KalanDOLL

Thomas Dollt már a Zeljo elleni kiesés után ki kellett volna rúgni.

Megnyerte a kupát, ennek jogán indulhattunk az EL selejtezőkön, de ott csúfos kudarcot vallottunk. Ezek után már az ősszel megnyertük a bajnokságot, éppenséggel kipróbálhatta volna a fiatalokat (vannak?), tehermentesíthette volna válogatottjainkat, erősíthettünk volna minden poszton (két átigazolási szezon alatt, hiszen már télen tudtuk, ezt a bajnokságot ilyen pontelőnnyel lehetetlen elveszíteni).

Normális helyeken – ahol a klubvezetés vagy a tulajdonos alkalmazottja, mivel ért ahhoz, amit az ő posztján csinálnia kell vagy maga a tulajdonos, aki a saját pénzével hazardírozik – ilyenkor azt mondják: nagyon jó, Thomas, most juttass minket be a (értsd: bármelyik) csoportkörbe, mi kell ehhez? Értem én, hogy garantálni nem tudod, de azért mondd csak meg, hol férne ránk erősítés? Netán kapusposzton? Kéne egy kapus, aki ki tud jönni? Vagy a Tonóval van a gond, ő nem fogja tudni megtanítani neki azt, amit ő maga sosem tudott? Batik helyére kéne valaki, mert ő már sosem játszik többet? Esetleg egy épkézláb jobbhátvéd? Hogy Nagy Ádit az EB után tuti elviszik, kéne gondoskodni a pótlásárol? Netán Gerát is kéne egy minőségi(bb) emberrel tehermentesíteni, mert pár nappal az EB után már előselejtezőt játszunk? Elöl is kéne egy ember, aki nem böllértestalkatú és mondjuk gyorsabb, mint egy kukásautó műszak közben?
Ehelyett itt mi történt? Thomas Dollal szerződést hosszabbítottunk. Elnézést, de MIÉRT?
2015. októberben lehetett látni, hogy a főleg a Honvéd, de a Újpest edzője is, szakmailag toronymagasan veri a mi Thomasunkat. Az októberi, Honvéd elleni hazai meccsen 35 perc alatt hármat kaphattunk volna, hogyha a kispestiek emberanyagában van még legalább egy épkézláb focista. Nem volt, csak a futottak és a lelkesedtek. Az elég volt. Az Újpestnek is, különösen az Üllői úton. Gond volt és gond van. Gond, és nem is kicsi: Thomas Doll képtelen arra, hogy játékosait legalább 70 percen keresztül futballoztassa. Vagy az első félidőben biztosítottunk be magunknak kényelmes előnyt, és a másodikban szinte ki sem jöttünk a pályára, vagy fordítva. De legalább megnyertük a meccset, és lehetett nyilatkozni, hogy Ja, schön gespielt aber für kurze zeit. Hatalmas előnyre tettünk szert ősszel. Köszönhetően annak, hogy az emberanyagunk nagyságrendekkel jobb volt riválisainknál. Ekkor már mindenki, aki legalább 3 focimeccset látott életében, tudhatta: ezt a bajnokságot nem tudjuk elveszíteni. 2015. november 15-én azt is lehetett tudni, hogy kijutottunk az EB-re.
Jött 2016 ősze, az alábbi szakmai baklövések keserű következménye:

