Hülye angolok, angol hülyék.

Többször is foglalkoztunk már azzal, hol is fogják rendezni a soron következő derbit. Mivel úgy gondoltuk egy Újpest szurkoló jobban otthon van a kérdésben lila ismerőseinket kértük meg, hogy összefoglalják nekünk, hol is tartunk most ebben a kérdésben.
Egy egész összeszedett kiáltvány lett belőle.

Azt hiszem tökéletesen tájékoztatva lettünk! Ez után már csak akkor térünk vissza a témára, ha érdemi változás következik be. Olvassátok:

Furcsa álmom volt az éjjel, melyben arról adott hírt a BBC, hogy Norwich-ban rendezik tavasszal az Arsenal-Tottenham észak-londoni derbit. Az egyszeri futballszurkoló számára minden bizonnyal érthetetlen történés oka, hogy a statikailag kétségbeejtő állapotban lévő Emirates stadion felújítása késett. Még érdekesebb megvilágításba kerülnek fentiek, ha tudjuk, hogy a ráncfelvarrás többek között büféket, mellékhelyiségeket, páholyokat, szektorcserét érintett, valamint a hazai hívek számára kiadott helyek csökkennek, a vendégeké nőnek. Bizonyára nem tölti el örömmel Nick Hornby-t és az ágyúsok több szurkolóját, hogy több Tottenham, Chelsea, ManU stb. szurkoló lehet jelen ellenük a saját stadionjukban, ellenben a hazai tábor férőhelyeinek száma csökken. Már ha valaha megnyílik a stadiont. Az átadás ugyanis késik. Sokat. Sőt, elképzelhető, hogy a West Ham-nek lesz átmenetileg hazai pálya az Emirates! A hírek szerint ennek oka nem a Brexit, hanem a Highbury Athletic Club, az állami intézményként működő National Centre of Sports és az Arsenal FC (valamint annak belga-kongói tulajdonosa) közti zavaros tulajdonosi, bérlői, fenntartói, működtetői (v)iszony. Álmomban valami nem volt rendben az albioni futballban, hiszen a Premier League-ben különböző okok miatt az Arsenal Norwich-ban, a Newcastle Sunderland-ben, a West Ham a Stamford Bridge-en, a Birmingham FC a West Brom-nál, a Liverpool a Chester vadonatúj, modern ékszerdobozában, a George Best nevét arénában játszotta mérkőzéseit. A vörösök esetében külön pikantériát adott az ügynek, hogy Lordok Háza által hallgatólagosan támogatott fondorlatok okán a chesteri törpeklub használja MU legendájának nevét és húz abból hasznot, holott a bohém zseni legfeljebb egy görbe este erejéig járhatott Chesterben.

Hülye angolok, angol hülyék…

Miután magamhoz tértem a hagymázas álomból, eszembe jutott mi a helyzet Budapest északi kerületében a 20-szoros bajnok, 8-szoros kupagyőztes, egykor BEK elődöntőt vívó, zsinórban hét bajnokságot nyerő Újpestnél. Illetve a labdarúgó Kft-nél, mert az UTE-tól az független ugyebár. Csak a színek és a szurkolók ugyanazok. Szerény véleményem szerint ezek legfontosabb tényezői egy klubnak a címerrel kiegészülve. Nos épp ezeket nézik levegőnek jelenleg. Hogy kik? Talán mindenki, akinek van némi beleszólása abba, hogy az Újpest május óta nem játszhatja a legendás Szusza Ferencről elnevezett stadionjában a hazai mérkőzéseit.

A szeptemberre tervezett átadás csúszik és csúszik, a kiballagó szurkolók minimális munkavégzésről, értelmetlen látszatépítkezésről, szédelgő munkásokról számoltak be, felelős természetesen nem volt.

Először az Újpest FC által felkért projektellenőr tárt fel 63 hibát a Mester Kft. kivitelező által végzett munkával kapcsolatban. Erre nem fenti cég, hanem az UTE (!) reagált, amely a stadion melletti két edzőpályának és a cselgáncscsarnoknak vagyonkezelője. Közleményük szerint a klub valótlanságokat állított, a szurkolókat hergeli, a projekttervet elfogadták az építkezés kezdete előtt, illetve információkat is kaptak folyamatosan.
Roderick Duchatelet belga tulajdonos szerint gyenge minőségű volt a rekonstrukció, és emellett azt kifogásolja, hogy ők írásban arról sem kaptak erről értesítést, ahogy a kiköltözésről sem kaptak pontos, írásos értesítést.

Az NSK emlékeztetett arra, hogy a létesítmény rekonstrukciójára nettó 800 millió forint áll az építtető rendelkezésére, melyből az első ütemben a stadion pályavilágításának fejlesztése, korszerűsítése készült el még 2015. augusztusban. A második ütemben a létesítmény szurkolókiszolgáló egységeinek, egyes lelátórészeinek felújítását, az eddig csak szerkezetkész Megyeri út felőli fejépület II. emeletén a sportklubok számára irodahelyiségek létrehozását, új – stadionon belüli – közlekedési útvonalak kialakítását tartalmazó kivitelezési munkái zajlanak. A végleges kivitelezési határidő 2016. november 22., ezt követi a műszaki átadás-átvételi folyamat, a használatbavételi eljárás lefolytatása.

Az NSK szerint a hibalista nem volt értelmezhető, műszaki ellenőrök folyamatosan nyomon követték a beruházás megvalósítását, a jogszabályi megfelelőséget.

