Elidegenedés

Bizony. Gábor, mind közül ezzel okozzátok a legnagyobb kárt a Clubnak, lassan érdektelenné válik a Ferencváros, már rég egy üllői úti dózsa lett a slepped miatt, a röfögő talpnyalók miatt. És elnök úr, ahogy a csökönyös korlátoltságoddal menetelünk bele az időbe, lassan már érzelmeket sem tud kiváltani, és nem, nem tudtatok évek alatt senkit sem lecserélni a lelátón. Csak megosztani, szembeállítani, leépíteni sikerült a lelátói életet.

Wukovics – Páncsics Dia blogját olvastuk, teljes ITT:

“Felmerül a kérdés, mikor térnek vissza a szurkolók? Hiszen hiányoznak a lelátóról. Sokak számára a szkenner a fekete ló! Miután nekünk szinte kötelező volt, ezért a tenyerünket adtuk a gépnek, a biometrikus rendszer tárolta az adatainkat. Egy időre vagy örökre, teljesen mindegy. Sorselemzést nem kértem, ahhoz is jobban értek, mint ők. A 2018-as választások előtt a jelenlegi elnök nemigen fog engedményt tenni. Az erejét demonstrálja, hogy a kemény fiúk nyomásának ellenére is tartja magát! Hogy ezzel hány szavazót veszít a párt? Rengeteget!

A szurkolói csoportok egyfelől egységben állnak, másfelől hadban. Amíg nincs konszenzus, értelmes és felkészült tárgyalópartnerek, a rutinos hatalom megeszi a delegáltak nagyrészét! Úgy csinálnak, mintha egyezkednének, közben csak gesztust gyakorolnak. Az egyik csoport, bár erős, mégsem tudna elég embert mozgatni. A másik sem gyenge, viszont abban az üzlet még fontosabb, mint a bemeneteli szándék. A harmadik, negyedik és ötödik valahol kiszolgáltatott az előző kettőnek!

2018-ban Kubatov engedni fog, mert a bajnokság elúszni látszik, kell az új inspiráció a csapatnak és neki is, hiszen úgy imádja a pozícióját, mint medve a mézet! Görcsösen figyel, hogy mindent dokumentáljanak, ami az uralma idején történik. Nem mondom, hogy a Gru olyan, mint anno az óriás szobor a Felvonulási téren, de azért ügyesen asszociálok…
Még mindig nem járunk Fradi meccsre. Ez nem büszkeség kérdése, egyszerűen érdektelenné vált. A szabályok, a kirekesztés, amit valójában ők csinálnak, a bántó semmibevétele a szurkolóknak és a legendák többségének, a Ferencváros és a drukkerek végleges elidegenedéséhez is vezethetnek!”

 • syrius83

  érdektelenség. teli találat. amikor a 7 fős társaságból csak 2-3 hárman maradtunk…amikor már csak minden harmadik hazai meccsre megyek ki…amikor anyósom szülinapja miatt inkább vidékre utazok meccsnapon és a tv-t se kapcsolom be, mert a kertben süt a nap…amikor már szerdai napon nincs izgalom, bizsergés a gyomromban, amikor a hétvégi meccsre gondolok…amikor idegenbeli meccsekre sem járunk, mert amúgy is leszurkolnak és a tetejében egy képre kerülünk a fizetett hallhatatlanokkal…amikor hiába kezdesz el egy fradi-dalt (nem fradi indulót) az ági presszó előtt meccsnapon, mert senki sem követ …hát ezt sikerült elérnie a klub vezetésének és így tovább…mert a végén 2-3an sem maradunk és így a gyerekeink sem kapják meg a fradizmust. egyedül maradtok Kubatov! kurv*ra egyedül egy fémszerű stadionban, aminek se neve, se szimbóluma (pl. sas és szobor a háta mögé eldugva) és ráadásul egy bazi nagy üzletház fogja kitakarni…ott majd a műanyag bábnézők előtt letolt gatyával szerepelhettek…de sajnos azok sem fognak tapsolni, legfeljebb ha fizettek érte.

  • Scenkhyalfi

   Jogos, az öcsém már egyáltalán nem néz Fradit (pedig vidékre is jártunk a csapat után), az unokaöcsémet már a foci sem érdekli, jómagam is csak tv-n nézem és mellette olvasok.

   • gabesz

    Azért nem fogadnék arra hogy a Fradi marad az üllői úton és a hosszú távú terv nem a népligetbe viszi majd ahol megszűnik az edző bázis , marad1 6-8 ezres stadion amit akartak ota gyeplabda stadionnak az Olimpára és 2 edző pálya ! Azért nem véletlen hogy folyamatosan csökkentik és építik le az utánpótlás létszámát. lassan fele annyi a gyerek mint 2010 vagy az előtt ! Amit Kubatov hívei magólnak hogy 10 éve szétszedték az utánpótlást, azt kell mondani hogy még akkor is jobb állapotban volt több volt a gyerek és a korosztályos válogatott !

    • Scenkhyalfi

     Remélem nem vagy jó orákulum.

