Hangulatjelentés Fehérvárról

A Fradi és a Vidi ultrái tökéletes összhangban voltak.

Székesfehérvár – A Fradi ultrái fantasztikus hangulatot varázsoltak.

Szombat este az OTP Bank Liga 4. fordulójának rangadóján a Ferencváros 3-1-re legyőzte a bajnoki címvédő Videotont. A mérkőzésre kilátogató szurkolók jó iramú összecsapást láthattak, azonban a kilencven perc nem a gólokról, vagy a Ferencváros győzelméről, hanem a Fradi-tábor visszatéréséről marad emlékezetes.

 

Mint ismert, a székesfehérvári Red Blue Devils és a tiltakozó ferencvárosi csoportokat tömörítő Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül megegyezett egymással, hogy a fradisták a hazai szektorokba vesznek jegyet, és a stadion közös pontján, egymás mellől buzdítják majd csapataikat. Hét közben még több helyről próbálták ellehetetleníteni a két tárbor közös akcióját, így kérdéses volt, hogy sikerül-e összehozni a közös szurkolást.

 

– Életre szóló élmény volt a szombat esti – mondta a találkozó után egy Ferencváros-szurkoló az nb1.hu-nak. – Odaértünk a stadionhoz, de a bejáratnál nem akartak minket beengedni. Aki nem székesfehérvári lakos volt, annak az elején megmondták, hogy nem juthat be a meccsre. Ezután egyre nagyobb tömeg lett, és megérkezett az RBD is szép számmal, majd megpróbálkoztunk a székesfehérváriakkal együtt bejutni. Akkora volt az egyetértés, hogy még egy Videoton mezt is rám húztak. Egy ideig problémás volt a bejutás, de megérkeztek a rendőrök, akik kijelentették, hogy márpedig mindenkit be kell engedni, különben az emberek agyon fogják taposni egymást. Ezek után teljesen zökkenőmentesen ment minden. A biztonságiak annyit kértek, hogy ha lehet, akkor egyik szektorban legyenek a fradisták, és egy másikban a vidisták, hogyha bármi történne, akkor úgy tudjanak intézkedni. A 15. percben sikerült bejutnunk, az lett megbeszélve, hogy egy dalt a székesfehérváriak, majd egy dalt a fradisták énekelnek. Az RBD kezdte az éneklést, mi meg ütemesen tapsoltunk a dalukra. Ezután mi jöttünk, elkezdtünk szurkolni, üzentünk Kubatov Gábornak, és megmutattuk, hogy milyen az, amikor mi szurkolunk. Az első dalunk az „Itt van a tábor, Kubatov, itt van a tábor” akkora ovációt váltott ki az emberekből, hogy hazai oldalon, a családi szektorban tapsvihar tört ki. Ez így ment a meccs végéig, akkor már elkezdtünk a szeptemberi románok elleni meccsre is hangolni pár dallal. A mérkőzés után külön mentünk ki, de a stadion előtt találkoztunk a székesfehérvári szurkolókkal, akik sok sikert kívántak nekünk a bajnokságban, és ahhoz is, hogy visszajussunk a lelátóra. A hazaút is nagyon jó volt, mert az autópályán ferencvárosi szurkolók voltak mindenhol. A lényeg, hogy béke volt! Az RBD-nek óriási tisztelet járt, hogy beengedtek maguk mellé. Nem állítom, hogy barátság szövődött, de a tisztelet mindenképpen megvan. A találkozó előtt és után végig egymás nyakában voltunk, megköszöntük nekik a segítséget, amire azt a választ kaptuk, ne vicceljetek! Egy a cél! Ennyit arról, hogy szurkolói kártya vagy kemény biztonsági intézkedések kellenének ide. Foci kell az embereknek! A biztonsági szolgálat emberei a meccs után azt mondták, hogy nagyon rég volt olyan mérkőzés, amikor semmi dolguk nem akadt, és hogy ezt mindig így kéne. 

 

(forrás: nb1.hu)