 • 1. Leonardo: értem én, hogy Moniz embere, de egy ilyen kaliberű spílert mindenáron itt kellett volna tartani. Nyilván Leonardonak is van egy kevés hibája – azóta sem szökkent szárba a karrierje, mint tudjuk, de akkor is. 5 évre megoldotta volna a gondjainkat kreativitásban és előrejátékban.
 • 2. Gyömbér és Cukic: Gyömbér a sérülése előtt sem volt egy sprinter típus, de azóta még tovább lassult. Cukic (tudom, a Fradi-katona, a Dózsa elleni gólja stb) kész életveszély. Védekező középpályásként 5 perc után lapot kap, ha esetleg lehoz egy meccset sárga lap nélkül, az maga a csoda, mindehhez lassú és durva.
 • 3. Gera Zoli: őt pihentetni kell (bármennyire is akar és tud játszani). A múló idő ellen még nem győzedelmeskedett senki. Ő pótolhatatlan, de nyilván lenne megoldás arra, hogy félidőket pihenjen, esetleg ne játsszon.
 • 4. Nagy Dominik: elengedni őt (de hozhatnám példának Somaliát és Nagy Ádit is – nyilván meg kell őket érteni, hiszen 10x akkora pénzért jóval nívósabb bajnokságba tudtak elmenni) akkor és úgy. Hát ennyire kell a pénz, hogy az egyetlen futni tudó és akaró emberünket elengedjük? Ennyire kell a pénz, hogy a szezon végén pillanatokat kap csak, nehogy megsérüljön? Szarunk az eredményre?
 • 5. Dibusz: Holczer fogja őt versenyre kényszeríteni? Gyerekkorom bálványa Balogh Tonó, de – ahogy már említettem – magyar Daszajevként a kifutások, a kapuból kijövetel mindig is a gyengéi közé tartoztak. Nézzétek meg ENNEK a meccsnek az összefoglalóját. Oldschool, tudom, de a kapusteljesítményünk szinte semmit sem fejlődött.
 • 6. Ramírez: biztosan én tévedek, ade amikor idejött, akkor jóval dinamikusabb és fürgébb volt. Tudom, Doll csinált belőle válogatottat és az ő munkájának köszönhető, hogy sikerült nívósabb bajnokságba szerződnie.
 • 7. Hüsing és Trinks: valakinek el kéne nekünk magyarázni, hogy miért nem saját nevelésűeket játszatunk inkább? Bárkit, mert ezt a teljesítményt bárki megfocizza. Fillérekért.
 • Amióta az eszemet tudom, a játékvezetők többször tévedtek a kárunkra, mint a javunkra, hozzáállásuk játékosainkhoz és a Clubunkhoz (már ami megmaradt belőle a szívünk mélyén) arcpirító. Miután egész szezonban rugdosnak, tördelik a játékot, időt húznak és provokálnak ellenfeleink, csak akkor emeljük fel a hangukat, amikor szorít a cipő? Az MTK elleni meccs után miért nem ismerte el Thomas Doll, hogy a játékvezetőnek köszönhetjük az 1 pontot (Nagy kezezése)? A Kassai Viktor elleni boszorkányüldözést teljes mellszélességgel támogatom, de a bírózás és a kifogások keresése szurkolói feladat. Az edzőnek az a dolga, hogy a csapatot bajnoki címre és kupagyőzelemre vezesse, utána pedig (akármilyen…) csoportkörbe jusson vele. Thomas Doll másodszorra égeti meg magát és éget le minket a nemzetközi szintéren. Jelen pillanatban nem állunk “európai” helyen, úgyhogy a 2017-es őszi nemzetközi klubfutball örömteli pillanatai számunkra hazai riválisaink BL-EL leégése lehet majd. Természetesen még nyáron. Természetesen Thomas Dollal.

  • DecensFilozófiadocens

   Ez így igaz. De én visszaménnék egész a Rijeka meccsig: Csak meg kell nézni, kiket játszatott Doll: Havojic, Kukuruzovic, Ugrai, Gyömbér, Bosnjak – ezek mind a kezdöben voltak!!!!

   Nem csoda, hogy még kapuralövésünk sem volt! UGRAI!!!! Helyére meg bejött LAUTH!!!!!! Böde végig padozott. Pedig volt keresnivalója a Fradinak a horvátok ellen, Mateos, Pavlovic, Dilaver, Besic, Somalia, Böde a keretben voltak. Rijeka után jött volna egy hullagyenge izlandi csapat, a Vikungur. Ezek ellen símán meg lehetett volna már akkor a csoportkör. De nem, aztán jött Zeljeznicsár meg Partizani…

   • Kop81

    Feröeri ráadásul;-).a Rijeka be is jutott a csoportkörbe sőt még ott is ki-ki meccset játszott az utolsó meccsen a későbbi győztes Sevillával.

