“Ez rendben van?”

Hosszú Moniz interjút fordított le az üllői129, szóba került a Fradi is természetesen:

“A Ferencvárosnál folytatta, ahol eleinte sikeres volt, és megnyerte a magyar Ligakupát. Aztán egy hosszú haláltusa következett. Akeem Adams, a 22 éves trinidadi válogatott, aki Moniz szerint a klub legjobb játékosa volt, szívrohamot kapott az edzőpályán. Aztán több hónapon át kórházban feküdt és amputálták az egyik lábát. Végül Adams elhunyt. Ekkor már Moniz nem volt a Ferencváros edzője, 2013 decemberében kirúgták.

“Egyedül hagyott a vezetőség. Senki nem jött oda az ágyához. Három hónapot töltöttem ott az édesanyjával és mindent nekem kellett intéznem. A lábát levágták, kómában volt. Aztán felébredt a kómából és nekem kellett elmondanom, hogy elvesztette az egyik lábát.“

“A játékosaim védelme volt mindig a prioritásom. Ezért kritizáltam a Ferencvárost. A vezetők sosem jöttek el az ágyához. Azt mondtam nekik: ‘Ez rendben van? Te vagy a klub elnöke és gyáva vagy ahhoz, hogy fogd az anyja kezét? Seggfej’. Érted, ilyen vagyok. ‘Seggfej.’ Nem vagyok politikus. Ez nem kifogás, de így védem mindig az embereket. Ahogy Johan is tette.”

A Ferencvárosi Torna Club hivatalos reakciója az alábbi:

A Ferencváros nem érdemelte meg ezt az arroganciát. A tárgyilagossághoz hozzátartozik, hogy az FTC igenis mindent megtett fiatal labdarúgójáért. A klub minden vezetője a 3 hónap alatt többször, hetente is, míg a csapatmenedzser és a játékostársak naponta látogatták a kórházban Akeem Adamst. Az FTC az Albert Alapítványon keresztül 10 millió forinttal járult hozzá elhunyt játékosa temetési, hazaszállítási költségeihez. A Fradi egy nagy család, amelyben senkit sem hagynak magára, ha bajba jut, amelyben mindenkinek segítenek, ha rászorul.