Jár a keksz

Annyira nyár van, meg annyira leszarjuk a sok variálás után (ti. idén a szokottnál korábban kezdték, nem igazán volt egyértelmű dátum, mikor érdemes lett volna megnézni, mi a szitu..), hogy el is felejtettük megnézni a bérletesek számát. Bezzeg a székház kedvenc álfüggetlen, álszurkolói oldala hiánypótló írással jelentkezett. Biztos nem a vollyművek iránymutatása alapján, hangzatos – persze hazug címmel – közreadta: nincs baj, minden ok, sose volt jobb, most se lesz lehet továbbhaladni:

“A holtszezonban sokszor téma volt, hogy mi fog történni, most megvizsgáltuk. (Hát ha ti megvizsgáltátok vazzeg, akkor az tuti úgy van.. a szerk..)

Az online jegyértékesítő rendszerben már nem foglalják a korábbi bérletes helyeket, valamint vannak már előre felvitt bajnoki mérkőzések, ezek és a korábbi évek tapasztalatai alapján már egy nagyon jó közelítést lehet adni az elkelt bérletek számára. A Haladás és a Vasas elleni meccsek alapján 4000 körüli (+/- 50) lehet a szezonbelépővel rendelkező fradisták száma a már futó szezonban, pár százalékos a csökkenés az előző évadhoz képest. Az adatban, ahogy az elmúlt évek statisztikáiban, a VIP bérletek nem szerepelnek és még ma is tart az értékesítés.

Emlékeztetőül az elmúlt évek bérleteladásai:

2013: 3612 (Puskás Stadion)
2014: 4995
2015: 3664
2016: ~4250”

Eddig a zseniális ezúttal nem átvett cikk, a székház boldog, örül, delejes örömében utalja a következő havi apanázst. Bravó srácok! Bravó Peti! Leszel te még propagandavideóban! Megint. Ne zavarjon senkit, hogy nem haladunk semerre, nektek jó, az a lényeg.. hol a 15 ezres átlagnézőszám balfaszok? Hol van a Tábor? Hol a Fradi?

 • Liberális 2.0

  A “független” hájfejű Huber…..

 • S = k × log × W

  Érdekes. Először is a 2016-os adat hogyan lehet körülbelüli egy végletekig pontos rendszerben? Ha az ismeretlen számú VIP-es berletek miatt, akkor a korábbi szezonok esetében is indokolt a “~”-jel.
  Másodszor a nézőszámok ennek ellenére valahogy mégis esnek: https://uploads.disquscdn.com/images/3a1c640ed77b8126e6d0c5004186749d3a1ac981d09d60351cb9704eea0b4465.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/19c2e4b3067a9a5c3f775598cd0e899ea26f13f1ab7d60afd2859e1de0496d15.jpg

  Az idei eddigi hazai: 5.974

  • DecensFilozófiadocens

   Én saját statisztikákat vezetek az idei szezonban a valós látogatottság alapján. Nálam az átlag eddig négyezer alatt van.

   Sok helyen írták már, hogy az 5.974 nagy kamu…

   • S = k × log × W

    Persze, hogy kamu, csupán a “hivatalos” adatokra hagyatkoztam, ami a felhazudott számokkal is csökkenő tendenciát mutat.

 • Buják

  Aztán a 4000-ből tessék szépen elkezdeni levonni a tiszteletjegyeket.
  Penny: 100 T-sys: 100 Főgáz: 100 Groupama: 100 stb. stb.
  Csak mert ezek is mind, mind foglaltak minden meccsre, mivel konkrét helyekre szólnak.

  • Zarathustra

   Nagyjából ennyi.

   • csibészke

    Kibaszott mélyen vagyunk.
    Kérdés hogy létezik-e még a visszafelé?
    Elveszni látszik 100 év.

    • Semmiházi2

     Én hiszek benne, hogy max. egy év alatt egy rossz emlék tudna lenni mindez. Én sem látom az alagút végét, de ha arra gondolok, hogy 22.000 Testvér megdörren újra a lilák ellen, mindig hitet ad. Jönne már…

     • greenperegrine

      Csak 2022-ig kell rá várni…

     • Semmiházi2

      Lehet… 🙁

     • csibészke

      Sajnos én nagyon borulátó vagyok.
      Otthonunkat elvesztettük.
      Szurkolótábor szétzüllesztve.
      Kamu szponzorok.