    • DecensFilozófiadocens

     Igazad van, nem izlandi hanem feröeri csapat a Vikingur. Abban az évben hatalmas mákkal továbbjutottak egy litván meg egy norvég csapat ellen. Aztán a Rijeka volt a végállomás 1-9-es összesítéssel.

     Hajovic meg nem csak gyenge játékos volt, de a kinti meccsen teljesen ártalmatlan szituációban csinált egy tizit a meccs végén.

   • gabesz

    Akiket felsoroltál mind az Ő kérésére érkeztek. Ő nyilatkozta az ullois oldal lehozta ezt :
    Thomas Doll: – Tomislav játékát két alkalommal is élőben tekintettük meg. A személyében egy technikás, gyors, jó képességű középpályást szerzett meg a Ferencváros. Megfelel a számunkra fontos kritériumoknak: karakteres, jó mentalitású futballista, aki nagy segítségünkre lehet a következő szezonban.
    Na ennyit Doll szakmai zsenijéről

  • Orwell_1984

   Általában szoktam védeni Doll-t ímmel-ámmal, de ezzel az írással nem tudok vitatkozni..

  • Beksi

   Nekem Doll nagy kedvenc volt a Lazio miatt is. Kint Rómában mai napig szeretik őt… De emberileg nulla. Jó pénzért Kubatov az orránál fogva vezeti őt. Lenyilatkozza, hogy nem kell a balhé a stadionba? Ő aki a Lazioban edződött a 70es években és agyon dícsérte a Curva Nordot…. Itt egyszer nem állt ki a táborért… Volt egy nyilatkozata az nb1. hun hogy játszott németben amikor két részből állt az ország és látott ezt azt, hogy mennyire nem volt tiszta a futball akkor se…. Itt pont ehhez asszisztál. Sose lesz belőle nagy edző mint mondjuk amilyen Sousa-ból lett.

   • gabesz

    Doll szakmailag is nulla. Úgy nyert bajnokságot hogy egyszer se játszott jól a csapat ! 3 szor mehetett nemzetközi kupában összesen 10 pont, ez a többi magyar nemzetközi kupa csapat szégyenletes teljesítményéhez is kevés volt ! Mióta edző csak balhék lázadások rendőrségi ügyek ,és szégyen a nemzetközi porondon. Van 2 kupa meg 1 bajnoki cím de hiteltelen basjnokságban hiteltelen teljesítménnyel ! A Vasas 2. szezonját tölti nb-1ben és előrébb van az nb-1 ben ! 1 piacképes játékost nem ő fedezet fel, akik a kérésére jöttek , azok mehettek is ! Akiket a nevéherz akar kötni azokhoz sincs köze mert Nagy Ádám Nagy Dominik is Moniz felfedezés, Ráadásul Nagy Dominikot elhajtotta Lipcsei csapatba, és kérésére Haraszti jött a posztra, Holmant Debrecenbe hajtotta, kérésére Trinks jött ! Nem felelt meg neki Somália jobb oldalon kitette a csapatból majd kényszerből VK-át csinált belőle, közben Soma a Francia bajnokságban stabil jobb oldali ember. akit betett helyére Ugrai és Hujovic akik szintén a kérésére jöttek. mehettek is . Hujovic akit saját bevallása szerint személyesen térképezett fell, 0 teljesítménnyel ment el. Szóval Doll nem csak emberileg nulla hanem szakmai elképzelése sincs, amit jól mutat az évtől évre rosszabb nemzetközi kupa szereplése.

