Hétvégi dupla bukta

Az elsővel számoltunk, így az talán kevésbé fájdalmas, a második viszont nem esett jól, még az is lehet valakinek a torkán akad az az egy gombóc, amivel veszítettünk. Haladjunk sorban. Nem lesz rövid..

Pénteken este Szkopjéban léptek pályára lányaink, megkezdődött az idei Bajnokok Ligája szezonjának első csoportköre, aki nem tudná: a tavalyi címvédő Vardar, az egykor szebb napokat látott Larvik és a lassan előrelépegető Thüringer HC van a csoportunkban. Tavaly megleptük a Vardart, egy dupla bajnoki bukó – Győr és Érd – után hasonló előjelekkel mentünk neki a meccsnek, akkor sikerült elcsenni egy pontot, idén erre kb 20 perc játék után esélyünk sem volt.

Zizi felépülés közben már a keretben volt, be is kellett állnia, bevallom leginkább azon izgultam a beállásakor, hogy csak nehogy valami rásérülés történjen akár a vállra, akár más testrészre, arra rámehetett volna az amúgy is neccesnek ígérkező idei szezonunk. A meccsen konkrétan esélyünk sem volt, első felindulásban már elhangzott az ítélet: ezen a szinten klasszikus átlövő nélkül nem lehet ezt a játékot játszani. Egy Vardar szintű csapat ledarálja a gyors játékosainkat, csak idő kérdése mikor, onnantól megszűnik a beállós játékunk is, lévén nem kell kire kilépjenek, oszt jónapot. Ehhez még hozzájött, hogy szélről is majdnem dupla nullát hoztunk ezúttal az elején, ennyi volt a támadójáték, a védőjátékban pedig 200% kellett volna egy ilyen helyzetben, maradjunk annyiban, hogy hátul és a kapuban sem mutattuk azt, ami egy tisztes vereséghez kellett volna.

Ja, hogy végül mégis tisztes vereség lett, azt megköszönhetjük a lengyel sporiknak, akik az utolsó 10 percben korrektet fújtak, az összeállt védelemnek, nomeg annak, hogy a Vardar már nem akart megszakadni a biztos győzelem tudatában. Voltak azért pozitívumok is: a két fiatal szélsőnk dobálta a gólokat.

Nem akarok most abba belemenni, miért nincs a világ legjobb bajnokságában második helyezett csapatnak, azaz nekünk átlövője, szeretjük ezt a csapatot, de azért egy gondolatot muszáj: nagyon el lett cseszerintve ez a tervezett Klivinyi – Zácsik csere, konkrétan két szék közé estünk, és ha nem jön össze az idei szezonban egyetlen komoly célként megfogalmazott bajnoki második hely, akkor biztosak vagyunk benne, hogy ennek a nyári hercehurcának lesz következménye, márpedig nagyon kemény menetnek ígérkezik idén ez a második hely. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy hova, ha egyáltalán valahova fejlődik-e a csapat?

A jegyzőkönyv az nso.hu-ról:

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
ZSRK VARDAR SZKOPJE (macedón)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 34–31 (20–11)
Szkopje, 2000 néző. V: Brehmer, Skowronek (lengyelek)
VARDAR: Leynaud – Radicsevics 2 (1), Lazovic 1, LEKICS 7, CVIJICS 7, PENEZIC 6, Kuznyecova 1. Csere: SZUSZLINA (kapus), Lacrabere 6 (4), Hmirova, COVIC 3, Risztovszka 1, Szazdovszka. Edző: Irina Gyibirova
FTC: Bíró B. – Lukács, PENA 6, Kovacsics 3 (1), Snelder 6, Jovanovics 4, Schatzl 1. Csere: Szikora (kapus), Szekeres, FALUVÉGI 7, Van der Heijden 2, Háfra N., Mészáros R., Márton 2, Szucsánszki. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 8. perc: 4–4. 12. p.: 8–6. 17. p.: 10–10. 25. p.: 18–10. 37. p.: 23–17. 42. p.: 27–20. 47. p.: 31–21. 50. p.: 33–23
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/1

MESTERMÉRLEG
Irina Gyibirova: – Jó mérkőzést játszottunk. Az első tizenöt percben hibáztunk néhányat, de aztán a szünetig így is elhúztunk annyira, hogy érezhető volt, innét már nem tud visszakapaszkodni a Ferencváros. A végén a sok kiállítás miatt visszaesett a játékunk és közelebb ért az ellenfelünk, természetesen láttam jó néhány hibát is, amelyet még ki kell javítanunk.
Elek Gábor: – A Vardar teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Amivel elsősorban védekezésben készültünk, abból az utolsó tíz perc kivételével semmit sem tudtunk megvalósítani. Az első félidő második negyedórája eldöntötte a meccset. A második félidőben harcoltunk, de csak az utolsó negyedórában volt ennek eredménye, a jobbik csapat győzött.

