lesz benne. Bár a luss-t is megértem, a koncertre talán megtelik a grupi, esetleg bevételt is hoz, ingyenjegyekből nem sok jöhet a konyhára, meg abból a bár száz fizető nézőből.
  (http://hvg.hu/kultura/20170807_robbie_williams_groupama_arena_koncert_ftc)

 • Dolce

  Végre valaki észrevette, hogy Gorriarán is gyenge, nem jobb, mint mondjuk a balfasz Pátkai a vidiben. De Pedro is csak a dánok ellen volt hajlandó focizni egy félidőt, pedig benne bíztam, még lehet én is túl optimista vagyok:) és megszédített a sok bokáját lefosott ember ezek miatt a töltelékek miatt.

 • János Pádár

  Ideje elbeszélgetni a edzővel mert így gatya !

 • gajzi

  Sokan játszottak rettentően nagy hibákkal, de a rendszer igazi állatorvosi lova tényleg Moutari. A kis “Sós” megmozdulásait kellene megmutatni neki (és Dollnak), nem tudom mikor fogunk Moutaritól olyat látni, hogy mögűle 50 méterről érkező labdát levegőben tökéletesen levesz, visszahúzza és lő. Moutari felé rúgnak egy hosszú labdát, állva hosszan koncentrál a levételre és többnyire össze-vissza pattan, akár a melléről is, akár maga mögé. Beadására én még nem emlékszem, onnan akkor jön beadás, ha Botka felmegy. Azt pedig feldolgozni sem tudom, amikor hosszan vezeti keresztbe a labdát, aztán passzol arra amerre 5 másodperce fut (egyből passzt nem meri megkozkáztatni túl messze van), de a labda közelében sincs emberünk. Mindezt minden meccsen többször eljátssza, jó esetben taccs lesz belőle, rossz esetben kiállítanak valakit, aki a kontrát csak szabálytalansággal tudja megállítani. Bármilyen fasza gyors is valaki, ilyen agyi és technikai hiányosságokkal nem lehet profi focista, de ahogy a régi mondás mondja, izguljon az aki betett a csapatba, a felelősség az övé.
  Amióta Kovács Zoli a Vidihez került, ők szépen fokozatosan lépnek előre, mi pedig vagy hátra, vagy helyben járunk.

  • Beksi

   és mennyire kijött, hogy a nagyobbik Lovrencsics nem védő…. a kis Sóst nem tudta tartani ahogy a Puskás ellen is róla kaptunk gólt…. talán a helyén kéne játszatni őt a jobb szélen ahol gólpasszkirály lett 2 éve Poznanban…

  • Buják

   Az agymosáson átesett videóelemző és lelkes követői csak azt nem veszik észre a nigeri szép számai mellett, hogy hiába csinál meg a szerencsétlen butája két jó cselt előre, ha a következő csel már rossz, vagy a passz, vagy beadás még véletlenül sem megy jó helyre.

   Persze egy-két hülyének tényleg elég annyi is, hogy jaj, de gyors, jaj de jól elfut a szélen.

   Az már eszükbe sem jut, hogy ha talán a jobb oldalon játszana, akkor még talán használni is lehetne beadások terén.

   • gajzi

    Nem adna Ő be semelyik oldalról sem, ha egy fikarcnyi esélye is van rá, hogy még pár másodpercig övé lehet a bogyó.

 • Liberális 2.0

  Várják a csodát, hogy hátha ismét megindul a csapat felfelé Dolly alkesz irányítása alatt. Mert nem akarják megélni, hogy az egész stadion zengjen a “Doll, Takarodj” rigmustól.