    • Orwell_1984

     “Úgy nyert bajnokságot hogy egyszer se játszott jól a csapat !” Ha nem esnél át rendszeresen a ló túloldalára (ez a kommentben máshol is előfordul), sokkal hitelesebbnek tűnnél. Bár, gondolom ez tök hidegen hagy téged…

     • gabesz

      Miért mikor játszott jól ? Tudod Doll maga mondta hogy úgy látszik nem akarják bajnokok legyünk, Akkor úgy látszik tavaly azért lettünk mert akarták ! Nem Én vagyok hiteltelen hanem Doll !
      És ha tetszik ha nem de a nemzetközi kupákban Doll csapata volt minden szezonban a legkevesebb pontot szerző magyar csapat , Ő tett a magyar kupa indulók közt a legkevesebbet a magyar foci kasszájába !
      A hitelesség ott kezdődik ha a legjobb csapat nemzetközi porondon nem a legrosszabb !!!
      Doll szakértelmét fémjelzi a 3 szezon 10 pont

      • Orwell_1984

       Nem, természetesen a 33 bajnoki meccs alatt egyszer sem játszott jól a csapat. Ellenben az ellenfelek mindig jól játszottak ellenünk, csak véletlenül sikerült 21 ponttal nyernünk a bajnokságot… Ja, nem bocs, a párt rendelte így, el is felejtettem. Az elvárásokkal van baj, leginkább. Egy többnyire (nemzetközi szinten) középsz.r játékosokból álló csapatról (és bajnokságról) beszélünk, ami akkor sem fog olyan játékot produkálni, mint a Barcelona vagy Real, ha egy Koroncó az ellenfelünk és 9-et rúgunk nekik. Úgy látom ezt még nem sikerült feldolgozni és mély tagadásban vagy. Tényleg nem értem, hogy ha ennyire lesújtó véleménnyel vagy a csapatról és úgy összességében a magyar fociról, egy árnyalatnyi pozitívumot nem találsz benne, akkor mi a f.szért foglalkozol vele? Mazochista vagy? Az éltet, hogy szenvedsz? De most komolyan! És tényleg nem azt akarom mondani, hogy minden rendben van és jó irányba haladnak a dolgok, csak ezt a végtelen szenvedést, keservet nem értem. A nemzetközi szerepléssel kapcsolatos okfejtéseddel nem tudok vitatkozni.

      • gabesz

       1-igen láttam már rosszul játszó csapatot bajnoknak, 21 pontal ahol a többi még rosszabb volt ! 1 Biztos nemzetközi porondon Doll csapata volt a leggyengébb sorozatosan !
       2- ” Ja, nem bocs, a párt rendelte így, ” — Doll mag jelentette ki hogy hiteltelen szerinte a bajnokság és az az érzése nem engedik hogy a Fradi megint bajnok legyen !!
       3 -“Egy többnyire (nemzetközi szinten) középsz.r játékosokból álló csapatról (és bajnokságról) beszélünk, …”
       Az Albán 3. a Bosnyák 7. ről beszélve azért nemzetközi szintet emlegetni ??? De az nem is nemzetközi mérce hanem hazai, hogy 3 éven keresztül a 4 magyar indló silány szereplése közül is a Ferencvárosé a legsilányabb, és minden évben a Fradi a leggyengébb magyar csapat ! Szóval amíg a Videoton és a többi legrosszabb szereplése évi 6 pont mi 3 év alatt csak 10 pontra voltunk képesek, és úgy hogy évente kaptunk gyengébb bajnokságból csapatot , még a magyar szintnél is gyengébbet, és a végén már nyerni se tudtak , amíg azért a többi magyar csapat ezen a szinten oda vissza győzelmekkel mentek tovább !
       4- bár ezt csak Fradisták értik és Te úgy se fogod megérteni !!
       Tényleg nem értem, hogy ha ennyire lesújtó véleménnyel vagy a csapatról és úgy összességében a magyar fociról, mi a f.szért foglalkozol vele?
       Én nem ezzel a csapattal foglalkozok hanem a Fradizmus kiírtásával foglalkozom ! Azzal ahogyaz a geci kubatov és geciszopó társai átalakitják érzelmek és kötödések nélküli csapattá, ahol tilos kötödni fanatikusnak lenni, !
       Nem nem vagyok mazoista és szenveedő alkat, csak nem vagyok olyan igénytelen mint te aaki képes a szart is megenni, és abban pozítivumot találni !
       Én csak vissza akarom azt a Fradit ahol van esélyük saját nevelésű játékosoknak játszani, és nem tudatosan 19- évesen leépítik a korosztályos válogatott játékosainkat, nb2- nb3 szinten tartva esélyt se kapnak arra hog vala a Ferencváros nb-1 es játékosai lehessenek stabilan !

