Hallhatatlanok, de még meddig kell látnunk őket?

Ennek is vége… ez volt a 276. derbi.

Bevallom, ugyanúgy, mint számos ismerősömet, barátomat, már engem sem húz fel olyan nagyon egy-egy ilyen mérkőzés, maximum annyira, hogy jókat tudunk ironizálni, húzkodjuk egymás bajszát a lila cimborákkal. Mégis van, maradt két olyan “oldalsztori”, mely talán említést érdemel, mely nem fér bele a teljes tisztaságot, szurkolók visszacsábítását zászlajára tűző klubok és szövetség életébe…

Az egyik ilyen szomorú, érthetetlen történés a “fanatikus, hatalmas hangulatot kovácsolni tudó, az újpesti táborral még az Albert stadionban is, hangban és kreativitásban versenyt felvevő” zöld-fehér kórus molinója. A drapériát, mint oly sokszor hangsúlyozták már, és tudjuk, bevésődött, minden eseményt megelőzően jóvá kell hagyatni, csak olyan koreográfia (bocsánat, micsoda?) kerülhet a stadionokba, melyre az adott klub vezetői, megbízott (szak)emberei rábólintottak.

A “se címer, se csapat, se huligán” fantáziadús szösszenet, üzenet úgy érzem, hogy minden szempontból övön aluli, méltatlan a legsikeresebb magyar klub múltjához, jelenéhez, a partvonalon belül és kívül álló emberekhez egyaránt. Minden jóérzésű ember, klubszínektől függetlenül csak kívánni tudja, hogy rendeződjön ez a tarthatatlan állapot Újpesten, és tisztelve, figyelembe véve a 132 éves klub múltját, tradícióit és jelenét, a legjobb megoldás szülessen. Ami csak egy lehet…

A “se csapat, se huligán” toldalékot pedig értelmezni sem tudom a mérkőzést látva… vagy ez csak önirónia?
Mi tudta még teljessé tenni a napomat, méltó módon lezárni a világ legnagyobb összecsapásai közé sorolt mérkőzést?
Nyilván a stadionbezárás. Újra egy felelősségteljes, átgondolt döntés! (tudom szabályzat, nem volt más választás, így is a legenyhébb, stb.) Annyiszor beszéltünk már róla, hogy nem is szeretném kommentelni, ez önmagáért beszél, de… A hétvégi rangadón pontosan 3000 ember foglalt volna helyet, ha nincs az újpesti “közutálaton” alapuló összefogás, és félretéve a sérelmeket nem megy ki ennyi lila-fehér szimpatizáns a Megyeri útra. Ha ez így lett volna, akkor a derbi ellenére is az átlagnézőszám tovább csökken. Hiába az új, gyönyörű stadionok, az állandó kifogások (nyaralnak az emberek, most hideg van, most tavaszi szünet, most pont egyidőben volt a… stb.) a tény az, hogy minden 3. vagy 4. széken ül csak szurkoló! Az is egzakt statisztika, hogy a 19-ről az 57. helyre csúsztunk vissza a világranglistán, Magyarország UEFA-koefficiense 9,875-ről 7,5-re romlott, a válogatottunk az elmúlt egy évben 22%-os teljesítményt nyújtott, szinte az összes csapatunk már júliusban kiesett az európai küzdelmekből (mint tavaly), és a magyar bajnokság már csak a 34. legerősebb sorozat Európában.

De bezárjuk! Mert volt hangulat, mert újra volt egy futballmérkőzésre emlékeztető valami (köszönhetően a hazai publikumnak), mert felpislákolt valami abból, melyet úgy hívnak: futballmérkőzés. Amiért szeretünk sporteseményre járni, ami lázba hoz még tömegeket, örömet okoz fiatalnak, idősnek, kívülállónak. Mert ha hozzátenni nem tudunk, akkor inkább elveszünk belőle!

