Ha Storck “bedől”, dől a dominó is?

Többen határozottan gondoljuk, hogy Bernd Strockra megadták a “kilövési engedélyt”.

Ennek bizonyítéka a Nemzeti Sport irányváltása a német szövetségi kapitány és sportigazgató személye kapcsán. A döntés, ha lesz, holnap várható az MLSZ-ben, az nso pedig összeszedte, amit már mi is többször megírtunk: Bernd Storck kibélelte a magyarfocit a saját embereivel:

“De mi lesz Bernd Storckkal?

Ha az MLSZ meneszti a német szakembert, akkor dönti a dominókat is. Az 54 esztendős német tréner kinevezése óta körbevette magát a saját embereivel, információk szerint az MLSZ-ben húsz fölötti a német edzők, alkalmazottak száma. A jéghegy csúcsát segítője, Andreas Möller és az U21-es csapat edzője, Michael Boris jelenti, de a kapitány fia, Alexander Storck is a szövetség alkalmazásában áll, erőnléti edzőként dolgozik. Olyan tréner is akadt, aki munkába állt, ám néhány hét után vissza is tért Németországba.

A STORCK-CSAPAT LEGISMERTEBB TAGJAI

VICTOR MOORE
A fiatal erőnléti edző nemcsak a felnőttcsapat fizikai állapotáért felel, több korosztály munkáját is koordinálja. Bernd Storck nagy támasza, miután a szövetségi kapitány által előszeretettel alkalmazott teszteket rendre Victor Moore vezényli le. Felkészült szakember, aki olyan különleges eszközön dolgoztatja a labdarúgókat, mint például a Speed Court elnevezésű rendszer, amellyel a mozgási és szellemi gyorsaságot lehet ellenőrizni, fejleszteni.

MICHAEL BORIS
A 42 esztendős trénert 2016 augusztusában nevezték ki a magyar U19-es válogatott szövetségi edzőjének. Munkájával olyannyira elégedett volt Bernd Storck, hogy előrébb léphetett, és manapság már az U21-es korosztályt irányítja. Edzői karrierjét a Kickers Emden együttesénél kezdte 2004-ben, majd a Schalke U23-as labdarúgócsapatát vezette, ezt követően több alacsonyabb osztályú együttesnél dolgozott.

MARCUS JAHN
A 30 éves tréner február elsejével állt munkába Magyarországon, jelenleg az U19-es együttes felkészítéséért felel. A luckenwaldei születésű edző 2015-ben szerezte meg a pro licencét, pályafutása során az FSV Frankfurt, a Dynamo Dresden, a Regensburg, a Rot-Weiss Erfurt és az FSV Zwickau utánpótlásában tevékenykedett igazgatóként, utóbbi gárda U19-es együttesének vezetőedzője is volt.

JÖRG DANIEL
A magyar edzőképzés vezetője. A 65 éves szakember kapusként 1979-ben a Düsseldorf színeiben KEK-döntőben is szerepelt, s hosszú évekig a Német Labdarúgó-szövetség alkalmazásában állt, 1999 és 2004 között az U15-ös és az U17-es korosztály képzéséért felelt, emellett a német válogatott kapusedzői teendőit látta el. 2004 óta a német szövetség tehetségkutató és -gondozó programjának volt a vezetője, aktív szereplőként vett részt a német futball megújulásában. Az ő pozícióját aligha érintené Bernd Storck menesztése.
ANDREAS MÖLLER
A korábbi világ- és Európa-bajnok német labdarúgó 2015 októberében érkezett Magyarországra, hogy segítse a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőre készülő válogatott munkáját. A sikerrel megvívott párharc után hosszabb távra kötelezte el magát az MLSZ-szel, Bernd Storcknak szüksége volt valakire, aki nap mint nap segíti a munkában. A két tréner jó barátságban van, kérdés, mi lenne Andreas Möllerrel, ha felettese távozna Magyarországról.

HOLGER GEHRKE
A válogatott kapusedzője játékos-pályafutása során nyolcvanhat Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára a Blau-Weiss Berlin, a Schalke és a Duisburg színeiben. Edzőként a Köln kispadján rövid időre kipróbálhatta magát a német másodosztályban, az MLSZ alkalmazásában 2015 vége óta áll. A majd’ két méter magas tréner az elküldött Andrusch József helyét vette át a stábban.”

Bárhogy lesz holnap, a magyar foci biztosan nem lesz jobb.