      • Orwell_1984

       Rögeszmés vagy…

      • Sztaking

       fáj az igazság,de a tények makacs dolgok

      • Orwell_1984

       Az, hogy mind a 33 meccsen sz.rul játszottunk, az max. vélemény.

      • Sztaking

       remélem nézted

      • gabesz

       Nézetséget nézve sok ember véleménye, bár az is igaz hogy a nézettség vissza szorítása a kormányzat által segítve mesterséges, hisz nem véletlen kompenzálják , a néző szám kiesését az MLSZ-en keresztül TAO és írányított szponzor pénzekkel !
       Ez egy ilyen ország ahol a miniszterek szeretik a focit, csak meccsre járó nézőket nem .

      • Orwell_1984

       “Nézetséget nézve sok ember véleménye” Az egy elég komoly csúsztatás, hogy a csökkenő nézőszám csak a mutatott játéknak köszönhető… De annak örülök, hogy ezt saját magad is megcáfoltad.

      • gabesz

       Minek köszönhető a Grupama aréna nézőszámának csökkenése ? Mikor még tele voltak az emberek reménnyel, és szkenneltek és 20 ezren mentek a derbire, most 8 ezren voltak ? A Tábornak nem köszönhető , hisz a kinti rendezvények nézői se nőttek ! A benti hangulatot szerintem erősen befolyásolja a foci minősége ! Hisz a drukkerek azt kapták volna , hogy csapat megy hajt kurva jó játszik akkor nem fordulnak el a csapattól , és nem lesz egyre üresebb a stadion ! A TV-és nézettség csökkenése, hogy a tv már csak 6-9 meccset adott a 17 meccsből mi befolyásolja , és azon meccseken se nőtt a néző szám ? Nem az hogy rúgtak egy gólt az ellenfél elvolt egy gólos vereséggel , meg mi is és minden meccsen szinte a 90 percből 20 volt foci, a többi tartalmatlan tingli tangli ? Tudod a nézőket nem lehet átverni hogy 22 pontos bajnoki cím és közben a csapat játéka nem okoz örömet ! 21 ezer volt a nyitás évében a derbin, ebből maradt 8 ezer 2016 őszére ! 16 ezer jegyet tudtak csak eladni az MK döntőre abból csak 9 ezret Fradi oldalon . És az utcán se voltak 10 ezrek ! Szóval igenis azok is tünnek el akik elfogadták a szkennert mert azt hitték tényleg fejlődni fog a klub jobb foci lesz, és becsapotnak érzik magukat, mert belettek sőt bevannak csapva !
       De Kubatov nem is azért van itt hanem hogy leépítse az utánpótlást, kevesebb játékos kevesebb pálya, és az Üllői uti center pálya megszűnése lehetővé tette hogy milliárdos üzletházat építsenek. És ez lesz a népliget sorsa is a Fradi kiköltőzik, az edzés lehetőségek megszűnnek, épül 2-3 sport objektum, amiben csak játszani lehet bérleti díjért úgy mint most Grupiban ! Kubatov a FIDESZ hosszú távú ingatlan mutyiját vezényli le a Fradi csak álca tevékenység, és leszarja ! Nem véletlen hogy egyre kevesebb a Fradi utánpótlás válogatott !