      Ha itt a Fidesz és kubi bukik akkor mi megyünk a Siketek pályára kb és a BLASZ 4-be.

      Nagyon sok olyan NB2-ben meccsrejáró cimborám volt, aki ott tart, hogy már egy Fradis hirt sem olvas el, nem hogy meccsre járjon újra.

      Mi lesz itt a kubatov utáni időkben?

      Most is gyakorlatilag teljes a csőd, csak a felszinen tart az állampárt, de még igy is ott tartunk, hogy Robie W, vagy a Vidi EL szereplése elöbbrevaló a Grupiban mint a Fradi.

      Úgy repülünk onnan, ahogy az a nagy könyvben meg van irva.

      Majd tüntethetünk 100-an pont leszarja mindenki.

     • Semmiházi2

      A 12 mennyeis csapatból 3-4 csapat aki nem fideszfüggő. Ha mi bukunk, mindenki bukik. A grupiból nem repülnénk, mert nem lenne más aki bérelné. A napi rendezvényeket nem vinné oda a kutya sem, koncertre meg elég alkalmatlan, mint maga a luss.
      Az egy év pont arra kéne, hogy akik most még híreket sem olvasnak, újra tűzbe jöjjenek. Egyre többen lennénk, mint a Puskásban az utolsó évben. A Fradizmus nem halhat ki senkiben végleg, hidd el.
      De itt csak tippelni lehet, majd meglátjuk hogyan zárul ez a rémálom.

     • csibészke

      Azt felejted el, hogy a másik 9-10 csapat a fentmaradás érdekében tud értékesiteni telket, marketing jogot.
      Nekünk ez nincsen meg.
      Minden csapatnak van valamilyen tartaléka.
      Nekünk nincs már semmink.

      Egyetlen dolog tart minket, ez a kubimutyi, de még ez sem lenne baj, ha tényleg 15k meccseken pokoli hangulatban nyereségesen működnénk. (Tao-t, Főgázt nem számolva is nyereségesen)

      Meggyöződésem, hogy a széthullás utján járunk.
      Mi leszünk a XXI sz.-i BTC.

     • Semmiházi2

      Az biztos, hogy ha holnap piaci alapokon kéne működnünk, a tíz évvel ezelőttinél is nehezebb helyzetben lennénk… A stadionban még jópár évtizedre megvan a jogunk játszani. A luss évekig adja még a zsetont, meg néhány szponzor is( ezek 99% pattannak, ha nem lesznek odavezényelve). Jönne piaci alapokon más, ha kint lenne 12-15k ember meccsenként. Legfeljebb majd üres lesz a vip…
      A többi meg mit értékesítene? Felcsút a gerendákat? Mezőkövesd stranddá alakítja a stadiont, és eladja? Balmazújváros milliárdokért marketingjogokat értékesít? Ugyan. Itt vagy mindenki bukta, vagy mindenki túlél.
      De a széthullás felé tartunk, egyetértünk. Csak szerintem ez nálunk nem mehet végbe, annál több a Fradi. Még…

     • csibészke

      Hát legyen neked igazad és ússzuk meg ép bőrrel a kubatovi ámokfutást.

      Maradjon meg a Fradi!

      Ebben kortól, nemtől, származástól függetlenül minden tiszta szívű Fradista egyet kell, hogy értsen.

      Én mindíg a legrosszabbra készülök, hogy pozitívan csalódjak.
      Valószínüleg azért is vagyok ennyire borúlátó.

     • Semmiházi2

      Én sem rózsaszínben látom a jövőt, és én is mindig a legrosszabra készülök. Lehet, hogy még évekig eltart ez a rémálom… De ha vége lesz, akkor rajtunk múlik meddig tart a lábadozás.

     • kissdani06

      Én annyira nem félek ettől, ugyanis a teljes nb1 és nb2-es mezőny velünk bukik.
      Akkor talán tényleg teljes lesz a megújulás, amatőr bajnokság, reális fizetésű játékosok, ne adj isten saját nevelésű játékosok, normális ár/érték arányú belépőjegyek (max 2000 forint).

