FIFA új diszkrimináció-ellenes protokollt vezet be…

…írja ma este a 444ponthu miközben a Magyarországon valaha készült egyik legjobb kétrudassal illusztrálják a cikket.

Az új szabályok értelmében egy három lépcsős eszköztár áll majd a játékvezetők rendelkezésére, hogy fellépjenek a nézőtéri gyűlölködéssel szemben: mostantól megállíthatják a meccset, hogy hangszórókon figyelmeztessék a nézőket, szünetet is elrendelhetnek, amíg nem szakad meg a rasszista vagy egyéb módon gyűlölködő cselekedet, sőt, akár véget is vethetnek a meccsnek idő előtt.
Ezen kívül

külön kiképzett meccsmegfigyelők fognak majd ülni a lelátón, akik a szurkolótábor viselkedését fogják figyelni

, és jelentik a FIFA illetékes szerveinek, ha bármi rendellenességet találnak. Az általuk gyűjtött információkat nem menet közben fogják feldolgozni, de utólag szabhatnak ki miatta büntetést.
Gianni Infantino FIFA-elnök szerint ez komoly előrelépést jelent a diszkrimináció elleni globális küzdelemben.

Az intézkedéseket már a a hétvégén kezdődő oroszországi Konföderációs kupán bevezetik.

Szerintünk a FIFA Maffiánál ezt a marhaságot nyilván komolyan is gondolják bizonyítva, hogy alkalmatlanok mindenre, kivéve a korrupció és az ilyen méretű trollkodást.

  • Dolce

    valamibű a fare-soknak is éln kell

  • túrósnyenyere

    Ez igen, erre van lé! Az meg nem probléma, hogy az arabok az Ausztrália elleni meccsen nem álltak össze megemlékezni a brit áldozatokról! Az frankó, az rendben van és a büntetés a nagy büdös nulla. Van az a pénz, na persze…..

  • Scenkhyalfi

    A tömbbizalmi rendszer egy szép példája lesz ez is, ráadásul megfelelő gumiszabályozással, amit nyilván a szokásos egyenlőségi alapon alkalmaz(hat)nak (vannak ugyebár disznók, amik egyenlőbbek a többinél, Orwell nem évedett) majd.