Hiba a mátrixban – Pintér megkapja a magáét

Szóhoz sem nagyon jutunk miket nem merészel írni a pestisrácok. Ha ezt Viktor elolvassa, te jóég!

A pestrisracok cikke:

Van humora Pintér Attilának – írhatnánk, de személyiségét ismerve nem erről van szó. Az általa vezetett Felcsút csapata továbbra is nyeretlen a bajnokságban, mindössze egy pontot szerzett, legutóbb a bajnok Budapest Honvédtól szenvedett vereséget. Pintér szerint igazságtalan az élet: több idegenlégióst szeretne szerepeltetni az Akadémia együttesében, és természetesen a szokásos bírózás sem maradt el. Pintér szerint nincs könnyű dolga, mert még nincs kész a csapata: valószínűleg azért, mert a kérésére 12 új játékost igazolt az Akadémia a nyáron.

Pintér Attila még a magyar edzők közül is kiemelkedik, egyrészt múltbéli eredményeivel – hiszen azok hazai szinten nem rosszak –, másrészt nyilatkozataival. Minden futballkedvelő tudja, hogy a magyar válogatottól egy elrontott tétmeccs után kirúgott Pintér tavaly télen elhagyta az általa az elsőosztály élmezőnyébe vezetett Mezőkövesdet a másodosztályú Felcsút kedvéért. Nyilatkozatát már akkor sokan megmosolyogták, hiszen azt mondta: Puskás Ferenc szelleme, szellemisége vezette a klubhoz.

A nyilvánvaló kérdést (hogy akkor miért nem a Budapest Honvéd vagy a Real Madrid, esetleg a Panathinaikósz csapatát választotta?) senki sem tette fel, anyagilag egészen biztosan jól járt – hétmilliós havi fizetésről suttognak, reméljük, csak vicc –, és fel is vezette a toronymagas esélyes csapatot az első osztályba.

Pintér klubja a nyáron ismét nagybevásárlást tartott, tizenkét játékost igazoltak, magyar szinten kiemelkedő légiósokat és több már-már válogatott szintű futballistát. A költekezés ellenére a Felcsút beragadt a rajtnál, bár nyilvánvalóan nehéz a sorsolása, a dobogóra tippelt csapatnál a négy meccsen megszerzett egy pont váratlanul gyenge teljesítmény.

Szombaton a magyar bajnok Honvéd csapatától kaptak ki, amely mindig presztízsmérkőzést vív Felcsúton, leginkább Puskás Ferenc öröksége miatt. Nem titok, az is megtörtént, hogy a vidéki klub alkalmazottai levetették a kispesti és magyar legenda nevét tartalmazó drapériát a Honvéd-szurkolóival, mondván, erre másnak nincs joga. (Puskás legendája tehát nem mindannyiunké?) A klubvezetői szóváltásokat és pereskedést, perlekedést ismerve nem meglepő, hogy szombaton is hazai pályán játszott a Honvéd, a nagyjából ötszáz Kispest szurkoló mellett a felcsúti drukkerek hangját hallani sem lehetett.

Ezt még a Felcsút frissen igazolt játékosa, Poór Patrik is kiemelte, aki a Kispest legendás szurkolótáboráról beszélt.

Nem Pintér Attiláról, a magyarázkodások és a tolódásos védekezés nagymesteréről lenne szó – akinek érzése szerint nyilván kijárna egy minimum Sevilla-szintű csapat kispadja –, ha nem mást okolt volna a vereségért.

„Nem róhatok fel semmit a csapatomnak, megítélésem szerint sokkal jobban futballoztunk, mint a Honvéd– olvashatjuk a Nemzeti Sport hétfői cikkében az értékelést. – Egyedül a gól hiányzott, márpedig ezt a játékot gólra játsszák. Javaslom mindenkinek, nézze meg, mi történt a huszonnyolcadik perc környékén: Diallót hátulról akasztotta Bobál Dávid. Ez sárga lapot érdemelt volna – neki már másodszor. Azt gondolom, aki szabálytalankodik, azt meg kell büntetni, akkor is, ha van már egy sárgája. Hatvanöt percet emberelőnyben focizhattunk volna, és azért a Honvéd ellen nagyon nem mindegy, hogy ezt a lehetőséget elvették tőlünk.”

De nem csak ez fáj a jövendő mesteredzőnek: „Azt viszont igazságtalannak érzem, hogy amíg nekünk csak három idegenlégiósunk lehetett a pályán, kupainduló ellenfeleinknek öt.

Ezt nem tartom fairnek.

Nem esünk kétségbe, amíg másoknak kész csapatuk volt, nekünk tovább kell építkeznünk, ugyanezzel az akarattal, ugyanezzel az agresszivitással, és előbb-utóbb jönnek majd az eredmények is.”

Szóval Pintért nagyon bántja, hogy az egész első osztály egyik leginkább támogatott klubjának vezetőedzőjeként, ahová 12 új játékost igazolhatott, nem szerepeltethet öt idegenlégióst egyszerre egy amúgy Akadémiának nevezett csapatban. Ismétlem: Akadémiának.


Nahát mi csak pislogunk. Micsoda méltetlan szavak ezek a Miniszterelnök Úr akadémiájáról és edzőjéről.

Tovább is van picit itt.