Később Őze István, az UTE elnöke kijelentette, hogy a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságon múlik, mikor játszhatja a csapat hazai mérkőzéseit ismét a Szusza Ferenc Stadionban, a használatbavételi engedély kiadása folyamatban van.

A futballcsapatot működtető kft-nek meg kell állapodnia a létesítmény jelenlegi vagyonkezelőjével és üzemeltetőjével, a Nemzeti Sportközpontokkal, továbbá az MLSZ-nek jóvá kell hagynia a stadiont élvonalbeli mérkőzések megrendezésére az UTE nem rendelkezik az üzemeltetési jogokkal, aláírási joga nincs a Szusza Ferenc Stadion vonatkozásában.

A klubelnök elmondta, a rekonstrukció munkálatai valóban elhúzódtak, mivel a bontás során olyan elemek kerültek elő, amelyekkel nem számoltak, emiatt újra kellett tervezni a munkákat, és szerződést is kellett módosítani.

A szurkoló vakarja a fejét, dühös, lemondó, frusztrált lesz. Normális esetben minden érintett mindent megtenne, hogy a lilák otthonukban focizhassanak végre még megmaradt szurkolóik előtt. Nos, ez a jelek szerint senkit nem érdekel, illetve montázsokon még mindig jól mutatnak a pirózó, sálazó szurkolók. Csak aztán nehogy meccs után valakit elvigyen a rendőrség, mert 27 másodpercig sál volt az arca előtt! Mert a szurkoló nálunk csak probléma okozója!

Mit akar Roderick Úr? Pénzt, ingatlant, mosodát? Roland papa is sorban bukja a jelentősebb klubjait, Ön épp az egyik legpatinásabb magyar klub haláltusájához asszisztál. Ekkora pénz van Önnek ebben? Zavaros magyarázatai, egykori krokodilkönnyei, ígéretei, ködös üzelmei nem éppen meggyőzőek. Persze, ha ő nem lenne…- mondják még mindig egyes lila szurkolók. Azért ne felejtsük, hogy bizony tett Duchatelet Úr olyan kijelentést, amely szerint csak a kétségkívül csinos ügyvezető-asszony hatására maradt az országban. Ez aztán a meggyőző érv! Így kell egy futballklubot irányítani, Európához felzárkóztatni!

Őze Úr, az UTE elnöke! Ön inkább ahhoz asszisztál, hogy a Vasas lehessen pályaválasztó a Szuszában, az Újpest pedig továbbra is a Hírös Városban legyen kénytelen száműzetésben tengődni! Halló, nem egy hajóban evezünk!? A meghívott szurkolóknak könnyű előadni, hogy Önök bizony szándéknyilatkozatot módosítottak, semmiért nem felelősek, a labda a labdarúgó kft-nél pattog! Azaz pattogna, mert bizony lyukas.

Polgármester Úr! Biztosan ez a jó út? A megszűnéshez asszisztálni? Nem lesz licensz, aztán majd alulról egy új klub indul? Mert így Ön jobban fekszik odafent? A szurkolók meg mit gondoljanak, melyik az ő klubjuk? 132 év után ez a jövő?

Nemzeti Sportközpontok, magyar politikusok! Ez a követendő példa? Márquez Macondója ehhez képest egy kiismerhető és következetesen működő városka volt, mert ez bizony itt nálunk a legbrutálisabb, elmebajos banánköztársaságokra emlékeztet… Kivéreztetni, megszüntetni, valakinek odadobni az Újpestet?

Csányi Úr! Önt, mint kiemelkedően sikeres üzletembert a magyar futballközeg palira veszi? Kihasználja, hülyét csinál Önből? Ezt Ön hagyja? A katartikus EB szereplés után mindenhol csökken a nézőszám? Ezért nincs felelős? Nem volt stratégia? Nem kellene a rendteremtésben segédkezni? Nem a FEB értelmetlen büntetéseire, hanem a lényegi problémákra fókuszálva? Illene néhány hiteles személyt találni, aki érti a dolgát és szenvedélye a futball! Nem sok ilyet látunk ugyanis! Ne a „haveri kutyák” irányítsák a futballt végre, hanem SZAKEMBEREK! Nem kell messzire menni a jó példáért Herr Storck személyében.

Szurkolótársaim! Hová tűnt a vér az ereinkből? Obszcénabbat is írhatnék. Egykor uraltuk az országot a lelátón. Semmi nagyszabású szurkolói tiltakozás? Nem is olyan régen edzőket buktattunk a székháznál egy hazai meccs után. Tudom sok dolog megváltozott, családlátogatások, állandó zaklatások, stb. Azért valamit csak kellene tenni a sok hasznos információt nem szolgáltató tárgyalások mellett! Ha minden kötél szakad kinek fogunk szurkolni? Egy új, ki tudja ki által irányított klubnak, egy megszűnő kft-nek, vagy lesz nálunk is Real Manchester példájára igazi Újpest a BLASZ-ban?

Jelenleg ott tartunk, hogy a használatbavételi engedély kiadása után a Vasassal lesz megegyezés, az Újpest pedig továbbra is Kecskeméten játszik. Március 4-én a Ferencváros ellen is.
Budapesti derbit.
Kecskeméten.
2017-ben Magyarországon, egy ráncfelvarrásnak számító rekonstrukció után.

MINDEKINEK ÉBRESZTŐ? TÉNYLEG KI KELL VÉREZTETNI A KLUBOT?! EZ A MEGOLDÁS?

Megint álmodom?

Hülye angolok, angol hülyék…