Még szerencse, hogy van vízilabda is a világon! Mosolygás, üdvözlet! 🙂

Hrutka János / Facebook

 • pier

  Még szerencse , hogy voltak olyan játékosok akik türelmesek voltak és vártak a pénzükre . Nem szaladtak feljelenteni szeretett klubjukat , ahol most erkölcsi csőszök szeretnének lenni .
  János jól éltél imádott klubomból legyen ennyi elég .

  • csibészke

   Az most irreleváns, jól irt és ez a fontos!

   • Borz Bandi

    Nem, nagyon nem az. Egy ilyen kis senkiházi ne jöjjön most páváskodni. Amikor szarban volt a haza, akkor elsők között jelentette fel a “szeretett” klubját.

   • túrósnyenyere

    Igazad is van, legyen ő a példa, aki leszarta a klubot és tőle akár fel is számolhatták volna, csak a léje meglegyen. Fura egy világot élünk, basszus! Röhej… Ja nem, ez kurvára nem az. 🙁

    • Sztaking

     Most nem írt igazat?Engem meg a Családomat kell kitiltani?

    • gabesz

     Tőle felszámolhatták volna a klubbot ?
     Olyan gusztustalanul tudsz hazudni !!
     Ha tőle felszámolhatták volna , akkor mégis min múlt hogy nem ?
     Mert ha tényleg felszámolást kért és akart volna és azt akarta volna hogy felszámolás legyen , akkor gondolom fel is számolhatták volna !
     De ugyan ezt mondod Kellerről is ? Mert Ő is feljelentette a klubot sőt Csányi is Szűcs Lajos is ez a véleményed ?
     Te egy nagyon gusztustalan seggnyalója lettél Kubinak ! Hrutka nem akarta a a felszámolást hisz minden esetben azt vissza vonta , pedig egyik esetben se rendezték a tartózásukat !

  • Semmiházi2

   Keller is feljelentette a Clubbot, Udvarácz is. Hrutka évekig várt a pénzére türelmesen, tűrve a kölcsönadást, a szerződése (amit Várszegi kerek-perec kijelentett, hogy nem fizet ki) semmibevételét. Azok, akik megkötötték majd semmibevették ezeket a szerződéseket, ma is boldogan lubickolnak a sikkasztott pénzeikből… Természetesen a foci közelében maradva.

   • pier

    Akkor így kell csinálni . Ő az etalon . Igazad van . Elnézést kérek , hogy rosszul láttam a dolgot .

    • Semmiházi2

     Idéznéd, ahol ilyent, vagy legalább hasonlót mondtam? Annyit írtam: évekig várt a pénzére (amit meg sem kapott játékosként).

     • pier

      Fordítsuk meg a kérdést hol mondtad az ellenkezőjét ⁉

     • Semmiházi2

      Hogy mi van???….

     • gabesz

      Az etelon az Scheer Sándor legyen a Market 49% volt tulaja és jelenleg is vezérigazgatója aki milliárdos megbízásokat kap a Fraditól miközben MLSZ alelnök volt a törvénytelen kizárásunkkor ? Ja hogy Ő Kubi haverja Őt ne támadjuk ? Pedig az az MLSZ többet ártott mint Hrutka !

     • Sztaking

      az elején arról beszéltek a körút felőli részen szellősen kis épületek lesznek,hogy ne nyomja agyon a stadiont és látható legyen a körútról is…és mi lett?