     • gabesz

      sose volt csőd ! Mindig mesterségesen gyártott csőd volt , és érdekes mód sehol sincs most csőd csak ahova gyártabi akarnak mint Debrecen, Diósgyőr nem állami csapat még sincs csőd sőt Hemi jóban velük de Ő se állami csapat még sincs csőd ! Ha Viktor bukna , és Kubi akkor BLASZ 4 ? Ez demagóg duma , a Fradinál jobb pénz mosoda sose lesz , és sose volt ! McCabe után meg nem is volt csőd csak azt mondták azt hazudták hogy nem tudnak fizetni meg mindenhol adósság , Azután Júniusban benyögték 600 milla a hiány ! Vagyis Januárban átvették Júniusig nem fízettek Kubiék, hogy fél év alatt 1.3 milliárdos éves költségvetésnél 600 milla hiáy legyen !
      Vagyis Kubi megmentete a Fradit Kubi adósságaitól ?
      Ha nem lesz Fidesz talán olyan valakik jönnek akik Feltárják már a BL pnzekkel mi történt Még Kubi nagybátyja vagy Orosz Pali édesapja idején mikor Ők voltak elnökségi tagok, fény derül kiknek lett volna érdekük ha szélhámos cég jön és megy. hogy Torgyán miért titkosította a BL költségvetést és Ő milyen pénzeket mosott , majd Várszegi kinek kiknek az érdekeiért jött és ment , és mi az össze függés Dámossy a mai vezetés ls a LUSSBA BEEJTŐZÖTT VETEŐK KÖZT ! hOGY LEHET AZ HOGY AZ AZ MLSZ ALELNÖK AKI NB2 üldőzéskor volt alelnök miért Ő építette a Grpamát és miért maradt ma is ügyvezető Garancsi miért nem tette ki ?
      Tudod értem hogí nyalsz Viktornak és Kubinak hogy még ők a legjobbak , de ők úgyan azok érzésem szerint akik már a BL pénzeket elvitték ! Kubi család már akkor ott volt ! Ők azok a kettesbn akik fenyegették a Varga Zoli mellett szimpatizálókat !

     • DecensFilozófiadocens

      Nem egy-két év alatt került gödörbe a klub, sajnos nem egy-két év kellene a kilábaláshoz sem.

      Már persze ehhez kellene egy olyan vezetés, amelyik képes lenne kivezetni a klubot a mélységből, de amíg ez nincs, addig napról-napra rosszabb lesz csak a helyzet. Senki nem fogja fel, hogy ha nem lesz hamar változás, könnyen úgy is végezhetjük, mint az MTK.

     • Semmiházi2

      Igen, ez is könnyen elképzelhető. Én optimista vagyok a q-éra utáni időszakkal kapcsolatban, de nem vagyok naív. Tudom, hogy bármi lehet, de azt gondolom: van annyira erős a Fradizmus, hogy túléljük és csak hegek maradnak.

 • Buják

  A képen egyébként mi történik?
  A nyomozó lefetyeli a gyurmalevet?

  • Scenkhyalfi

   Ez a jótét lélek tényleg rendőr?

   • Liberális 2.0

    Nem. Csak a nickneve sherlock.

   • Semmiházi2

    Dehogy. Többek között politikai kommunikációt oktat(ott)… Szerinted?

    • Scenkhyalfi

     Már tudom, csak a nomen est omen miatt (meg, mert állandóan lenyomozózzák) voltam bátor érdeklődni.

 • szakertelem

  Kubatov-listáról annyi bérletest rendelnek, amennyit akarnak. Úgy látszik a 4kiló az idei feladat. Van még pár ezer valódi bérletes, ott vannak a szponzorok, a maradékot pedig önként megrendelik a párt kitartottak. Nem lenne gond a 10ezerrel sem, csak fura lenne utána a valóság. Ez a 4k éppen jól kidumálható.

  • Buják

   Egyetértek.
   Nekem nincs bajom azzal sem, hogy rengeteg tiszteletjegy van, vagy olyan amit kisorsolnak, ajándékba adnak. Sőt, ezeknek a jegyeknek meg van az a háttere, hogy fizetnek értük, vagy valami más kompenzációval jár jól a Fradi.
   A bajom nekem azzal van, hogy ezekkel együtt próbáljuk felpumpálni a bérletes számot.
   Szerintem nem lenne okunk szégyenkezni akkor sem, ha 1500 bérletes lenne csupán. Melyik másik magyar csapat tudja akár ennek a töredékét felmutatni.

 • Semmiházi2

  Madarat tolláról, embert barátjáról.

 • Bonaventura

  Kiscsapat vagytok ebben a lóhugy magyar mb1-ben,nem kell sírni.

