Hangulat. Keltés.

Tegnap kiélezett meccsen egy hónap után győzelmet aratott a hokicsapat. Ráadasul pont a lilák ellen sikerült végre újra nyerni. A felsőház már korábban elúszott, a rájátszás meglesz, de a jól kezdett szezonba, hogy fordul elő egy ilyen hetek óta tartó mélyrepülés, az nagy talány. Nem látunk bele az öltözőbe, edzésekbe, fejekbe. A szakosztályban több volt, és remélhetőleg több lesz. Egyszer. Évek óta tart a vergődés.

Lehetne körbe szaglászni a felelősök után, de már jóideje beláttuk: senkinek sem az érdeke, hogy valamiféle alulról gerjesztett “kikényszerített” felelősségvállalás történjék. Mintha ez valamiféle érdek kérdése lenne. Dehát ez van. Torta van, szeletek vannak, status quo meg erőviszonyok. A sportérték sokadlagos. Szóval hagyjuk ezt.

A hoki szokásos téli vergődése, a szakszövetségen belüli gyenge érdekérvényesítő képességünk már-már legendás. Suttognak komoly tervekről, ebelről, kirakatcsapatról sokmindenről. Mintha ezek a kérdések herripotter varázspálcájának suhogásától függnének, nem pedig organikus fejlődéstől, lehetőségektől, szorgalmas és következetes munkától. Mintha minden csak és kizárólag pénzkérdés lenne mindenféle sportban: kis pénz kis sport, nagy pénz nagy sport, újraértelmezve Öcsi örökbecsű szavait.

Senki nem beszél itt már sehol évek óta munkáról, kitartásról, szorgalomról mint lehetséges utakról a sikerhez, csak pénzről pénzről pénzről. És az jön, az megy, mintha nem lenne holnap.

És tényleg. Ha kell stadion, múzeum, teakonyha, pöfögő épül a semmibe. Varázsszóra, és ha még több pénz lesz, meglesz minden, meglássátok. De lesz e munka, kitartás, szorgalom, azért mert rengeteg pénz lesz? Erről miért nem beszélünk soha? Van e munka, szorgalom, kitartás, azért mert rengeteg pénz van? Erősen kérdéses.

Nade a hoki. Szóval nyertünk, és hát voltak előzmények, a foci téli álma alatt is lehet feszíteni a húrokat, hangolni a feszültséget. Migránsok helyett gyűlölni a dózsásokat, évtizedek óta remek dolog. Történt vala, hogy rendőrért kiált a rendőrcsapat szurkolója ellen a közút meglincselt (sic!) vezére, minderről beosztottja, hű politikai fegyverhordozója a közút szóvivője számol be az évekkel ezelőtt einstandolt “független” és “szurkolói” oldalon, amit kapkodva vesz át a teljes NER média szinte politikai drámát csinálva három pofonból. Hogy mindez a Fradi égisze alatt bonyolódik? Ahh. Az erőszak minden formáját elítéljük, persze.

Kérek inkább egy kávét, addig is gyűlölök mindenkit.

 • Schenkhyalfonz

  A migránsokat miért kellene imádni? A többivel nincs vita.

 • önkritikus

  Sok itt az ejtőernyős. Sajnos.

 • Viktor88

  Nehéz felnöni Szuper Levente szinthez…

 • #36

  A pénz csak abból a szempontból nagyon fontos, hogy a körülmények ideálisak lehessenek.
  Remélhetőleg két szezon múlva már a saját csarnokunkban játszhatjuk a meccseinket és a távolabbi jövőben elkezdhetjük beépíteni a Kercsó által edzett saját nevelésű játékosainkat.
  Mondjuk az legalább tíz év, szóval jó sok türelemre lesz szükség.

  • Tupó bácsi

   Az itt nincs.

 • Sztaking

  Kövezzetek meg,Sherlock-ot Barátomnak tartom…régebben volt,jó pár éve, hoki meccsen lápföldön,nálunk csak sálas szurkerek,az Angol Brigád beütött ott állt mellettem Kornéllal együtt…ez tény leírás semmi egyéb.

  • Sztaking

   Aki mellettem állt kritikus szituban azt Én nem felejtem.

  • gabesz

   Attól mert barátod , attól még szar ember lett ! Egy seggnyaló vamzer ! Egy szél kakas ! Rá is igaz az amit Simicska mondott Viktorra !