      • gabesz

       Nem cáfoltam meg semmit ! A nézettség vissza szorítása a bajnokság színvonalának a rontása is ! Pont ez az hogy az állam teljesítmények elvárása nélkül ellenőrizetlenül pumpálja a pénzt az nb-1 be ! Amire ügyel az csak az hogy az nb-1es csapatok Fidesz közeli csapatok legyenek. A pénzek bepumpálásával abszólut nem az a célja hogy színvonal emelkedjen, hanem hogy kifizető helyekké pénztárrá tegye sport klubokat !
       Tehát igenis a Fradi meccseire azért nem járnak mert unalmas szar amit Doll nyomat, hisz még a Bosnyák hetedik is előrébb jár mint Doll
       Dollnak meg jó itt, mert nem kell senmmit tenni a seggnyaláson kvűl annyi pénzt meg itt is kap amit eltud inni !

      • gabesz

       ezek amiket felsorolok tények ! Tudod ha jól játszó csapat lett volna Dollé akkor az itt töltött ideje alatt nem folyamatos néző szám csökkenés lenne !
       Akkor tv-ben is még mindig minden Fradi meccset adnának mert ott se zuhant volna a Fradi reklám értéke és nézettsége !
       Ezek nem rögeszmék ezek tények. az hogy Dollt szarrá szopatja az aktulis év 7, helyezett Bosnyák csapat ez tény , miközben a Bosnyák bajnokság nem jobb rangsorolású a magyarnál. , és abban az évben a másik magyar csapat, EL csoportkörért játszott. azért míg Doll volt mind három évben az első kieső magyar a 3 évben kétszer is más magyar csapat csoportkörért játszhatott ! Ezek nem rögeszmék ezek tények ! De a legnagyobb tény hogy a képerbnyők elé is egyre kevesebb ember ül le Fradi meccset nézni, mert a szart igényes ember nem nyeli le , benne pozitivumot keresve !

     • szakertelem

      pedig jól mondja gabesz. fogtuk rendszerint a fejünket, h xarul játszottunk, de legalább nyertünk. általában böde mentette meg a meccseket, aztán, ha nem megy neki, akkor kórusban kezdik őt szidni.

      • Orwell_1984

       69 gólunkból 17-et rúgott Böde, néhányszor biztos ő mentett meg, de talán pont ezért is volt a pályán. 52 gólt még a csapattársaknak is össze kellett kukázni. Kórusban meg senki nem kezdi el szidni Bödét (a stadionban biztos nem), de az idény második felére tényleg látványosan kipukkadt, mondjuk kb. mint mindenki, ez is igaz.. A szar játékról és a túlzott elvárásokról már lentebb kifejtettem a véleményem.

     • Sztaking

      Nem esett át a ló túloldalára,még dicsérte is,a valósághoz képest.

      • Orwell_1984

       Szerinted…

      • Sztaking

       ezek tények

      • Orwell_1984

       Szerinted…

      • Sztaking

       meg a Ferencváros szurkerek szerint.KFC-sek kíméljenek.

      • Orwell_1984

       Nem tudom mire alapozod, hogy KFC-s vagyok… Attól, hogy valakinek más a véleménye nem kell bélyeget ragasztani rá. Ez elég korlátolt gondolkodásmódra utal.

      • Sztaking

       🙂

      • gabesz

       Miért vsan véleményed ? Mert azt még nem olvastam, csak azt hogy mi nem tetszik neked azokban akik Kubatov rendszerét merik kritizálni !
       Bár ez is egy vélemény, viszont ez azért erősen arra utal hogy szimpi neked amit a Kuki csinál és nem szimpi az őt ért kritika 😀
       No mindegy, met nem lényeg a személyed, ahogy az enyém se. A lényeg az hogy Kubatov mióta itt van kevesebb a Fradis terület kevesebb a szakosztály kevesebb a sportoló, és kevesebb a ferencváros által kinevelt utánpótlás válogatott , vagy olimpikon sportoló ! ÉS EZ NEM JÓ !