     • gabesz

      Ez nem jóslat , hanem Kubatov már többször utalt erre ! Már 2012 ben utalt arra hogy épitenek egy 8 ezres mobillelátós stadiont, és ott játszunk a bontás alatt .
      És azért azt is látni kell a Grupama nem a Fradié az egy bérlet . Nem véletlen semmi nem Fradi benne . a székek a stadion is inkább a Grupama szinei mint a Fradié . Meg végül is nem úgy néz ki hogy a Fradi egy fillért is kapott a stadion üzemeltetési jogának átadásáért, mert amit kap azok , azok a szponzor pénzek amit a Fradi kap a szponzoroktól. Sőt még az is lehet Kubatov fizet a LUSS felé az 5ft-os jegyekért stb ! Ugye jól emlékszem mikor tavaly a táborral tárgyalt és felajánlotta ha próbaidőre leszkennelnek, akkor ha nincs balhé 2018 ra leszedi, és felajánlotta hogy a Fradi kifizeti a LUSS felé a kapumögötti jegyek 50 % át és a tábor féláron mehet be ! Vagyis a Ferencváros fizet a LUSS felé a jegybevétel kieséséért is ? És ok 10 éves a LUSS szerződése a Stadionról, de memmyi a Fradival ? Erről sose beszélt Kubatov, ha kérdezték megkerülte a választ csúsztatok üzleti titkokról beszél stb stb. És ott volt a terv és azt mndtk fel építik a népligeti sport bázist ha lesz olimpia ha nem, már pedig ott szerepel egy 8 ezres gyeplabda pálya, de nem hinném gyeplabdázni fognak benne ! és bizony 1 edző pálya marad a tervben. És ténylegesen szűnnek meg a korosztályok. 2014 -ben még volt u 18 u19 u 21 és a második csapat, mára u15 u17 u19 és kész ! most zárja be a 2. csapatot ! Szóval ott van a sorok közt . És ne felejts el azt se hogy már első Orbán is úgy akarta a Puskás Stadiont lebontani, hogy 2 pálya épül oda egy 70 ezres és egy 30 ezres. most akkor a kicsi nemzeti stadion a Grupi lesz és ennyi.

     • Scenkhyalfi

      A LUSS-üzlet (vagy mi) valóban érdekesnek tűnő eset, amúgy erős logika van az általad leírtakban, de remélem nem válik valóra.

     • gabesz

      Én úgy látom mintha Kubatovnak szponzorainak ez a 4-7 ezer nézőszám ami most van mintha ideális lenne. Semmit nem is akar tenni hogy ez a szám nőjön.
      Néha azt mondja ez több mint 10 éve, de hát ez hazugság. Nem emlékezek a Fradinak olyan szezonjára mikor se itthon se idegenben legalább egyszer ne lett volna 10 ezer feletti nézőszámmal bajnokija , és most 1 meccsel a vége előtt bizony ez van . Az van hogy egyszer nem volt képes még félházat se hozni, és mégis elégedett !
      És ami tény hogy nem csak a tábort , de akik regisztráltak de elmaradnak , azok se hiányoznak neki ! Mert ez a gyé érdektelenség már csak részben a szkenner hibája , a másik része, az a vezetési stilusnak szól amit Ő és Doll csapata képvisel !

    • Vanek B Edouard

     Mindez nekem is gyakran megfordul a fejemben.

   • atyafi

    ugyanez a helyzettitt nálam (régenszurkoló családtagok a csapat nagy részét nem is ismerik már,fiatalok ülnek a laptop/tablet előtt,magyar foci nem érdekli),csak én már hosszabb ideig nézni sem bírom a mostani focizsoldosokat mert a játéktól, kapu mögöttiektől és az egész hangulattól agyérgörcs fenyeget.Kínszenvedés az egész

    • gabesz

     Ezt a laptopra fogni é generációra , mikor válogatott meccsre a Grupi még licheisten ellen is 15-ezres nézettséget simán fog vagy ezrek utaznak a világvégére a jégkorong csapattal, vagy 10 ezren mennek ki egy Veszprém BL meccsre , de még sehára is ezrek !
     Szóval nem generációs probléma van és nem a foci nem szeretése, hanem az nb1 hiteltelen mert ………..

  • arce

   Jó példa erre, hogy Húsvétkor amikor kiestünk a kéziben total depis voltam több napig, most szombat délután meccs 6-kor, pont addigra készen voltam otthon mindennel és elmentem egy jót biciklizni és egy másodpercre sem gondoltam, arra hogy meccs van.

