Én jól vagyok. Meg a többiek is. Hárman nincsenek jól.

Fradi meccsen voltam ma délután. Túléltem, a csapat, ha nehezen is, de nyert. Az elsőséget elbuktuk, mert a Videoton kitömte a Mezőkövesdet (lám – lám), de a Tábor visszatért.

Visszatért. Ma délután olyan dolog történt a stadionban, amit nem akarunk elhinni. Szerencsére a többség épségben hazaért, viszont hárman megsérültek, a rendőrség nyomoz. A felelősök?

“Az FTC, a rendőrséggel együttműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében. Az eljárás befejezésééig felfüggeszti az összes érintett szurkoló kártyáját. Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az elmúlt három évben, amióta átadtuk a stadiont, ilyen még nem fordult elő.”

Az FTC közleménye

 • Alkalmas

  “A mérkőzést követően viszont több nézőtől is olyan információt kaptunk, hogy a stadionban összetűzésbe kerültek a Ferencváros “kitiltott” és “kubatovista” szurkolói. Azaz a Kubatov Gábor klubelnök által bevezetett rendszabályok ellen távolmaradásukkal tüntető régi ultrák, és helyüket átvevő újak. Több beszámoló szerint késeléses is történt, az összetűzés egyik résztvevője a “kubatovista” kápó, azaz a klubelnökhöz hű szurkolói csoportok vezetője volt.
  A nézőktől kapott információk szerint a B-lelátónál lévő büfénél történt az összetűzés, egy informátor azt is tudni vélte, hogy az egyik “kubatovista” csoport vezetője késsel támadt az egyik visszatérő csoport két tagjára, akiket meg is sebesített. Ezt követően viszont a támadót nagyon megverték a megtámadott szurkolók társai. Mindhárom sérültet a mentők látták el, volt akit kórházba szállítottak.
  A hazai szurkolói csoportok egyik vezető alakjától azt az információt kaptuk, hogy a “Halhatatlanok” nevű csoport vezetője vett elő egy kést, de aztán leütötték és borzasztóan elverték.
  Volt olyan néző is, aki sok vérről és kevés rendőrről, rendezőről számolt be, hozzátéve, hogy a rendfentartók csak a meccs végére lettek sokan.
  Ultracsoportoktól származó információink szerint egy hírhedt, büntetett előéletű, erőszakos bűncselekményekért több évet börtönben töltött ultra késelt, akit a felháborodott tömeg gyakorlatilag meglincselt.” index.hu

  • Scenkhyalfi

   Ha igazak a bérkápóról megjelentek, azok bizony érdekes gondolatokat vet(het)nek fel.

 • Faby
  • Scenkhyalfi

   Libnyafi portál a 24.hu, a riport erősen irányított mondanivalójú, a kápógyerek meg bexopta sajna.

  • gajzi

   Ebből a cikkből tökéletesen látszik mennyire vették komolyan a srácok. Ez az interjú Hypos szájából nyomatékot adott volna egy ilyen visszatérésnek, senkiben sem merültek volna fel kérdések, Hamberger szájából inkább komolytalanná tette azt.

 • Orwell_1984

  Provokáció? Mondanám, hogy felmerül a kérdés, hogy hogyan vihetett be kést a “kubatovista”, de egyrészről ez naiv kérdés, másrészről meg tapasztaltam a motozást, ezért sem vagyok meglepődve. Az események fényében viszont már értem, hogy a meccs végén miért rohamrendőrök sorfala között hagytuk el a b-közepet és azt is értem, hogy Hamberger nem csak azért késett a második félidő elejéről, mert hosszú volt a sor a wc-ben…

 • Sztaking

  hogy jöhetett be késsel az illető?

  • Tamáska Csaba

   Ha tudod, hogy kinek a spanja, akkor már nincs kérdés…

  • gajzi

   Én ugyan a családos szektorban voltam két gyerekkel, de bármit bevihettem volna ami kisebb a hegylakó kardjánál.

 • Sztaking
  • ir99

   Hát igen! 🙂
   És az volt ebben a legszebb, hogy az oldallelátó is bekapcsolódott és együtt skandálta mindenki ezt. Ennek különösen örültem, mert ez a “Mi vagyunk a Ferencváros” szlogen, erősen ferdítve és torzítva lett az elmúlt évek csatározásaiban. Ez a szlogen nem arról szól, hogy ki akarja azt bárki is sajátítani önmagára nézve, hanem éppen arról szól, hogy mi mindannyian, az összes Fradista vagyunk a Ferencváros.