      • Orwell_1984

       “Mert azt még nem olvastam, csak azt hogy mi nem tetszik neked azokban akik Kubatov rendszerét merik kritizálni ! ” Mert szelektíven olvasol. Csak azt jegyzed meg, ami a te prekoncepciódat erősíti, a többit ignorálod. Az állandó nyavajgás nem tetszik, az, hogy minden sz.r, semmiben nincs (vagy nem volt…) egy árnyalatnyi pozitívum sem, nem pedig az, hogy Kubatov “rendszerét” kritizálod. De azon nekem nincs is mit tovább ragozni, ti annyira mélyrehatóan kielemzitek és annyira lehangoló az egész, hogy már-már apátiába süllyedek néha. Csak az tart még a “téma” mellett, hogy szeretem a Fradit, a focit és egy picit örök reménykedő típus vagyok, meg akarom várni, hogy mi sül ki az egészből… Egy darabig még várok…

      • gabesz

       Mond meg nekem mi az ami jó ott ahol eltöntetik vissza fejlesztik az utánpótlást ? Mi az ami jó Kubatov rendszerében ? Mi jó abban hogy kamu eredményeket mutat fel , és eltűnnek a pénzek érdemi fejlődés nélkül ! Ok 4 milliárdos költségvetés 23 pont előny, és 1 év alatt a Vasas 1/4 pénzből 1 év nb1-es tagság után lehagyja ? De legalábbis egy szinten játsazanak, csak nekik van utánpótlásuk, és saját érzelmú játékosaik ? Mi a jó ebben mond el hallgatlak ! Mi a jó abban Hogy Albert Flórit halála után megalázta , a stadionról a nevét levette a pénzt meg minden különösebb eredmények elérése nélkül felélték ? Mond el ! Ne csak azt mond hogy eleged van abból hogy minden szar, mond el ezekben mi a jó ??? Mi abban a pozitív hogy a Fradinak szánt TAOS pénzek a lakóhelyének a csapatának a fejlődését szolgálják és nem a Fradiét ??? Mond el ???

      • Orwell_1984

       Én tudtam örülni a két kupagyőzelemnek, a 21 pontos előnnyel megnyert bajnokságnak, 30+ meccses veretlenségi sorozatnak, a kevés kapott gólnak, Gera Zoli visszatérésének, Nagy Ádám játékának, Böde Gólkirályságának, hogy tavaly a meccsek 80-90 százalékban ez ellenfelek hozzá sem szagoltak nem csak az eredményhez, de a labdához sem., hogy manapság (vagy inkább tavaly) nem úgy néz ki egy támadás, hogy a félpályáról fölíveljük vagy a szélsőnek, vagy a középcsatárnak, hanem tudtunk 10-15 passzt egymás után megcsinálni. Ez még persze nem jelenti azt, hogy ne lenne igazság abban, amit leírtál, csak arról beszélek, hogy van (volt) minek örülni az elmúlt néhány évben is, a visszásságok ellenére. Hogy miért fontosak ezek? Mert ki tudja meddig tart (ha még tart egyáltalán…)? Mert már 2013-ban is tudtuk ott a Puskásban, a B-középben, hogy ez jó esetben addig fog, amíg “odafönt” úgy gondolják, hogy tartson…

      • Semmiházi2

       Ott a 4-es metro. Átmegyek vele a Fehérvári úttól a Keletiig kényelmesen, gyorsan, melegben. Ez a lényeg, a többi részlet nem számít, spongyát rá!

      • Orwell_1984

       Ezt nem mondtam, nem is sugalltam… A “vita” onnan indult, hogy minden meccsünkön sza.rul játszottunk, mikor bajnoki címet nyertünk. Én pedig azt mondtam, hogy ennyire nem volt sz.r minden, volt minek örülni, voltak pozitívumok. Nem tudom miért állok itt le mindig vitázni, rendszeresen kiforgatjátok a szavaimat…

