Jól kezdtük ezt a meccset, de sikerült elrontanom a csapatnak ezt a teljesítményemmel.

Nemcsak elcsúsztam, már a labdaátvétel sem volt jó, onnantól csak próbáltam javítani a hibámat, de nem sikerült” – mondta az RB Leipzig kapusa, aki úgy kapta az első gólt, hogy egy hazaadás után átvette a labdát, majd elesett, így Granit Xhaka az üres kapuba passzolhatott.
Gulácsi úgy vélte, ő nem az a hálóőr, aki sokat hibázik, de a szombati meccsen nagyon összejöttek a dolgok, ezért elnézést kért a társaitól és a szurkolóktól is.

Gulácsi Péter nem tartja magát gyakran hibázó kapusnak

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Az első gól alapjaiban határozta meg a mérkőzést, addig talán, ha egy lehetőségük volt a svájciaknak. Onnantól nyíltabban kellett játszanunk, így több területe maradt az ellenfélnek, ezt pedig kihasználta” – vállalta a felelősséget hibájáért a német bajnoki ezüstérmes lipcseiek játékosa.
A magyar kapus példaértékűnek nevezte, hogy a szurkolók a gyengébb eredmények ellenére is kitartanak a válogatott mellett,így szerinte az a minimum, hogy mindenki kitisztítsa a fejét, majdkedden a feröeriek ellen győzelemmel biztosítsák be a harmadik helyet.Ahogy fogalmazott, ezzel tartoznak a drukkereknek.

Bernd Storck szerint az újonc Ugrai bizonyított

Fotó: Polyák Attila – Origo

Bernd Storck szövetségi kapitány azzal indokolta az újonc Ugrai Roland kezdőcsapatba nevezését, hogy gyors és labdabiztos játékos. Szerinte ezt bizonyította is, de 90 percre nem volt meg a kondíciója, bár mást is lecserélhetett volna hasonló okból, végül ő a hajrában eredményes tudott lenni. Hozzátette, a svájciak rendkívül gyorsan játszottak, és sokat kellett futniuk a játékosoknak, ezért is fáradtak el többen.
A német szakvezető azt tartotta a mérkőzés pozitívumának, hogy csapata két gólt szerzett, ebből az egyiket akcióból. Továbbá kijelentette, hogy csapata győzelemre játszik majd kedden a feröeriek elleni találkozón.

A tízpontos magyarok az utolsó, keddi fordulóban Feröer-szigetek csapatát fogadják a Groupama Arénában, ahol egy pont is elég számukra a harmadik hely megtartásához. Mivel előrébb nem tud lépni a nemzeti együttes, így – ahogy 1986 óta mindig – biztosan lemarad a vb-ről.