 • gabesz

  Ez az érdektelenség , nem a szkennernek szól ! 8-9 ezres nézettséggel indult és ma 6 ezer ami 4 ezer inkább de szemmel láthatóan is a fele a 2014-2015 de még a 2015 őszi szezonnak is ! A kapu mögötti rész szinte üres ami azért féli megvilt telve, mikor még a BKV -és szervezte a FŐTAXI támogatásával.
  Ez az érdektelenség akkor is maradna ha Gábor , és az SzSzJN, megállapodna.
  Ez az érdektelenség annak a hiteltelen ( nem politikai értelemben ) ideológiának , szól amit képvisel a vezetőség Orosz Pállal.
  Nem az eredménytelenségnek szól, hisz 2016 tavaszán voltak még eredménynek látszó eredmények, és volt érdektelenségbe és üresedő lelátók előtti bajnoki cím. Most meg a tabella izgalmas de a játék unalmas hiteltelen, egyre többen látják hogy be vannak csapva .
  Míg Gábor hülyíti Viktort hogy Ő jó szervező meg csalja a néző számot, mint a közvéleménykutatók a FIDESZ népszerűségét de azért ez meg fog bukni. És hát új vezetőnek muszály lesz a nézőkért csinálni a focit, hisz a foci a szórakóztató ipar része, és a Fradizmus úgy is utat tör magának. mert az érdekteleenség nem a Fradinak szól, hisz a Fradi szó mais 100 ezreket megdobogtat, a Fradit még ellehet adni a médiába is. Csak a Foci klub vált érdektelenné a hozzá nem értő hülye vezető miatt !

 • atyafi

  folyamatosan épül (építik) le a Ferencváros(t).csak nézzük a történelmet:

  “Az első stadiont az Üllői úton, az 1910 őszén megindult építkezést követően 1911. február 12-én adták át. Az első Üllői úti stadion befogadóképessége 40 000 fő volt.”

  “A második Üllői úti stadion befogadóképessége eredetileg 29 505 fő volt (10 771 ülő- és 18 734 állóhely).”

  A mostanié mint tudjuk 22.000 körül van, Fradimeccsen soha nem volt még tele.

  a következő Fradi stadion akkora lesz kb., mint a mostani MTK aréna.

  Ezért vannak felelősök.csak addigra sehol sem lesznek.

  Vesd:össze:R.Wien: 2002/2003szezon átlag: 5.850. 2017új stadionátlag: 21.000 néző

 • Semmiházi2

  Pont ezen dolgokért nem lehet megbocsájtani nekik, nem lehet tiszta lappal indítani a holnapot velük. Sosem szabad elfelejteni, mit tettek a Fradival, szurkolókkal, hagyományokkal. Tudatosan, módszeresen rombolva…

  • gabesz

   megbocsájtani talán meg tudnék nekik, de megbízni ?
   Egy szavuk se arról szól a vezetőknek hogy akarnak egy ers össze tartó közösséget.
   De ez csak a foci szakosztályra szól !
   És tudod én erre folyamatosan azt mondom hogy Kubatov a foci csapatnál ,és a vezető társai csak bábok. A Ppolitika és a háttér szponzorok bábjaai. Ami a foci szakosztálynál van az nem Kubatov akarata, hanem valakiknek a égre hatott utasítása. Nem Kubi mondta Viktornak hozzunk törvényt tegyük fel a szkennert hanem fordítva. Nem Kubi mondta kétszer lgyen drágább a jegy nálunk mint Dbrecenben vagy máshol , stb stb stb, Nem Kubatov ötlete hogy Rieb elnökségi tag legyen a mai napig ! Nem Kubatov találta ki hogy a stadiont építse fel a 49% ban Scheer 51% -ban Wallis (Bajnai kötödés Veres cége ) építse fel és utána adja el a részét Garancsinak de Scheer része megmaradjon, és ők még további beruházásokat kapjanak a népligetben, meg máshol ! Kubatov és Nyiri me Orosz csak csicskák a foci csapatnál akiket megvette kilógramra és nyalják a politika meg a háttér szponzorok tökét, hogy kedvencek maradjanak.
   És ezért nem hiszek Én a tárgyalásban, mert Kubatov nem tárgyaló képs hisz Ő csak végrehajt párt utasításokat.

 • János Bánoczki

  És szép lassan beérik a kérdésem….. Hol vagytok FRADI legendák? Kit fog érdekelni a matekversenyetek????? =Pár éve még volt aki kikérte magának….. az üllőin…. És mire megértik a tábor ” Mi vagyunk a Ferencváros” skandálását, addigra már csak a kérdés marad a legendáknak: Ki vagy te???? Mit értél el???? És mikor???? Érdekel ez még valakit rajtad kívül???? 🙁

 • gabesz

  Az emberek nem hülyék . ha a pályán nincs küzdelem van egy két kamu balhé meg vita de nincs 90 perc akarás , akkor nehéz elhitetni azt hogy milyen szoros a bajnokság.
  A kutyát se érdekelt a tingli tangli bajnoki cím, és most se érdekel senkit ki esik ki ki lesz a bajnok.
  ki esik az MTK és akkor mi van ? Őnekik az nb2 ben is ömleni fog a pénz és nem lesz néző vissza esés . és kit érdekel ilyen focival ki nyeri az nb-1-et ? Az emberek nem hülyék !
  Van néhány hülye . e ők akkor is kisebbség ha 30% -al 2/3 os hatalomra képesek. De az emberek nem hülyék