Fradi – Győr 9:4

A női kézilabda válogatott március 22-én játszik a hollandokkal EB selejtezőt. Görbicz búcsúzik a válogatottól a győri meccsen, és Szekeres sincs most keretben, erről lentebb olvashattok. Kemény meccs lesz..

Nem a válogatotthoz, de a Fradihoz – és a hollandokhoz – kapcsolódó hír, hogy Laura van der Heijden elhagyja csapatunkat, a plusz egy év nem lép életbe a szerződéséből, pikáns, hogy pont soron következő BL ellenfelünkhöz igazol a német Bietigheimbe.

Az nso.hu írja:

„A következő szezon idejére családalapítást tervezünk a párommal, és ezért a kézilabdázás picit háttérbe szorul majd. Mindezt megbeszéltük a szövetségi kapitánnyal is” – mondta az utóbbi tíz év legjobb magyar védőjátékosa, akinek pótlása szép feladat lesz Kim Rasmussennek. Szekeres Klára – a tavaly decemberi vb-n utólag beugró Szucsánszki Zitához és a nemzeti csapattól visszavonuló Görbicz Anitához hasonlóan – nem volt ott az idei összetartásokon, ami már előre jelezte, hogy a kapitány próbál felkészülni a következő időszakra, és meg akarja találni, ki lehet a hasznára védekezésben.

Az egyik lehetséges helyettes akár az MTK jobbátlövője, Karnik Szabina is lehet, aki a legutóbbi három egynapos edzőtáborban nyerte el a kapitány bizalmát és most először lehet kerettag tétmérkőzésen.

Rajta kívül a fiatal ferencvárosi szélsőknek, Faluvégi Dorottyának és Márton Grétának, illetve a győri Puhalák Szidóniának lehet még esélye most bemutatkozni a felnőttválogatottban.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 21 FŐS KERETE
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (Érd), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN