Farkastörvények

Azok vannak kint. Meg meggondoltabban kell nyilatkozni. Mondja Nagy Dominik, akit tavaly az európai futballpiacon kvázi ropinak számító egymillió euróért adott el a Fradi a lengyel Legiának, hogy aztán a téli szünetben visszajöjjön a Fradiba a játékos. A lengyelek kint vannak az orosz vébén, klubcsapataik előrébb tartanak, mint a mieink, talán ki lehet jelenteni: a lengyel bajnokság erősebb, ha onnan valaki visszasündörög a húgymeleg mennyeibe, nos az elpackázott egy lehetőséget, ha erősebben akarunk foglamazni: bukott egy nagyot.

Nem biztos, hogy a farkastörvények miatt, egyáltalán mit értünk farkastörvények alatt, a versenyt? Azt, hogy ki lell szolgálni a közönséget? Azt, hogy meg kell szakadni minden egyes edzésen, meccsen? Azt, hogy ha valaki nem teszi oda magát, akkor jönnek a mérges szurkolók “felkérdezni”?

Ha ezeket, akkor bizony farkastörvények vannak Lengyelországban, amit Nikolics, Lovrencsics tudott kezelni, Nagy Dominik pedig nem. Nézem tovább a vele készült interjút, és próbálom felfedezni az akaratot, az elszántságot, a dacot, azt, hogy a játékos nemcsak felmondja a leckét, hanem tényleg meg akarja mutatni: ő egy tökös, tehetséges focista.

De nem látok semmit, szinte semmit. Van valami titkos történet – mint minden magyar focista esetében -, amit csak az arra érdemesek tudhatnak, amin már felesleges rágódni. Az ominózus nyilatkozat mellett persze volt más is, amiről nem szeretne beszélni, hát mi lehet az? Tán a hozzáállás, amiről csiripeltek?

Nem akarunk nagyon cseszegetni Domi, szerintünk korán mentél, korán is jöttél, de tényleg csak rajtad múlik, szedd össze magad, mutasd meg. Dumálni meg majd akkor kell, amikor van miről.

Itthon meggondoltan fogsz nyilatkozni ebben biztosak vagyunk, ebben is meg fogsz kapni minden segítséget..

Sok sikert!

Az eredeti interjú ITT.