  • greenperegrine

   Te meg örüljél hogy ilyen jók vagytok és szívjál egy KisKokót!:D

   • Bonaventura

    miért szagolásszam kovács istvánt?

    • Semmiházi2

     Utoljára próbáld ki, mielött elásnak a sírásók. 😀

  • Dolce

   takarodj már innen

   • Bonaventura

    qbi horda, ne a vidi nemzetközi meccsén égessétek az országot,hanem menjetek el debrecenbe és kövesdre a semleges szektorba.. férgek

    • Semmiházi2

     Na, remélem reggelre kibasznak innen (is).

     • Bonaventura

      Jah semmivel sem vagytok külömbek,mint az ulloi 😀

     • Semmiházi2

      Dehogynem. Itt láthatóan kapsz türelmi időt, hogy bizonyíthasd: tudsz emberi módon kommunikálni. Kapsz esélyt. Bár láthatóan nem megy, nem is azért jöttél, hogy érveket ütköztess vagy csak egyszerűen beszélgess. Trollnak is ócska vagy. Simán egy torz lelkű, komplexusos senki vagy. Gondolom a saját társaid sem beszélgetnek már veled a saját fórumotokon( ha van egyátalán), azért jöttél ide.

  • Scenkhyalfi

   Örvendetes, hogy van véleményed és ki is nyilvánítod, de ki nem xarja le.

 • kissdani06

  A Fradi sírásói, miután eltakarodnak kubatovék, majd köpködnek utánuk, mint ahogy tették pl. az angolokkal is, addig meg nyalták a seggüket.
  Szégyen gyalázat amit művelnek.

 • Wegry

  a pályán kóválygunk, mint fing a gatyában, a Fradi meg csak másodlagos az elméletileg Fradi stadionban valami nyüves buzi koncertje mögött.

  de minden a legnagyobb rendben, hisz van új sör, lesz új busz és a bérletesek száma is alig csökkent. aki mást állít az egy rohadt bűnöző/szabotőr/komcsi/jobbikos/sorosbérenc/migráncs/libsi.

 • Király Zsolt Vagyizs

  Annyira átltszó amit művelnek….

 • greenperegrine

  Remélem max csak abonettet kap, mert már így is túlsúlyos szegény…

 • Gróf Úr

  Jééé, a hájfejű zsírdisznó Picasso és a kopasz buzeráns…szép pár lennének a magnum szaunában…

 • önkritikus

  Ez csak egy szokásos propaganda kamu megint. Egymást hűlyítik megint okoskáék.
  Hiteles, hogy így tippelgetnek a bérleteseikről, holott kommunikációs zsenik tömkelege hemzseg a klubnál. Profik. Bár biztos helytálló a szám, az én környezetemben senki nem újította meg a bérletét, de nyílván a sikeres tavalyi év, a sziporkázó játék, na és persze az európai menetelés miatt hosszú sorok kígyóztak a pénztárak elött.. Vagy nem.
  Üzenem a főokoskának odaát hogy korrekt a kitiltása, így kell bánni minden kritikus hanggal aki másképp látja az ő kis alternatív valóságát. Bátor, egyenes jellemre vall, legyen büszke rá, tényleg jár a keksz. (Mondjuk akinek az az érve a hétvégi szánalmas teljesítményre hogy aznap buszoztak le a srácok azzal lehet hogy tényleg felesleges foglalkozni.)
  Sokan vannak odaát még akik próbálnak széllel szemben pisilni, de többnyire ők is azt kapják meg hogy ők nem is Fradisták.
  A Fradizmus ma ki lett sajátítva a kitudja honnan jött “gerincsérült” csinovnyikokkal, akik terjesztik a székház propagandáját és még büszkék is erre.
  Egy dolog azonban biztos: Semmi sem tart örökké!

  • Ted Olson

   Szomorú ami történik. Egyértelmű, hogy ‘célirányos véleménytisztogatás’ folyik. Szépen lassan fogynak az ‘ellenvélemények’ és a kritikus hangok.

  • Semmiházi2

   “Nem eshet örökké.”

 • andris89

  ilyen című cikkek pont az origón és testvéroldalain szoktak lejönni akkor, ha valami nagy szart kell elkendőzni.
  ha eddig esetleg valakinek kétsége lett volna felőle, hogy az üllői hova tartozik.
  szép volt, peti, gratulálok, valamiért biztosan megéri ez a feltétlen seggnyalás.