 • Imi

  Az a helyzet ,hogy igazatok van.Sajnos nagyon gyenge a Fradi.ÉS nem a játékosok hibájának rónám ezt fel,hanem annak,aki idehozta őket.Mégis ki volt az aki már évek óta hozzá a jobbnál jobb csatárokat,az alibiző németeket?Nem igaz hogy senkinek nem tűnik fel hogy aki kiválasztja a játékosokat az egy nagy nulla.Nézd a videotont.Mindjárt a csoportkörben vannak,és be is fognak jutni.Miért? Mert van szakmai munka ,mert hiába váltják egymást az edzők a szakmai munka színvonala magas magyar szinten persze.Ja és még valami.Hol am picsába van Bognár?Azt nekem senki ne mesélje el hogy ebbe a kurva szar Fradi keretbe nem férne el mint kezdő…ugyanmár talán még néhány jó lövés és remek tért ölelő indítás is lehetne ha játszana….

 • Imi

  Lovrencsics Balázs? Egy vicc.Priskin? Ugyanúgy egy nagy vicc.Borzasztó

  • Beksi

   csak az a különbség, hogy a Priskin 70 perceket kap és úgy nem csinál semmit, ahogy tavaly se sokat csinált Pozsonyban…. A Lovrencsics gólkirály lett tavaly nb2ben most meg 20 perceket kap….

 • Buják

  Én személy szerint be fogok menni, ha tényleg lesz megegyezés és a Tábor bemegy.
  Az másik dolog, hogy amit írtok, azzal egyetértek. Nem tudom milyen lesz a stadionban, nem tudom milyen érzés lesz, nem tudom, hogy az első meccs után lesz-e számomra második, de ott leszek.

  A szakmai részekkel kapcsolatban teljes mértékben egyetértek. Ahhoz tényleg tehetség kell, hogy egy szép győzelem után a következő meccsen, olyan szintű, látványos visszaesést produkáljon a csapat, hogy ha valaki meséli, akkor nem hiszem el neki. Komoly szakmai gondjaink vannak, és ahogy látom a döntéshozóknak fogalmuk sincs, hogy kezeljék a helyzetet.

 • Imi bácsi

  Csányival kell elbeszélgetni……

 • gabesz

  Mi a kurva anyjáért 3 edző , mi a kurva anyjáért kapja Máté a millás fizetést ?
  Ő a vezetők vamzere ? Vagy használják a feleségét ? Vagy Ő is a Fia is vamzer ?
  Mi a kurva anyjáért egy olyan edzó akinek az a taktikai utasítása hogy ívelgessetek ?
  Hogy lehet elvárni játékosoktóél ott fegyelmet ahol elégedettek egy szlovákok farkát szopó PŐriskinnel, aki 40 perc alatt egyszer ér labdába aki futni nem tud lőni nincs ereje, abból él hátha egy koborlabda az ötösönbelül úgy pattan hogy betudja kotorni ?
  és olyan edző hogy várhat munkát és hogy felkészültek legyenek , aki alkoholostekintetű ápolatlan igénytelen !
  A Fradinál ez a mérce eZ kUBATOV ÉS nYÍRI ELVÁRÁSA !
  AKKOR NEM CSODA HOGY A HASONLÓ ÉRTÉKŰ VIDEOTON 6 ÉV ALATT EGY KIVÉTELLEL MINDIG A FRADI ELŐTT végzett ? Vagy ez Kubatov dolga ? Hogy Albert Stadion helyett Grupama legyen és a Videotn legyen az Ország kirakat csapata , és a Fradi csak egy tucat csapat néha néha vali eredmény félével , árnyék csapat ? Majd jövőre meglesz a 3 csillag meg jövőre meg jövőre ? Talán Viktor ezért tartja a parlamenti gombnyomogató csicskáját ? Mert még a parlamentben mást nem csinált csak parancsra szavazott ! Nálunk se Ő az elnök mert a munka Nyírié . meg is látni ! Mert az is egy seggnyaló nem több .

 • Scenkhyalfi

  Szerintem még egy év kell a nagy és igazi összebuzuláshoz a tábor és a vezérkar között, akkortájt járnak le bizonyos szerződések, aztán és esetleg kevesebb lehet a takarodj a lelátón.

 • kritschgau

  A lényeg hogy szar minden!