A hétvége másik kézilabdás eseménye a Fradi – Dabas rangadó volt, immár az első osztályban. Az Elek Arénában tartott meccsre szépszámú vendégszurkoló, és bántóan kevés hazai szurkoló látogatott ki. A hazai kézilabda duskál a javakban, így fordulhatott elő – persze nyilván nem csak emiatt – , hogy az egyetlen dabasi a Fradiban játszó Marczinkó Máté volt, mindkét csapat megerősödött a tavalyi még másodosztályban töltött idénye után. A mérkőzés elején mi vezettünk, aztán jött, amit többen jósoltak: a dabasiaknak hosszabb a kispadjuk, és bár a második félidőben már – már eldőlni látszott a meccs, valahogyan mégis támadhattunk az egy pontért a legvégén nagy mínuszból visszaküzdve magunkat. Nem igazán látszott miből – ha nem egy egyéni villanásból – akarunk a végén gólt szerezni. Maradt a csapat két pontos a bajnokságban, a Dabas meg hasít, nekünk vélhetően vért kell majd húgyozni a bennmaradásért, szó szerint, nincs ezen mit szépíteni, nagy kérdés, hogy lesz-e menetközben változás a koncepcióban, mert ez így egyelőre kevésnek tűnik az első osztályhoz, márpedig valahogy bent kellene maradni.

 • arce

  Lehet csúnya amit mondok, de nem kellene bent maradni, hanem kiesni és ezt a férfi csapat bohóckodást abbahagyni, teljesen értelmetlen még egy szakosztályra egy forintot is berakni, ha igazi eredményre 0 % esély van, a férfi kézilabdában meg pont ennyi van.

  • gabesz

   A Férfi kézi labda 0-ról kezdte miután Kubatov szétverte FIDESZ parancsra hátha Vass család csapatát megmentik és a PLER-nek átjátszották egy nemzetközi kupa indulós csapat jogait ! Ma a FRADINAK VAN A LEGJOBB SERDÜLŐ FIÚ CSAPATA ! Gondolom ezt se tudtad ?

   • arce

    Tök mindegy milyen az utánpótlás, ha női szinten 1,5 millió EUR a költségvetés ami arra jó, hogy a legjobb 8 -ba legyünk a BL-ben, akkor férfi szinten akár egy EHF kupában eredményes csapathoz is kellene minimum ennyi, ami nehézkes hiszen a lányoknál sem tudunk egyről a kettőre jutni, de ott legalább, hagyomány és eredmény is van évtizedek óta.

    • gabesz

     Akkor Férfi szinten nem is kell más csapat csak a Veszprém és csak a Szeged ? Nincs hagyománya ? Ez volt 2011-ben mielőtt Kubatov szétverte volna !
     https://uploads.disquscdn.com/images/16a8ac4e523a0ccd59bb646064d893c8b3dd8f546c0e08f06e1e855e4216a651.png

     • arce

      Nem vagyok Fidesz szavazó, és rohadtul nem értek egyet, hogy 128 szakosztállyal működik a klub, kell egy erős foci, jégkorong és női kézi a csapatsportok között. (Kihagytam a vizilabdát aminek komoly hagyományai vannak de én arra se pazarolnék egy forintot se)

    • gabesz

     Azért a 80-as években nagyon sokáig ott is előfordult hogy nem volt semmilyen nemzetközi szereplés és érmes hely se a bajnokságban ! De Én a fociba nem tennék semmit mert tartsa el magát ! A Kurva anyját annak aki Priskinnek 6 millió forintos fizut ad vagy Hajnalt 3 éve milliós fizuért itt nyaraltatják évi 500 perc játékért ! Vagy Orosz Pál 3 fizetést kap 0 munkáért, és Kubatov gyilkosságért ült haverja kereshetett meccsenként fél millát !

 • gabesz

  Gusztustalan amit a kézisekkel csináltok ! Az egész csapatot elporoljátok 1 játékos miatt !
  Ráadásul fogalmatok nincs miért ment el Zácsik, miért nem maradt mégis ? De nyomjátok a szart azokra akik még Fradi !

 • pipppen

  Nem láttam a ffi meccsen a cikk szerzőjét, gondolom fejből böffentett.

  • Zarathustra

   Pedig ott voltam, a “böffentés” jellegű beszólással nem világos pontosan mit szerettél volna kifejezni. Fuss neki mégegyszer.