“Ha az elvtársak nem ügyelnek”

Ezekben az izgalmas napokban a nagyszerű válogatott blog egy régebbi,Kádár János és a B közép című írásából veszünk át egy tanulságos részletet:

 

Jegyzőkönyv
a Politikai Bizottság 1957. október 9-i üléséről
Jelen vannak: Apró Antal, Biszku Béla, Fehér Lajos, Fock Jenő, Földes László, Kádár János, Kállai Gyula, Komócsin Zoltán, Marosán György, dr. Münnich Ferenc, Rónai Sándor, Somogyi Miklós és Friss István elvtársak

 

image_4.jpg

Kádár János elvtárs:

Megmondom őszintén, hogy ezekkel is harcoltunk mi a múlt évben, a diákok egy részével, a huligánokkal, meg a „B” középpel. Ez egy fasiszta gyülekezet – ami persze nem azt jelenti, hogy mindenki, aki idetartozik az fasiszta – de a lényege az, és az sem véletlen, hogy a Ferencváros a fő bázis. Tavasszal nagy nyilvános ülést tartott az újjáalakult „B” közép. Ez egy veszélyes intézmény, ehhez a sportnak nagyon minimális köze van. Azok, akik ezt kifundálták, nem a sport iránti szeretetből tették, azok, akik részt vesznek benne lehet, hogy a sport végett vesznek részt benne. Én például ezt az idei tavaszi helyzetet felhasználtam volna arra, hogy örökre megszüntessem a „B” középet úgy, hogy legalább 80 vezetőt letartóztattam volna és börtönbe csukattam volna legalább 10 esztendőre. Saját szememmel láttam – nemcsak futball, hanem vízipóló mérkőzésen is -, hogy a mérkőzéssel háttal állva dolgoztak a dirigensek. Csürhe, szervezett fasiszta banda ez. Meg kell végre ezt érteni, és le kell velük számolni. Ezekkel megint úgy találkozunk majd, hogy puska lesz az ő, de remélem a mi kezünkben is. Nem lehet szentimentálisnak lenni, mi még kibírjuk, ha a „B” közép miatt hangoskodni fognak. Nem lehet tűrni, amit csinálnak. Ha az elvtársak nem ügyelnek, akkor a sportmérkőzések lesznek az egyetlen legális területei a szovjetellenes, kommunistaellenes, antiszemita hangulatkeltésnek, és 70 000 emberre lövetni nem tréfa dolog. Ha még megszökik vagy 70 ember, azt is kibírjuk, minthogy mi intézményesítsük az ellenség legális törekvéseit. …

 

Természetesen a blogbejegyzés folytatódik és tobzódnak még benne a bolsik ketten is, Földes és Marosán, de talán ennyi is elég…

 • andris89

  de hát ez huber szebi interjúja gáborral 2019-ből.

  • máuni

   Hubernek azért szar lehet.

 • Sztaking

  Vazeg,mégis jobb volt akkor,mint most…kevesebbet ártottak a Ferencvárosnak…ki gondolta volna..

  • Scenkhyalfi

   Vertek meg a szerv emberei meccs előtt/után/szünetben térfél-cserekor kettős rangadón, csak mert B-közepes voltál? Xarabb volt a helyzet, csak akkortájt sokkal többen voltunk, fiatalok és a március 15-i tüntetés mellett (+Rajk-butik, Duna-kör) csak a Fradi volt a nemtetszés kifejezésére.

   • Sztaking

    Kaptam kardlappal,említett esemény kapcsán,mégis kevésbé volt kártékony..

    • Scenkhyalfi

     Egy a biztos, olyan régen volt, hogy k. öreg vagyok, minden más csak emlék. De, akkor is szép élmény marad, amikor egy-egy kettős rangadón néha, de megfuttattuk a közegeket.

     • Sztaking

      Volt ilyen de ne beszéljünk róla a Fiataloknak,ha még,figyelnek Minket 🙂

   • Semmiházi2

    Most a sittes secu köp le, meg üt viperával. De még a szerv is teszi a dolgát néha, lásd Debreceni könnygáz nőkre, gyerekekre.

 • Zarathustra

  A komisszárok és talpnyalóik ilyenkor hol vannak?

  • Semmiházi2

   Szerkesztik az interjút.

 • Sztaking

  Hát emberek,néztem ezt a momós koncsitát Kálmán Olgánál és mindenfélét vizionál…és ezek drágajóelnökurunk szekértolói?Nagyon eltévedtél drágajóelnökurunk!! perverz fészket csináltál a gruppenkupiból..minket rendes konzervatív Családokat kitiltottál,ezeket a genderes faxokat futtatod!Lehet rosszul teszed a dolgod!