   • Sztaking

    Mindig mondtam nincs két oldal csak a Ferencváros!

 • gabesz

  Szóval lehet az egész kiegyezés di egy mocskos véres csapda volt ? Miért megy valaki késsel felkészülve provokálni ? Mennyi pénz volt abban hogy eddig Ő volt a Capo, vagy mi volt az indíték ?

  • Scenkhyalfi

   Jogos és egyben megjegyzendő, a szeku is pompás ellenőrzést hajthatott végre beléptetéskor vagy …

  • Felix_Budapest

   Nem tudjuk mi történt pontosan. Állítólag a büféből került ki a kés.

 • Laci Benes

  Kubatov a legjobban a hibás. Nem értem miért engedte hogy az a segfej majdnem (capo ) bemenjen a B középbe. Anno elárulta őket pontosan tudta mindenki hogy ebből vita lessz. Elkerülhető lett volna és senki nem sérül meg és persze megint a B közép ultrái lesznek a hibásak mert már ez jön vissza némelyik tollforgató irásábol.

  • Felix_Budapest

   Nem hiszem, hogy Kubatov engedte volna. Itt más lehet a háttérben. De várjuk meg, amíg kiderül, hogy mi történt. Ezzel, ahogyab a másik bejegyzés is utalt rá, mindannyiunkat, Fradistákat kár ért. Kubatovot, Hambergert, minden rendes fradistát. 2o ember miatt…

   • Sztaking

    Kivételesen egyetértünk,ez csak ellettqurva.és igen drágajóelnökurunknak hiányzott legkevésbé…

 • Franz Kiss

  Sok az ittas szurkoló, mindent dobálnak be a játéktérre, 3 nagyon súlyos sérült. Ez nem nagyon tetszik.

  • Sztaking

   Te jársz a Városban ?

 • András Rozsnyai

  3,5 év után először mentem meccsre. A kapu mögé nem kaptam jegyet, így egy Barátomat kértem meg, ha más nem, oldalra szerezzen zsugát, mert mindenképp ott akarok lenni. Egész meccs alatt a sírás környékezett, olyan boldog, felszabadult, és önfeledt lehettem. Talán 6-7 évesen érezhettem ezt legutóbb, amikor Édesapám (R.I.P.) először kivitt Fradi meccsre. Egész meccs alatt éreztem a felhőtlen örömet. Közben persze el-el csíptem egy-egy párbeszédet az eddig kijáróktól.(értsd: szkenneresek) Miszerint: “ÚrIsten! Kik ezek? Honnan lettek ennyien?” , “de durva b…meg! Olyan mintha külföldön lennék!” , “Ez az a nagy tábor? Azthittem bejönnek, és szétvernek mindenkit, meg mindent, de ezek csak kiabálnak, meg rázzák az öklüket. Mindegy legalább hozzák a pénzt” -és sorolhatnám a sületlen, néha bárgyú, sokszor aranyos csodálkozást. Úgy jöttem haza (Vácra), hogy azon gondolkodtam, miként kérkedek majd a kétkedő ismerőseimnek a kocsmában, hogy “Látjátok? A tábor bement, senki nem halt meg, hangulat volt, meccs is kb” stb. Hazaérve felmentem közösségin, beírtam a Fradit keresőbe, hogy fürödjek más, hozzám hasonló, újra boldog emberek örömében. Erre ez fogad: “Késelés, és lincselés a Fradi meccsen”… WTF? Mi van? Hol? Hogy? MIkor? Ki? Miért? És máris beborított a tudat. Összeesküvés. Újabb kubatovi lejáratás. Kérdések: Tényleg ennyire mindenre képes ez a politikus? Ilyen aljasságig leutazik? Most nem tudom mi van, de biztos vagyok benne, hogy óriási a baj. Nagyobb, mint egyelőre hisszük. Remélem oktalanak a félelmeim, de ennek itt még nincs vége. 🙁

  • Sztaking

   Neki sem hiányzott csak elqurta….