  • gabesz

   Nem csak Ő futott , és végül is mindig vissza mondta, de emlékeim szerint az OTP is futott vagy Keller Fater is . De volt okuk mert mindig akkor mentek mikor Koko menedzsere sumákolt ! Nem védem Janit , de ha az akkori történésekre vissza néznél lehet érdekes dolgokat találnál !
   Egy dolog amit Dámosy tálalt és egy másik ami a háttérben történt ! De ezek nem voltak komoly feljelentések, sőt volt amikor nem is volt igaz csak mondjuk Dámosy pénzt ígért Karácsonyra a játékosoknak a végén nem volt fizetés ! Mert ment az idő húzás mert az Angol vagy skót Dámosinál is meg volt már Ő tárgyalt vele, csak magyar ingatlanost szeretetet volna , Dámosi se volt ám mások embere mint Kisteleki Sheer Rieb Berki , vagy Kubatov !
   Nem kell ámmindent el hiinni amit a sajtó mond meg a Fradi ép aktuáli vezérkara mondott Szívóséktól számítva ! Mintahogy Kubatovéknak se kell elhinni hogy a 700 millás adósságot mind McCabe hagyta ott és nem Ők halmozták fel 2011 január és 2011 Június közt , hogy aztán a hülyéket etesse hogy Ő a megmentő, közben meg .
   Nem szabad sose felületesen ítélni , főleg nem abból amit az ép aktuális hatalom parasztvakítónak elénk tár !
   Nem Hrutkát védem , de sok a hazugság ami nem feltétlenül úgy történt ahogy azt Kubatov barátjának menedzser Dámossy úr tálalta !
   De remélem egyszer majd eljön az id mikor a titkosításokról mégis lehull a lepel

  • Ferenc Palotai

   Örök vita tárgya marad a dolog de a legnagyobb hibás ebben a dologban aki szignózta azt a szerződést.Én sem mondanák nemet 4-5-szörös fizetésre ugyan azért a munkáért.

   • Semmiházi2

    Így. Meg aki nyílvánosságra hozta egyoldalúan… Meg aki elküldte az érvényes szerződéssel… Meg aki nem fizette ki…

 • gajzi

  Tehát két dolog nem tetszett, egyik, hogy van sapka, másik, hogy nincs.
  Probléma, hogy büntetés van a szurkolásért, ami sért néhány előírást (most mellékes, hogy értelmesek-e ezek a szabályok), másrészt az is baj, hogy engedélyeztek egy molinót, aminél szofisztikáltabbat nemigen látni, ennél csak jóval sértőbb módon szokás “megemlékezni” az ellenfélről.
  Rudi, a Te utóbbi 10 éved sem arról szól, hogy segíted a magyar focit. 🙁

  • Semmiházi2

   A “Kérjük vissza az igazi Ferencvárost!” molinó jóval szofisztikáltabb volt. Tudom, nem volt engedélyeztetve… Pedig nyílván engedélyeznék, csak nem próbálták a lázadólibsisorosbérencnáci tizenéves kölykök.

 • Ftc976

  Jól beszél, kár érte , hogy Hrutka Jánosnak hívják…

 • Ftc976

  “A 21 esztendős Kárász Krisztián az előző szezonban a Ferencváros II-ben futballozott és nyáron egy darabig úgy tűnt, hogy a Fradi megszűnő második együttesétől a zöld-fehérek NB II-es fiókcsapatához, a Soroksárhoz kerül. A tranzakció azonban mégsem jött létre, Kárász szerint azért, mert a Fradinál nem akarták, hogy a Soroksárban játsszon, így a fiatal jobbhátvéd végül az NB III-as Érdhez igazolt.”
  ??????

  • János Bánoczki

   Gyetvai dédunoka se kell már…… Nem kell ide született FRADI SZÍV……

  • Semmiházi2

   Vagy megszoksz, vagy megszöksz… 🙁

 • Scenkhyalfi

  A huhogás súlyos szankciót érdemelt (ugyanakkor pl. a pirózás, a csoport-kohézió miatt pedig az ellenfél “leszólása” normális dolog egy valódi világban).

 • Semmiházi2

  Megbeszéltük.

 • gabesz

  Rájöttem igazatok van ! 😀
  Ócska senki ez a HHrutka és beszél itt arról hogy jó iramú meccset látott !
  Egy szar volt az egész ! A hangulat is meg a meccs is !
  Igaza van piernek ,meg Tehénlepénynyenyerének aki az igai Tibó 😀

 • kritschgau

  Hrutka ha sikerült volna felszámolnod a Ferencvárost akkor milyen derbi lett volna? féreg ember