Gyors helyzetértékelés.

Tegnap este a Fradi negyedik vereségével befejezte a jégkorongcsapatunk az idei szezont az ERSTE Ligában. Lehetőségeinkhez és a bajnokság során megélt meredek hullámvölgyhöz képest a maximumot hoztuk ki a rájátszásból, akár csak tavaly.
Mivel az Újpest is alulmaradt a Brassó ellen ezért kijelenthetjük, nem maradt fővárosi csapat a hokibajnokságban. Mert ne legyenek kétségeink, a valamiért MAC-nak elnevezett csapat semmilyen formában nem kötődik érzelmileg Budapesthez, egyetlen kapcsolódási pontjuk az általuk teljesen indokolatlanul használt Tüskecsarnok. Sajnos sportdiplomáciában és érdekérvényesítésben jóval erősebbek mint a tradicionális fővárosi nagycsapatok. Feltételezhető, ezzel a nem létező budapesti kötődéssel óhajtanak beoldalazni az EBEL-be is.
A sportág, jobban mondva a Liga jövője egyébként teljesen bizonytalan, mint írtuk a két legerősebb csapata külföldre tart. A Jégkorongszövetség természetesen nem beszél még a terveiről mert: most még nincs is vége a bajnokságnak, tavasszal még nem lesznek végleges tervek, nyáron folynak a tárgyalások de meleg van, ősszel meg csak lesz valami.

A Fradi jégkorongcsapatának jövője reméljük rosszabb nem lesz, bár még minimum 2 évig pesterzsébeti jégen maradunk. Remélhetőleg a 2020-ra (erre kaptunk egy bizonytalannál erősebb hivatalos jóslást) elkészülő jégpálya átvételétől könnyebb lesz.

Nagyjából így állunk most, laikus szurkolói szempontból.