      • gabesz

       Ki a kurva anyját érdekli az a Gera aki legnagyobb szükség idején ment el ??
       Mit ér 2 kup győzelem és bajnoki cím a veretlenség egy olyan mezőnybeN ahol a Vasas 1 éves nb-es tagság után ott tart ahol mi ? Niincs értéke nincs hitele ! Akkor lett volna h ebben a 3 évben nem a Fradi hozza a legnagyobb szégyent a magyar csapatok közül nemzetközi porondon ! Mit ér a két kupa Győzelem és bajnoki cím abban a bajnokságban,amíről Dollnak az a véleménye hogy az idén nem engedik meg hogy bajnok legyen ? Tehát pont Doll szerint nem a legjobb nyeri hanem akinek megengedik ? Hisz nemzetközi porondon való szereplés pont ezt mutatja hogy a most kiesésért játszó MTK 6 pontot szerzett a Fradi 2 !!! A VIDI 20 ? A DVSC is 6 ? Szóval nyekereghetsz itt látszat eredményekrőll, meg hogy örülni kell egy pénz éhess geci árulónak , de ettől még nincs utánpótlás egyre kevesebb a ferencváros nevelésű válogatott utánpótlás válogatott, nem tettek tegnap a születés napján egy szót se Mészáros Józsefről. és levették Albert nevét a stadionról ! Vagyis ölik pusztitják a Fradit !
       És a Ferencváros utánpótlást Soroksári foci emelésére használja !

      • Orwell_1984

       Hagyjuk, komolyan… Csak nyomod a saját mantrádat, még véletlenül sem érdekel, hogy a másik mit akar mondani…

      • gabesz

       Érdekelne engem a másik mit mond ha nem parasztvakításról beszélne, és nem komolytalan eredményekről, aminek 0 az értéke ! Ha arról beszélnénk hogy a csapat jól játszik lázba hozza a közönséget és 10000 közeli ember jár meccsekre, és vidéken teltházas meccsen várják a Fradit, akkor érdekelne. Mert az vita téma lenne hogy érdemes e dobni az utánpótlást ! De h azt látom hogy milliárdok mennek el tingli tangli focira, ahol az ellenfél alszik a mieink alszanak a lelátón 3 ezer ember amit 7 ezernek írnak a krónikák, és facéznek és az akciós hambit eszik, de a meccs 80% -ban csend van mert semmi nem történik, és ez a szinvonaL az albán foci alatt van nincs miről beszélni ! Ráadásul erre 4 milliárdos költség vetés megy 16 milliárdos állami pénzből elherdált stadionban. És ezt szintet hozza egy 2. éve az nb-1ben játszó saját neverlésű játékosokra építve ! Akkor ezen kár vitázni, miközben a háttér bázis szükül, lehet szép környezetben de egyre kevesebb pályán edz egyre kevesebb Fradista srác egyre alcsonyabb szinten. A Fradi történelmében sose volt az ami most van, hogy nincs a csapatban egyetlen egy Fradi nevelés 25 év alatti, aki rendszeresen képes játszani ! Ide hoznak egy németet, ő kirugdós mindenkit, csökken az utánpótlás válogatotztak száma, de a vezetőség ezért hálás neki mert segít szét baszni az utánpótlást, és Soroksár csapatát erősíteni Fradi érzelműekkel, ide k meg idegeneket keresni, szerződés hosszabitást kap. Akkor nincs értelme itt az értéket nem képviselő győzelmekről beszélni, ami semmi más mint paraszt vakitás, miközben FIDESZközeli emberek milliárdokat raknak zsebre, és az Scheer Sándor is aki alelnőke volt a minket jogtalanul kizáró MLSZ-nek ! Addig nincs értelme vitázni és azut vezérigazgatót éltetni, aKI MEGÍRATTA bERKI KOMMUNIKÁCIÓIT , ÁÉS ABBÓL ÉLT ! Bocs a nag betűkért véletlen .

      • Orwell_1984

       Ahhoz képest, hogy nem érdekel, már megint, 120-adjára leírod ugyanazt válaszként, ami nagy részével én igazából soha nem vitatkoztam… Tényleg hagyjuk…

      • gabesz

       Mert amivel válaszolok az jelen és a jövő . Amiről Te írsz az a múlt ! Azt nem tovább építették hanem csak volt mára elmúlt nincs !