Egyre közeleg az e-sport diadala

Mint azt már január elején megírtuk az E-sport szakosztályt álmodó cikkünkben a kormány egy nagyon “szerény” 2 milliárdos költségvetéssel tervezte megtámogatni a március 23. és 25. között rendezendő V4 Future Sports fesztivált amit majd a BOK Csarnokban tartanak meg.
Ebből is látszik, hogy van ebben lehetőség (pénz, ja! 🙂 )
Csak azért írjuk le újra, mert a Qubit.-on egy remek átfogó és informatív cikk jelent meg a témában, amiből arról értesültünk, hogy már lejátszották az első hivatalos MTK-Diósgyőr FIFA-meccset is. Mármint nem füvön, lábbal, hanem a képernyők előtt, kézzel. Valamint, hogy Debrecenben már eggyel nagyobbat álmodtak: amellett, hogy a DVSC novemberben létrehozta a saját, ugyancsak FIFA-játékosokkal feltöltött esportszakosztályát, az egyetemi sportklub, a DEAC egyenesen kilenc játékban (LoL, CS:GO, Hearthstone, Dota2, Overwatch, StarCraft 2, Clash of Clans, FIFA, PUBG) indított edzéseket, mindegyik esetében külön szakértővel, aki online képzéseken és videós elemzéseken keresztül is foglalkozik a játékosokkal. Valamint a Honvéd február közepén elindította a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémiát, ahol a játékosnevelést állítják a középpontba. Itt három játékkal foglalkoznak, a kötelező FIFA mellett van LoL és CS:GO is – utóbbi edzéseit a Counter-Strike-körökben legendás Kodiak és az akadémia Cobain néven játszó szakmai igazgatója, Mezei Péter tartja.

Szóval eléggé odacsaptak a sztorinak máshol, a Fradinál meg még semmi.
Nyilván a mi fogalmaztuk meg az igényt először nyilvánosan, tehát a MI zseniális ötletünk volt az E-Sport szakosztály de csak ezért ne dobjuk már a sztorit, hát imádnák a népek!

borítókép: egy svéd Counter Strike csapat játék közben