Fradi kegyelemdöfés Pintér karrierjének?

Sportszerűségből azt kéne írnom kemény taktikai csatára számítottam a mérkőzés előtt. Ez akkor állna meg, ha mindkét fél a Ferencváros és a felcsúti akadémia is, a győzelem reményében felépített taktikával lép pályára, és ami a talán legfontosabb, a labdarúgás nevű játékot próbálja játszani. tudom az időjárási körülmények stb….

Sokat ekéztem  – és ahogy nézem, sokszor is fogom még – Thomas Doll Fradiját, de a tegnapi meccshez csak annyit tudok mondani, ez a régi Fradit idézte. A közönség a népes szurkolósereg által megtámogatott Fradit, akik egy hullámhosszra hangolódva közösen harcolnak a sikerért a dicsőségért. Nagy szavak és talán az utóbbi idők történéseit felidézve talán fellengzősek is, de engedtessék meg a Fradi  sokak által legnagyobb “ellenségének” magyarul nekem, hogy egy kicsit örüljek, hogy lesza….am milyen technikai hiányosságaink vannak , hogy nincs alapjátékunk és a többit mantrám. Tegnap egy szívvel lélekkel harcoló csapatot láttam egy aljas taktikával pályára küldött ellenféllel szemben.

A felvezetőképsorok teljesen felesleges voltak . Pintér felcsútja- milyen fura ezt leírni – teljesen mindegy , hogy 4 1 4 1 felállásban vagy máshogy lépett pályára a taktika kettő képben összefoglalható…bocs illetve háromban.

Az első taktikai elem Pintéresen. Labdaszerzés a középpályán…lehetőleg az ellenfélnek sérülést okozva….Ez a kép a felcsúti gól előtti szituáció.

A második kép is egy fontos taktikai elem. Pintér nyomás alá helyezi a 4. játékvezetőt.

Majd a 3. taktikai elem ami lehet csak az én képzeletem szüleménye. Nézzük csak meg  felcsúti labdaszerzést ki nézi a legközelebbről? Talán ő is hozzájárult, hogy szorosabb lett a meccs mint ahogy várható volt.

A spori szerint ez nem volt szabálytalan.

Most nézzük meg a gól előtti szituációt. Szabálytalan labdaszerzésből indítva…1

A már megszerzett labdára váró 4 felcsúti kiugrása

A kicsit elcsúszott védelmünk hibáját kihasználó ellenfél viszont jó helyezkedik.

Jól látszik, hogy létszámban megvolt a védelem, de ütemkésében vannak, mert elfoglalta őket a le nem fújt felcsúti szabálytalan labdaszerzés, és a társ által megnyitott területen máris ott a lövő helyzet. Ez egyébként a Magyar labdarúgás általános problémája. Mármint az ütemkésés és a le nem fújt szabálytalanságok utáni ” bealvás”. Ezt nemzetközi szinten gólokkal büntetik…még itthon is a Felcsút akik valamiért számítottak arra, hogy ezeket nem fogják lefújni.

A lövés pillanata. Érzésem szerint Dibusz fogta volna ha nem pattan meg.

Volt még egy nagyon fontos momentum ami ide kívánkozik.

Dibusz bravúrja.

A tegnapi mérkőzés még egy jellemző képe. Böde harcolt és leteríteni is csak 4 ember tudta. A közvetett szabadrúgás elég gyáva ítélet volt a spori részéről.

A végén a kegyelemdöfés. A mérkőzés méltó befejezése. A Kispestiek talán nem sértődnek meg ha népszerű szlogenjüket használom. Böde beb…szta ahogy kell.

Innen is jó nézni.

Összegzés képen talán annyit írnék, hogy Pintér Attillát mint Fradi játékos nagyon tisztelem, de mint edző sokadszorra bizonyította, hogy nagyon gyenge. Pintér összes csapata alkalmazkodó futballt akar játszani és nem kezdeményező futballt. Nem a győzelem hanem a vereség elkerülése amire adott taktikáját felépíti. Ezt itthon és nemzetközi mérkőzéseken is bizonyította. Jelen helyzetben ez a mérkőzés  az akkor még Leonardóval felálló Győr Ferencváros mérkőzést idézte. Akkor Stressik végezte el a mészáros munkát amivel megbízták, itt most a valaha szebb napokat látott  – egyébként Magyar szinten kiváló szűrő játék intelligens – Zsidai volt Pintér eszköze. Az első pillanattól kezdve folyamatosan provokálták Páncél Józsit aki tapasztalatlansága okán felült a provokációnak,  és törlesztett.

Pintér úgy gondolta ha kivonja Páncélt a forgalomból akkor kihúzza a Ferencváros méregfogát, ami részben sikerült is, de valamivel nem számolt. Azzal , amiért mi mind Fradisták lettünk,aminek halvány szikrái lassan megint a szenvedély lángjába borítják a lelátót. A Tábor lassan magára talál és a 12. játékos elkezdte  a hangolódást a csapat irányába. Jó ezt le írni és jó volt látni, – még ha mobilról, munkában – .

Jó lecke volt ez mindenkinek. A Ferencvárosnak, hogy ne számítsunk a spori jóindulatára józan ítélőképességére, mert ő is ember “tévedhet”. Jó lecke volt taktikailag, mert mindent időben kell lereagálni. Páncélnak is jó volt ez….megint egy kis tapasztalat mivel jár ha valaki az egyik legjobb. Sokaknak, hogy a Fradit nem lehet csak úgy leírni és az egyik legjobbját veszítve is, küzd hajt, akar….ugye Doll mester. Pintérnek, hogy labdarúgóként és edzőként más ez a szakma. Itt nagyobb a felelősség és azt nem lehet mindig áthárítani , a szakmai hiányosságokat üvöltéssel pótolni. Legvégül talán mindenkinek. Egy ilyen meccset szurkolók nélkül talán buktunk volna, de így meg sem fordult a fejemben, hogy ne győzzünk. Így lehet közönséget bevonzani,szurkolókat visszacsábítani, akarattal alázattal, félve írom mert még talán korai….Fradi-Szívvel.